Навални в ЕП: Руските власти да се третират като банда престъпници

Руски опозиционни лидери настояха за санкции срещу Путин
27 ное 2020 20:04, Елка Василева
296
Навални в ЕП: Руските власти да се третират като банда престъпници
Снимка: БГНЕС

Руските опозиционни лидери Алексей Навални, Владимир Кара Мурза, Владимир Милов и Иля Яшин настояха санкциите срещу Русия да бъдат насочени директно срещу президента Владимир Путин и неговия кръг от олигарси. Това стана по време на виртуален дебат във външната комисия на Европейския парламент, предаде БНР.

Като заяви, че отравянето му няма да е нито първата, нито последната атака срещу политическите противници на режима, Навални подчерта, че е време да се изработи нова стратегия към Русия.

"Руските власти трябва да се третират като банда престъпници", бе категоричен той.

„Просто поставете на прицел конкретен олигарх - всеки, отляво и отдясно, мразете ги! Досега не сме видели реални опити олигарсите да бъдат поставени на прицел. Усманов, Абрамович - назовавайте ги с имената им!  Когато руският народ разбере, че Европа ги държи настрани от Европа, по улиците на Русия ще започнат тържества“, каза Навални.

Още по темата

"Най-късно след 10 месеца в Русия трябва да се проведат избори за Държавната Дума. По това време би трябвало да бъде разгърната широка предизборна кампания в целия политически спектър, но това няма как да се случи, тъй като на кандидатите на опозицията не е разрешено да се явят на тях", каза от своя страна Владимир Кара Мурза.

Той даде за пример отхвърлената 9 пъти молба на Навални да бъде допуснат до изборите. „Като чуете следващия път от медиите, които разпространяват кремълска пропаганда или от някоя друга медия на Путин на Запад, че той има широка подкрепа на Запад, просто задайте обикновения въпрос: "Ако наистина е толкова популярен, защо се бои толкова от свободни избори", каза Кара Мурза.

Руските опозиционни активисти призоваха ЕС да не зачита тези избори, тъй като те няма да бъдат честни.

Владимир Кара-Мурза, председател на фондация Борис Немцов и вицепрезидент на фондация Свободна Русия, участва във видео изслушването на Комисията по външни работи на Европейския парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антисоросоидНа р*ушофилите "гледането" ви се изразява в това колко високо кръвно ще вдигнете като прочетете някоя новина. Колкото по-наяве изважда кирливи червени ризи толкова по-виоко кръвно вдигате и толкова повече "виждате" такива физиономии. Няма лошо. Високото кръвно води постепенно до трайни проблеми.
207
9
 
4
 
! Отговори
бетонжия преди 3 години
Срещу 10000 евро тоя ще исчезне завинати бетониран в някой фундамент
206
9
 
8
 
! Отговори
антисоросоид преди 3 години
Само като му видите соросоДжендарската физиономия и нема нужда от обяснения
205
5
 
4
 
! Отговори
какво съвпадение! преди 3 години
До Mразя комунистиКогато цял народ ги мрази и предпочита турския 5-вековен рахатлък и Султана!
204
2
 
4
 
! Отговори
От пасольството преди 3 години
са дежурни опят.
203
4
 
8
 
! Отговори
Проклета да е Русия преди 3 години
До всичките ни злиниБлагословени да са братушките! Лош народ никаде няма а само лоши управници!
202
0
 
5
 
! Отговори
хей комунист, преди 3 години
До Хей Отечествен ФронтПо дяволите с твоята прстъпна партия!-Герб-БКП-ДС
201
13
 
3
 
! Отговори
правителството ни преди 3 години
Пет русофилски партии ни управляват финансирани от Коминтерна на СССР.Всяко решение се съгласува днес с Русия!
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, ще, някога, но ще изчака кога.Някога, когато налъмите цъфнат....примерно, или по-късно...
199
6
 
4
 
! Отговори
всичките ни злини преди 3 години
До Отечествен ФронтИдват от Русия а не от Турция!
198
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги се третират, ама ше стоят на студено.
197
8
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
най добрият руски патриот на всички времена
196
6
 
11
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Навални не трябва да бъде разстрелян ,той трябва да бъде обесен със краката нагоре за предателството си към родината слуга на чужди интереси .А най малкото е което да бъде направено със него ,да му бъде отнето Руското гражданство и да бъде екстрадиран със силни шутове към чорбаджийте си от САЩ .
195
7
 
12
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Този гнусен ненормалник е вторият Солженицин ,предател и безродник за няколко ръждиви цента предал родината си англосаксонците уж борец за измислената демокрация .Този сатрап дето няма и един ден осигурителен стаж като работник но хранещ се със грантовите на вражеските НПО-та бълва змии и гущери срещу държавното управление на Русия ,целящо единствено да подрони устоите на режима във Москва и на нейно място да дойдат чуждите капиталисти който да ограбят Руският народ .
194
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори руснаците разбрахa що за стока е путин ... само българския неграмотен, червен селянин още го обича и дори се надява на него.
193
8
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Брей, много разбирачи и фенове на Хаяско в България!Оставете Блядостан, тия няма да се оправят и след сто години!Коментирайте хотела на Нинова в Гърция, къщата на Боко в Испания, карачките, дето Карбовски води на Румен Шведски... Или по стар цоциалистически рефлекс, защитаваме крепостните и Матушката и сипем огън и жупел по гадните капиталисти... щото много добре си живеехме с режим на тока и забрана за напускане на държавата...
192
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам смисъл Б.Борисов да управлява България.След 10 години негово управлвение сме на първо място по смъртнот В ЕВРОПА,А СМЕ НАЙ-БЕДНИ В ЕВРОПА.Той казва,че сме *** ***,жените са ***.Управляа ни един тотален ***,само една книга прочел,по негови думи!!!Осъзнайте се бе!
191
2
 
1
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 219,То и аз много работи искам, ама никой не ти дава наготово! Като си глупав, аз не мога да ти помогна! Дори и да ти кажа въпросната разлика, това едва ли ще те направи по умен! Вземи чети, образовай се, гедай- по долу съм писал какво!
190
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
ако кажете - да го поканим тоя за премиер - ще ни залее мед и масло о брюксел и сащ.само питам.
189
2
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До анонимен 218,Да, и кой ще му дава на Кадиров после 1,5млрд.$? Това за "кой-кого" е малко мътно наистина, само дето Путин има достъп до много повече ресурси от Кадиров! Само дето, при условие, че Кадиров успее да убие Путин, същия не печели нищо от това! То сам това много добре го осъзнава!