Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото

Той заподозря опозиционера във връзки с тайните служби в САЩ
17 дек 2020 16:00, Нели Христова
249
Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото
Снимка: БГНЕС

Днес президентът на Русия Владимир Путин отговаря на въпроси пред целия руски народ. Разбира се, след многото въпросителни около пандемията и ваксините, се стигна и до въпроса за отравянето на Алексей Навални и новите разкрития около случилото се в Сибир.

Още по темата

Според Путин Навални "се наслаждава на подкрепата на тайните служби на САЩ", а ако Русия е искала да го убие, е "щяла да довърши започнатото".

Навални беше отровен с токсина Новичок през август и едва не умря. Той бе откаран в Берлин за медицинско лечение. Кремъл многократно отрича да е участвал в отравянето му.

"Слушайте, ние много добре знаем какво е това ... това е легализация, не някакво разследване, легализация на материалите на американските тайни служби", заяви Путин на пресконференцията.

"Какво, мислят си, че ние не знаем, че те проследяват местоположението? Нашите специални служби знаят това отлично, служителите на ФСБ и служители на други агенции го знаят. А този пациент в клиниката в Берлин се радва на подкрепата на американските специални служби", каза президентът.

"И ако това е така, тогава това е интересно и, разбира се, нашите специални служби трябва да го следят. Но това не означава, че той трябва да бъде отровен, кой така или иначе има нужда от него? Ако те искаха наистина да го отровят, навярно щяха да приключат започнатото", категоричен бе Путин.

"Но в този случай съпругата му ме попита и аз веднага издадох заповед той да бъде пуснат извън страната, за да се лекува в Германия ... Това е опит за атака срещу лидерите в Русия", заяви руският лидер.

Путин също така описа докладите за Навални и агентите на ФСБ като "имплантирани истории".

"Всъщност няма нищо изненадващо във факта, че тези имплантирани истории се случват. Тях винаги ще ги има", каза президентът.

Коментарите на Путин дойдоха ден след като руският външен министър Сергей Лавров заяви, че докладите за подробностите около отравянето на Алексей Навални са "забавни за четене", в очевидна препратка към разследването на CNN-Bellingcat.

Путин проведе продължителната пресконференция от резиденцията си в Ново-Огарево в Московска област. Избрана група от социално дистанцирани журналисти от държавните медии, които трябваше да бъдат под карантина, преди да присъстват, бяха в стаята с него. Други журналисти задаваха въпроси чрез видеовръзка от Москва и други части на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
6
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
2005г... Путин - През 2020 г.средния доход на руския гражданин ще е над 2000 евро???2020г...Путин - Недопустимо е това увеличение на цените на храните...Веселится и ликует весь нароооод :-)))
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
101 Защото в САЩ го чака обвинение в държавна измяна и тежка присъда. В Русия плащат скъпо за "добра" информация.
96
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВИЦС правата лопата убиваха българските слуги на руснаците след девети.
95
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма значениеКато няма значение защо толкова се палиш? Явно че те е жегнало как може да се хули този прекрасен руски колхозник Путин.
94
2
 
8
 
! Отговори
ВИЦ преди 3 години
Историята с Навални , Скрипал и Гебрев е вече в Раздел Вицове - Руснаците решили да ги Убиват Друг Път с Права Лопата .
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лъжа. От опит говори човека.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тази логика и него може да го "удави" някоя от трофейните риби,с които се хвали из Ютуб
91
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Сноуден защо живее в Русия?
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
82 "Русия, тюрма нородов."
89
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Вагинеров....и ти поДДържаш Йерусалим!
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Русия, ами САЩ бомбардираха България и избиха няколко хиляди цивилни мирни граждани без причина.
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите мерки предвиждат увеличаване на еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). При това решението ще се прилага със задна дата от 1 януари 2020 г. И една добра новина за много рускини еднократна помощ вече ще се дава и за първо дете тя ще е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).
86
1
 
4
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
До Анонименама преди да пишеш, е хубаво да чтеш. Никъде не казано, че е бил в диабетна кома, а че е остър панкреатит...има видео с лекарите в Омск. Плюването също трябва да е интелигентно....
85
1
 
5
 
! Отговори
Клането в My Lai преди 3 години
16 май 1968г. селцето Май Лай, Виетнам. Американски войник опира дулото на пистолета си в главата на млада жена и я принуждава да прави орална любов на собствения и син. След това пред очите и пуска един куршум в главата на момчето, после застрелва и нея. Американците избиват цялото село до крак - 504 души, само цивилни - жени, старци и деца, не е имало въоръжени. Никой от ротата не се противопоставя на клането. Командирът после е съден от военне съд, но помилван лично от президента Никсън.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A САЩ как убиват? Или САЩ са добри, те не убиват?
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо е признал,че се занимават с такива практики!А иначе станаха доста случаите им на "незавършена" работа! Тази държава няма да се оправи скоро с ТОВА мислене на ТОЗИ президент.
82
5
 
3
 
! Отговори
Най-важна е дозата преди 3 години
Именно дозата изигра лошата шега на руснаците при отравянето на Скрипал. Оказа се доста висока и засегна и странични хора, притекли се на помощ на Скрипал. По свидетелство на Навални това е бил втори опит да го отровят. Първия опит е имал сериозно неразположение и той и жена му и след 2 дни всичко е отшумяло. Явно че тогава пък дозата е била недостатъчна. Сега дозата е била точно премерена, нямало е пострадали странични хора, но пък за нещастие самолета е кацнал много рано преди Навални да умре.
81
7
 
1
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Значи рано или късно да очакваме завършека !
80
2
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-КАЗА ЛИ ИМ ГО С ДВЕ ДУМИ?-АКО ИСКАХМЕ.-ЗА ДА КАЖЕШ-НАПИШЕШ НЕЩО ТРЯБВА ДА ИМАШ ДОКАЗАТЕЛСТВО.-ТОВА ГО ПОМНЕТЕ!-РУСИЯ Е НАЙ МАЩАБНАТА НАЙ МОЩНАТА-ДОБРЕ ЧЕ СИ ТРАЯТ-ТА ТО ВСЕКИ ДЕН Е ОБИДИ ТА ТАКИВА БИЛИ ОНАКИВОА БИЛИ-ДА АМА АЙДЕ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕМ НАС.СОЪС ЗАЕМИТЕ ОТ Е.С-ЖИВОТ НАЗАЕМ.
79
3
 
7
 
! Отговори
TONITA преди 3 години
Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!Отговори