Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото

Той заподозря опозиционера във връзки с тайните служби в САЩ
17 дек 2020 16:00, Нели Христова
249
Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото
Снимка: БГНЕС

Днес президентът на Русия Владимир Путин отговаря на въпроси пред целия руски народ. Разбира се, след многото въпросителни около пандемията и ваксините, се стигна и до въпроса за отравянето на Алексей Навални и новите разкрития около случилото се в Сибир.

Още по темата

Според Путин Навални "се наслаждава на подкрепата на тайните служби на САЩ", а ако Русия е искала да го убие, е "щяла да довърши започнатото".

Навални беше отровен с токсина Новичок през август и едва не умря. Той бе откаран в Берлин за медицинско лечение. Кремъл многократно отрича да е участвал в отравянето му.

"Слушайте, ние много добре знаем какво е това ... това е легализация, не някакво разследване, легализация на материалите на американските тайни служби", заяви Путин на пресконференцията.

"Какво, мислят си, че ние не знаем, че те проследяват местоположението? Нашите специални служби знаят това отлично, служителите на ФСБ и служители на други агенции го знаят. А този пациент в клиниката в Берлин се радва на подкрепата на американските специални служби", каза президентът.

"И ако това е така, тогава това е интересно и, разбира се, нашите специални служби трябва да го следят. Но това не означава, че той трябва да бъде отровен, кой така или иначе има нужда от него? Ако те искаха наистина да го отровят, навярно щяха да приключат започнатото", категоричен бе Путин.

"Но в този случай съпругата му ме попита и аз веднага издадох заповед той да бъде пуснат извън страната, за да се лекува в Германия ... Това е опит за атака срещу лидерите в Русия", заяви руският лидер.

Путин също така описа докладите за Навални и агентите на ФСБ като "имплантирани истории".

"Всъщност няма нищо изненадващо във факта, че тези имплантирани истории се случват. Тях винаги ще ги има", каза президентът.

Коментарите на Путин дойдоха ден след като руският външен министър Сергей Лавров заяви, че докладите за подробностите около отравянето на Алексей Навални са "забавни за четене", в очевидна препратка към разследването на CNN-Bellingcat.

Путин проведе продължителната пресконференция от резиденцията си в Ново-Огарево в Московска област. Избрана група от социално дистанцирани журналисти от държавните медии, които трябваше да бъдат под карантина, преди да присъстват, бяха в стаята с него. Други журналисти задаваха въпроси чрез видеовръзка от Москва и други части на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
7
 
8
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Маркуч Нвални за кое разузнаване е.Май за ЕС и Нато.
117
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много наивни хора...Тоя Навални ,ако иска да го убиват отдавна да я ритнал камбаната ,Путин спри им газа на ЕС )
116
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е бил тровен Навални и най-малко с "Новичок". Няма ли да се спрете най-после?
115
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кетванът си върви, кучетата си лаят.Кой, каквото може.
114
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
навални го свитна мацката дето го придружаваше в обиколката му и после се изпари към германия- без да си изпълни задачата щото руските медици го извадиха от дупката - а после го закраха в германия
113
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига бе ла.йн.ри гербавинарода преди 89 година не е имал проблеми с плодове и зеленчуции въобще с изхранване е банани имаше на нова годинано сега истински плодове и зеленчуци и сирене и кашкавал и колбаси няма и на нова годинате младите незнаят какво е истинска сирене и колбас истински домат - това дето ни го продаватто е като боядисано цвекло нито вкус нито аромат- ааа за аромата бъркам вони на гербава по.ми.я
112
7
 
9
 
! Отговори
Навални е... преди 3 години
...абсолютна мижи.тур.ка на САЩ. И ако имаше някакви шансове в РС досега службите биха го свитнали на секундата и нито САЩ, нито който и да било нямаше да го разнасят по телевизиите, барем някой западен балък им повярва. Все повече се убеждавам, че руснаците имат огромна Православна душа и безгранична търпимост. Въпреки, че Хрушчов ги беше на.ду.пил американците по едно време и им показа на границата им къде зимуват раците.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друг ценен ефект от преките линии и пресконференциите на Путин е, че веднага след техния финал започват да се появяват информации за възбудени дела и за началото на следствени действия по отношение на губернатори и чиновници.
110
10
 
6
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Малко да светна рублофила според който рашите ни купували скапаните домати?!Брах такива домати на студентска бригада.Един тон хубави,червени,здрави домати за БГ пазарът плащаха 14 лева.Един тон полузрели домати за Раша,54лева!Познай до три за кого се бачкаше?Вършеехме като комбайни и мачкахме на пюре стоката за БГ пазара,да могат *** да ядат скапаните ни домати.А когато се прибрах в неделя у дома и викам на майка,дай ми един домат с хлебеца и сиренцето,а тя,ами няма на магазина и днес
109
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност няма никаква гаранция, че този дето ще дойде след Путин няма да го изтъргува на американците за 100 тона жито.какъм тъ.пи.зъм това само гербава тиква може да го родиот няколко години русия е най-.големия производители на зърно в светакато изпревари и сащ и канада-. ама на гербавите *** това не им го пишат в опорните точки
108
2
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Коменданте Че Говада-ТОГАВА ГИ ВЗИМАХ БЕЗ ПАРИ И БЕХА ДОМАТИ-А СЕГА СА ПЛАСТМАСОВИ ПЛОДОВЕ ТИП ДОМАТ.-АКО СЕГА ОТИДА В ЕДИН МАГАЗИН ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ И НАПРАВЯ ИЗСЛЕДВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО -НА МОИ РАЗНОСКИ-ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ДАМ НА СЪОД ЗАЩОТО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ СА ТЪПКАНИ.-И НЕ МЕ ПРЕДИЗВИКВАЙ ЩОТО ЩЕ ГО НАПРАВА.
107
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де ама там е работата че великите тайни служби на Лилипутин са гола вода. Те наистина не са способни.Това е истината.
106
9
 
5
 
! Отговори
Академик преди 3 години
Проблемът ти не беше да го убиеш или отровиш как да е ,а майсторски,щото много ти се насъбра в биографията и колкото да се мислиш за велик и недостижим,питай за това твойте прателчета Саддам и Кадафито!!Та тъй де,пропадна в изпълнителската част,дето се вижда че с,атрапите г,оведа не са носители на интелигентни физиономии!Как си обясняваш ти самият,остави другите,че си пуснал три овчаря да пасат Навални,а накрая американците го отровили?!Като е така ,дай доказателства,а не само да плямпаш!!
105
3
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
До Анонименама аз пиша под тоя ник...така съм решил. Защото няма значение за никого лаенето по разни форуми...:)))
104
5
 
5
 
! Отговори
Любов -съветска преди 3 години
Наш *** си обича Путин и неговата политика.
103
1
 
1
 
! Отговори
Коменданте Че Говада преди 3 години
До SHEFA Копуваше по 11 стотинки килограма с тарата. От бивш агроном по това време.
102
1
 
1
 
! Отговори
ДО 115 преди 3 години
Направи ли си Анализ ЗАЩО ?За себе си , нормалните Знаят ЗАЩО .
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес руските теливизионни канали, транслиращи пресконференцията на Государя, поставиха своеобразен и уникален рекорд - 5 часа без излъчване на реклама. Централни теливизионни канали, които гледа цял свят, цели 5 часа излъчваха без грам реклама. Това е рекорд достоен за Гинес.
100
2
 
6
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Прав си - познавам хора които бяха убити с права лопата в Белене - след 9 септември 1944 - убитите са писани като криминални престъпници - единия са го убили крадци затворници с права лопата - бил изнасилвач на деца , втория убил бабичка за да и вземе пенсия . После тези бяха посмъртно оправдани и наследниците им взеха милиони лева обезщетение и назначение в Държаваната Администрация с високи Заплати и Пенсии .
99
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А Сноуден защо живее в Русия?"Защото може да прекара целия си живот в затвора. Всъщност няма никаква гаранция, че този дето ще дойде след Путин няма да го изтъргува на американците за 100 тона жито.