Ердоган и Западът: Kъде в играта е Путин?

Какво е последното предизвикателство от Ердоган, което Путин толерира?
12 дек 2020 19:45,
82
Ердоган и Западът: Kъде в играта е Путин?
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган беше почетен гост на военен пард в Азербайджан в четвъртък, с който да се отбележи победата на страната с помощта на Анкара над Армения, съюзник на Москва. Дори лидерът на Кремъл Владимир Путин да е бил недоволен от нахлуването в бившия съветски двор, той не го показа, пише Bloomberg TV Bulgaria в анализ.

Това е само последното предизвикателство от турския лидер, което Путин толерира, тъй като докато Ердоган търси начини да затопли отношенията си с новоизбрания американски президент Джо Байдън, Кремъл е убеден, че Турция ще продължи да създава проблеми в рамките на НАТО, подхранвайки разделенията, които Москва разпалва.

Междувременно американските планове, одобрени от президента Доналд Тръмп, за санкциониране на Турция заради покупката ѝ на руските C-400, усложняват усилията на турския лидер за сближаване с Москва.

От Азербайджан до Сирия и Либия стремежът на Ердоган да установи влиянието на Турция като регионална сила принуди Русия да се откаже от амбициите си. Въпреки това реакцията на Путин все още е обрана, като той отправя единствено топли думи публично относно своя черноморски съсед.

Пропастта в отношенията с НАТО

Премереният руски отговор отразява желанието да се поддържат близки отношения с Ердоган, който създаде безпрецедентна пропаст в рамките на НАТО със закупуването си на руските C-400.

Все още остават твърде много различия между Турция, САЩ и Европа, за да се предотврати напрежение, а Ердоган няма да застане зад другите, които се опитват да му диктуват как да се държи, посочва пред Bloomberg представител на руското правителство, пожелал да запази анонимност.

Русия вече има опит в поддържането на волатилни икономически и политически отношения с Турция, дори когато Ердоган изпраща турски сили да осуетят плановете на Путин в горещи регионални точки.

Ердоган изпрати около 200 от войниците си да се присъединят към азербайджанските сили в центъра на столицата Баку, пилотиращи безпилотни турски дронове, които бяха решаващи за победата над Армения по време на 44-дневния дебат относно оспорвания регион Нагорни Карабах.

Целият анализ четете в Bloombergtv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНякой може ли да каже кой е президент на сащ в момента. Медиите казват че бил някой си байдънЧакай да мине Нова година и ще разбереш кой е Байдън
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VЗащото живота в крайна сметка е борба ,а не членство`Благодарение на членството вече имаме БВП на глава от населението по-голям отколкото на Рашка.Ако не беше членството сегя борбата щеше да е Рашка да ни върне Бургас
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Я па я ...Колкото и до ти е чудно - всички.Те само зад гърба у са толкова храбри.
52
7
 
10
 
! Отговори
Крим не е руски преди 3 години
Ами Путин е жената на Ердоган..ха.ха от как турците свалиха руски самолет, убиха пилота и руския посланик ,руската мечка за да получи милост мед носи на султана..ха.ха
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Путин!
50
7
 
12
 
! Отговори
Дановски преди 3 години
Ердоган и Западът: Kъде в играта е Путин?Уж анализирайки, правите непростима грешка като търсите Путин в играта на Ердоган и Запада. Поне от 15-16 години Колективмият запад начело с ненаситния за чуждо имане Хегемон отчаяно се опитва да въвлече Путин в своите игрални капани. Отчаяно опитва отново и отново, но ръчикките му с всяка изминала година се оказват все по-къси и по-къси. Залисан в пандемията, Колективмият запад пропуска възхода на Дракона и рискува след година-две да се окаже в нокаут
49
5
 
3
 
! Отговори
Forza Italia преди 3 години
За пияният дюнерджия скоро ще има изпращане.... с камъни.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
шантави бай *** наближава и вашия час след гърция арменците нокаут
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, прав си, за ерджолан остана пак Пуя на Хутин...
46
2
 
5
 
! Отговори
ишкембе чООООрба преди 3 години
Всички знаят къде му е мястото на Чорбалан и денят му до там всеки ден наближава. не се отдалечава.той да му мисли.
45
2
 
12
 
! Отговори
Nablydatel преди 3 години
Русия се отдръпна от Армения, помните ли преди войната как горяха руски знамена в столицата ?
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много ми е чудна американофенчетата като подкрепяха във войната между армения и азерите?Я кажете
43
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Tи остави гръмналата ракета, ами днес са отказали и слънчевите панели на американския модул на МКС. Те един кeн.. не могат да направят, седнали ракети да изстрелват!
42
13
 
22
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Ердоган без Путин е нула. Ще дойде момент, скоро, в който Ердоган от два стола ще падне трагично. Тогава Путин ще е печелившият. То и сега е така.
41
16
 
13
 
! Отговори
Малък дерт за Вовата преди 3 години
Други грижи си има на главата, не напъните на Султанчо да си надскочи ръста. Например влошаващото се старческо оглупяване и тежка управленска немощ, които чудно проличаха на съвещанието за спекулативното покачване на цените на основни хранителни продукти. Вовата се чудеше и възмущаваше като първокласник, а в руския нет го съсипаха от подигравки с въпросчета в духа на "Кой ти подмокри гащите, като си начело на тази държава от 20 години?" Отвън Русия е все по-смешна, отвътре - все по-безнадеждна.
40
2
 
6
 
! Отговори
Този сайт преди 3 години
Привлича де билите като огъня пеперудите.
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е и в съня на ибонатовците. Вижте пуска на ракетите Булава преди около час.
38
13
 
23
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 3 години
Турция е натовска страна и Ердоган дори и не дотам долюбван от Запада ще продължава да е в играта, игра която путин ще наблюдава от задните редове, защото няма покана за ВИП-ложата ... !!!
37
2
 
10
 
! Отговори
Байрактарите преди 3 години
Свалят ли балистични ракети с ясрен заряд?Питам за един приятел.
36
20
 
19
 
! Отговори
Родолюбец преди 3 години
Боже,тук много неграмотни коментари се пишат!??Били братя , азери и турци,свалили самолет руски!?Ле,ле,дразнят Големият Рунтав Северен Мечок ,в един миг ще му писне , ще замахне с *** и ще ги смаже ха,ха ,ха!!!Особено ,ако излязат от NATO!!!