Лавров нарече разкритията на CNN за Навални "забавни"

Според него има липса на етика у западните партньори на Русия
16 дек 2020 18:10, Нели Христова
101
Лавров нарече разкритията на CNN за Навални "забавни"
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров нарече днес "смешно" разследването на няколко медии, сред които американската телевизия Си Ен Ен и германското списание "Шпигел", в което руските специални служби (ФСС) са обвинени, че са следили опозиционера Алексей Навални преди отравянето му.

Още по темата

"Всички тези новини са забавни за четене", каза Лавров на пресконференция по време на визитата си в Хърватия. - "Но начинът, по който тези новини са представяни, разкрива само едно: липсата на етика у нашите западни партньори и на нормални дипломатически умения", допълни министърът, който изглежда смята, че зад разследването стоят държави, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В пространна публикация медиите, сред които е и сайтът "Белингкат", твърдят, че експерти по химически оръжия от руските специални служби от години са следили Алексей Навални, както и в деня на предполагаемото му отравяне това лято в Сибир. "Белингкат" публикува имената и снимките на тези мъже и на техните началници.

"Зная кой искаше да ме убие. Зная къде живеят, зная къде работят", заяви по повод публикацията Навални. В нея обаче, не се посочва да е имало пряк контакт между тези агенти и опозиционера, няма и доказателство за предприемане на действия или за даване на заповед.

Русия много пъти е отричала, че опозиционерът е бил отровен на 20 август в Томск. Москва заяви, че токсичното вещество от типа "Новичок", открито от западни лаборатории след хоспитализацията на Навални в Германия, не се е съдържало в организма му, докато е бил лекуван в Русия.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50, всичко е с официални документи на съотвените страни - Италия, Франция, Испания, Пиндостан и Наглобритания са любимите дестинации за имот и живот на вътрешмите врагове на Русия и Путин, на агентите за влияние, на петата колона, на тези, които ограбват руския народ и носят откраднатото на запад - при истинските си господари.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМС-21 е супер по-зле от Супержет-100 който 80% е окомплектован със западни възли и части дори и седалките му са италиански. Пък и няма как руснака да направи чисто руски пътнически самолет. Ако направи такъв ще си го ползва само за вътрешните линии, защото няма да получи международен сертификат за безопасност.
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До40 Охо хо..Моля?"Убийството" на Висоцки? Ти добре ли си бе зелен о?Не си бил роден тогава та да говориш глупости! Нима всеки поет и талант починал по естествен начине"убийство"на управляващите в СССР тогава?Виж момчето ми.Висоцки почина тогава от алкохолизъм и рак на черния дроб!И НИКОЙ НЕВ ГО Е"Убивал"!-:) Боже боже.Малки споли сте и ги пишете едниии!-:(И сами се навивате едни други че соца бил лош?! А др Борисов "добър ли е"?Аз го помня с бухалката като мутра! А ти сополе?-:?
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично по руски - наглост и цинизъм!
47
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Лавров, че тези материали са забавни за четене. Забавни и толкова. Русия не може да си губи времето с глупости. Русия върви напред. Вчера станахме свидетели на първия полет на чисто руския средномагистрален самолет МС-21, снабден с чисто руски двигатели ПД-14. Днес за първи път се издигна във въздуха друг чисто руски самолет за къси разстояния ИЛ-114, също така снабден с нови чисто руски двигатели. Нови планери, крила изработени от композитни материали, авионика и нови технологии.
46
6
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Ами , да, руските шпиони се забавляват докато леят Новичок наляво и надясно ! И се кефят , пада голем смех ! Няма ли кой да им пусне и на руснаците някой Старичок , с гелем х.й ?
45
3
 
5
 
! Отговори
X преди 3 години
ТК му било "забавно", ама му тъжно, тъжно и му се реве...
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Лавров, носите ли огурцъй в саламура на дъщеря си когато ходите по служба в САЩ на сесиите на ООН?
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41След като е никой,защо искат да го пречукат?Отговорът е много ***.Разкрива имотното състояние на политици и журналисти .В Ytube редовно информираше руснаците за богатствата на Путиновата мафия в чужбина и Русия.Да може и да е като пощенска кутия получаваща информация от чуждите служби,но всичко е с официални документи на съотвените страни.Италия,Франция,САЩ,Великобритания,Испания са любимите дестинации за имот и живот на путиновите хора!
42
4
 
11
 
! Отговори
олигарсите са добре преди 3 години
руснаците бягат от русия - всяка година над 5 милиона можещи и знаешще предимно хора подават документи за да напуснат 'империята на злото'. На борсука Лавров не му пука - дъщеря му завърши в САЩ и там и купи огромно имение, на Путин дъщерите му са в Нидерландия и Франция (с огромни имения), но крепостните в русия трябва да се държат в подчинение - къде с бой, къде със заплахи, къде с разстрел, може и с отрова. Затова се разпадна и СССР, но на кремъл не му пука, олигарсите да са добре.
41
7
 
6
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Е колко да е забавно? Колкото убийството на Висоцки ли? Или още по- забавно?
40
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като поживееш няколко месеца в Русия всякакво желание за русофилство ти се изпарява.
39
10
 
5
 
! Отговори
чоко преди 3 години
До Анонимен Защото и те като нас сипят хули и се правят на демократична страна,но когато Азерите ги нагизиха,друга песен запяха.Руснаците ще *** вече само за себе си.
38
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40От червените каскети лъха само провал и червясал морал.
37
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Какъв "демократ" е тоя че не ми е ясно?!"Навални никога не е бил демократ. Той е борец срещу корумпетата и крадците предвождани от Путин. Навални като 99% от руснаците е шовинист и имперец. Завоевател по точно крадец на чужди земи.
36
7
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
Разбира се, че са му забавни: на убийците и сатрапите им е забавно да четат за собствените си престъпления.
35
6
 
13
 
! Отговори
до №40 преди 3 години
в русия емигрират нарктизитрани и алкохолизирани одъртели филмофи артисчета за да укриват данъци и да ейббът рускинчетата безплатно... и тук там неккой като Сноудън или русофилскки червей продал се за шепа руббли. Колко българи емигрираха в Русия и колко на Запад след като паднаха загражденията на комунист-концлагера? Посочи статистика та да поверваме, щото само с порпаганда видя какво се случи с 'великото' СССР... ако си спомняш де, щото такива тролчета като тебе са с кратка памена функция.
34
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Е кои са тия хора бе? Предателя Сноудън ли имаш предвид? Кой е луд да ходи в Русия? Помня че преди 3-4 години един германец русофил с 9 деца емигрира в Русия но не можа да изтрае и 3 месеца и избяга обратно в Германия. Разбрах че вече не е русофил.
33
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми прав е човека! Днес 30 години след 1989 г.Всичко Американско е на почит.А щом е Руско или се говори за нея е Нигативно Задължително! Кой е Навални всъщност? Една личност към които аз вече 30 години имам неприятното усещане даже да се наричат " демократи"! Какъв " демократ" е тоя че не ми е ясно?! Съжалявам лично аз.Че Не са успели да го пречукат Руските служби тоя! До днес 30 г вече.Етикета на мошениците и крадци законно да крадат е само да се нарекат " демократи"! В Наш стил СДС след 1989г
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37А хора от САЩ и Европа, пък емигрират в Русия. Не знаеш ли или не искаш да знаеш?