Навални в ЕП: Руските власти да се третират като банда престъпници

Руски опозиционни лидери настояха за санкции срещу Путин
27 ное 2020 20:04, Елка Василева
296
Навални в ЕП: Руските власти да се третират като банда престъпници
Снимка: БГНЕС

Руските опозиционни лидери Алексей Навални, Владимир Кара Мурза, Владимир Милов и Иля Яшин настояха санкциите срещу Русия да бъдат насочени директно срещу президента Владимир Путин и неговия кръг от олигарси. Това стана по време на виртуален дебат във външната комисия на Европейския парламент, предаде БНР.

Като заяви, че отравянето му няма да е нито първата, нито последната атака срещу политическите противници на режима, Навални подчерта, че е време да се изработи нова стратегия към Русия.

"Руските власти трябва да се третират като банда престъпници", бе категоричен той.

„Просто поставете на прицел конкретен олигарх - всеки, отляво и отдясно, мразете ги! Досега не сме видели реални опити олигарсите да бъдат поставени на прицел. Усманов, Абрамович - назовавайте ги с имената им!  Когато руският народ разбере, че Европа ги държи настрани от Европа, по улиците на Русия ще започнат тържества“, каза Навални.

Още по темата

"Най-късно след 10 месеца в Русия трябва да се проведат избори за Държавната Дума. По това време би трябвало да бъде разгърната широка предизборна кампания в целия политически спектър, но това няма как да се случи, тъй като на кандидатите на опозицията не е разрешено да се явят на тях", каза от своя страна Владимир Кара Мурза.

Той даде за пример отхвърлената 9 пъти молба на Навални да бъде допуснат до изборите. „Като чуете следващия път от медиите, които разпространяват кремълска пропаганда или от някоя друга медия на Путин на Запад, че той има широка подкрепа на Запад, просто задайте обикновения въпрос: "Ако наистина е толкова популярен, защо се бои толкова от свободни избори", каза Кара Мурза.

Руските опозиционни активисти призоваха ЕС да не зачита тези избори, тъй като те няма да бъдат честни.

Владимир Кара-Мурза, председател на фондация Борис Немцов и вицепрезидент на фондация Свободна Русия, участва във видео изслушването на Комисията по външни работи на Европейския парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица Парламента на Русия гласува закон даващ пожизнен имунитет от съдебно преследване на Путин.Което значи ,че дори и да падне от власт Джуджи може да вземе един ,,Калашник" и да отиде да разстреля такива ,като Навални,а и пбикновени йора.И за това си деяние ,няма да носи наказателна отговорност!
187
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антизападопоклонникГлyпав съм и не мога да се сетя. Затова искам да напишеш Първо... второ... трето... и т.н и т.н.
186
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пущинякПо вярно е обратното че Кадиров може да вземе главата на Путин. Пък и фактите това говорят в Чечня не може да стъпи руски крак без разрешението на Кадиров. Другият факт е че Кадиров получава ежегоден данък от 1.5 милиарда долара от Путин за да бъде лоялен. В момента в който Путин не плати или ще плати с живота си или Чечня ще се отдели официално от РФ. Може да спретне и един референдум за 3 дена както руснаците извъртяха номера на Украйна с Крим и адиос Раша.
185
4
 
0
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 213,Близко е до акъла, помъчи се, ще се сетиш! Мога да дам жокер- източнопоклонник означава да си поклонник на "изтока"!
184
2
 
7
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До анонимен 210,Значи Азербайджан взе от Армения парче земя населено с 20-30хил.д. от непризнатата от никого република Карабах и айде генерални изводи- Турция изтласквала руснаците от Кавказ! Кадиров няма да си врътне газа, понеже знае че отговаря с главата си за лоялност към Русия!
183
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 214Наближава времето когато пар-цала Навални ще си обърше *** с още по-големия пар-цал Путин.
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антизападопоклонникВместо да философстваш, обясни ми я тази разлика.
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
единственият, който държи нещо в свой ръце, си ти и знаеш какво е то :))) айде изчезвай naляк
180
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКрайния резултат е че американците държат нефта на Сирия в свои ръце, а тъпите руснаци се бият като кочове с тъпите турци в Идлиб за парче пустиня. И най-срамното за руснаците е че турците им взеха страха и започнаха да ги изтласкват от Кавказ. Вече им взеха Карабах. До няколко години Турция ще завладее Кавказ. Само гледай как Кадиров ще извърти *** към Турция.
179
3
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Защото има доста голяма разлика между източнопоклонник и антизападопоклонник, но ти явно, за съжаление, още не си узрял да я разбереш въпросната разлика!
178
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
казвам ти нещо за крайния резултат - Америка е вън от Сирия. Нещо да кажеш за Америка срещу Северна Корея? Жалката Северна Корея направи американците смешни :))))
177
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
така така, брат, те затова американците се изнасоха от Сирия и загробиха милиони инвестиции в терористите, заради монтажи :))) вервай си, моето момче, мий краката и лягай, че утре си онлайн на уроци
176
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаТонка,, много си заблуден мой човек. Вярваш на руски филмови монтажи. Точно като пичове са си минали американците през територията за която руските разбойници имат претенции. Това какво ти показват руснаците няма никаква фактическа стойност, има само пропагандна стойност.
175
4
 
6
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 198,То не е нужно да вярваш на мен, а съм те посъветвал какво да направиш! Нужно е и да разсъждаваш малко логически! На предните избори в Русия, независимо от факта, че Путин и съратниците му контролират всичко в там, Грудинин получи около 9млн.гласа и това според контролираната от горепосочените руска ЦИК. Тези 9млн. и като % са повече от гласовете, които получи Тихановская в Беларус! Само че за Грудинин не чухме почти нищо, а за Тихановская медиите продължават да тръбят- защо ли?!
174
4
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Жалко че Маккейн не можа да спечели изборите през 2008 година. Отдавна щяхме да сме забравили да изчaдието Путин."и щеше да си се запознал с новите ти съседи във входа Мукембе и Джафер, които да разнообразят културно дъщеря ти :))))
173
5
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"Навални откри Америка"Навални за някой долар ще открие и че македонците са колонизирали Марс по времето на шумерите :)))))
172
6
 
9
 
! Отговори
Е? преди 3 години
В Москва вече има повече небостъргачи от Ню Йорк. Много са зле горките... Ахахахахаха
171
4
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Затова ли руснаците се насpаха от страх миналата седмица когато американски разрушител демонстративно влезе на 2 километра в уж руски води в Японско море? Само си прехапаха устните и бъкел не обелиха."ти явно четеш някакви алтернативни новини. След предупреждението, авериканският разрушител на бегом се изнесе от руските води, има видео :):):)
170
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антизападопоклонникАми това значи, че маса народ не вярва на теб а вярва на медиите.
169
3
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Какво значи "такъв голям капацитет да го ползват по предназначение"? Това, че маса народ в Бълария и западна Европа вярва на медиите, е съвсем отделен въпрос! Влез в някой руски форум и виж какво пишат руснаците! Пиши в "тубата" -Царьград! Там разясняват доста неща! Политиката всъщност е доста по-сложно и многокомпонентно "устройство" отколкото доста хора си мислят! Този Навални сега почна да разбира неща, за които хора като Грудинин и Делягин говорят от години!