Кремъл: На Запад Русия не е на мода, защото става твърде добра

Отношението към руската ваксина свързано с конкуренцията
19 дек 2020 14:30, Елка Василева
104
 Кремъл: На Запад Русия не е на мода, защото става твърде добра
Снимка: архив, БГНЕС

Отношението на Запада към Русия и ваксината й срещу коронавируса "Спутник V" е свързано с въпросите на конкуренцията. Това мнение изрази Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, в интервю за филма на Наиля Аскер-заде за телевизия "Россия-1" "Опасният вирус. Първата година", предаде ТАСС.

"На Запад Русия като цяло не е на мода. И не защото е лоша, а защото става твърде добра", каза Песков в отговор на въпрос защо появата на руската ваксина срещу ковид не беше еднозначно посрещната на Запад.

Песков подчерта, че всичко това е свързано с конкуренцията, тъй като пускането от Института "Гамалея" благодарение на по-ранни разработки ваксина "Спутник V" е било "заплаха от гледна точка на конкуренцията за най-големите производители" в чужбина. "Всичко е много просто: конкуренцията невинаги е добросъвестна", каза говорителят на президента Владимир Путин.

Още по темата

На 11 август Русия първа в света регистрира ваксина срещу коронавируса - разработката на Центъра "Гамалея" към министерството на здравеопазването, наречена "Спутник V". След това беше регистрирана още една ваксина - на Центъра "Вектор" към Роспотребнадзор. В скоро време е възможно да бъде регистрирана и трета руска ваксина, създадена от Федералния център за изследване и разработване на имунобиологични препарати "М. П. Чумаков" към Руската академия на науките.

В разговора за филма Песков не пожела да коментира версията за възможно изкуствено възникване на вируса. "Аз не съм специалист и не мога да отговоря на Вашия въпрос", заяви той. "Макар че, честно казано, живеем във време, в което и нищо не е невъзможно".

На голямата си пресконференция на 17 декември руският президент Владимир Путин каза в отговор на въпрос за произхода на вируса, че има много слухове, но няма никакво потвърждение на обвиненията срещу когото и да било.

Планира се срещу коронавируса да бъде ваксинирано около 60 процента от пълнолетното население на Русия, заяви министърът на здравеопазването Михаил Мурашко в същия документален филм на руската държавна телевизия. Той добави, че страната му разполага с достатъчно производствени мощности за осигуряването на Русия с ваксини и изрази увереност, че руската промишленост ще се справи с тази задача.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хи-хи-хи! Твърде добра хи-хи-хи-хи!
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците винаги са били пстриоти тях не можеш да ги купиш
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 90Така е, но Нигерия се асоциира с централната част на Африка около Екватора, а Русия е ясно в най-северните части на обитаемата част на Северното полукълбо. Всеки, който е прочел какво съм написал, е наясно с противопоставянето на двете базирано на климатичните и икономическите особености. Единственото, което буди недоумение е тоталната изостаналост на Руснаците сравнимо с праквитчески всяка северна страна.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
89, пишеш по-увлекателно от Плутарх, но с това "Нигерия на Северното полукълбо" окончателно се издъни. Направи справка с атласа. Откакто хората са измислили екватора, Русия и Нигерия винаги са били разположени в Северното полукълбо.
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До към ИМПЕРИАЛИСТРусия вече няма пари да субсидира по-евтини стоки в магазините и за пенсионерите там с 250 лева пенсия идва ГЛАД.Путин това го знае, затова засилва силовите структури вътре в страната и ще смаже всяко гражданско неподчинение.Горките руснаци са принудени да живеят в мизерия и в дикататура. Нигерия на Северното полукълбо.
84
2
 
2
 
! Отговори
към ИМПЕРИАЛИСТ преди 3 години
Да предположим, че си прав с твърдението.ТогаваОт скандала на пресконференцията на Путин, от който стана ясно, че цената на кг. захар в руските магазини, се е повишила от 30 рубли за кг. до 50 руб/кг. Даденото повишение клони към 75% и Путин призова правителството до понеделник, 21.12.2020 г. да реши проблема с износителите и търговците.Но колко са 30 руб /30р х 0.02лв=60 стотинки/, а 50 руб /50р х 0.02лв=1.0лв/Значи днес, след увеличението от 75%, цената на 1 кг захар в Русия е 1 лв.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо ли руските ръководители винаги ползват телефоните на Епъл ...?!"=====================Изостанал си от живота. В Русия имаше един шестоколонник, лидер на тъмните прозападни сили, който се възхищаваше и ползваше цитираната от теб марка.Димата Айфочоф му викаха руските майтапчии. Беше прецидент на РФ 08-12 г.Имаше го до преди година, но Путин му ... дyxнa под опашката
82
3
 
4
 
! Отговори
Истината... преди 3 години
...казва човекът, където стъпи рунак ( се отворят руски бази ), справка Сирия, нито ИДИЛ, нито американец никне... Затва и не ги обичат Западът - не им позволява да си разиграват коня... Пък и САЩ не могат да им се бъркат в икономиката като на много други държави. Тъжно им е на САЩ, разбирам ги, но тва е реалността - посейдон, сармат, кинжал, булава, теько е наследството на САЩ и НАТО... Нищо ще си поскимтят, пък ще свикнат ;) . Затова му се многополюсна система на управление, за да има баланс..
81
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Та, да си дойдем на думата ...
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо руснаците не използват западно оръжие? Използват само руско. Значи руското оръжие е по-добро от западното.
79
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците не могат да произведат телевизори. Гледат корейски и японски телевизори. Американските телевизори не стават за нищо. Защо не гледат американски телевизори?
78
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли руските ръководители винаги ползват телефоните на Епъл ...?!Защо не ползват руски, китайски ...?!
77
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не кара Камаз в ЕС и останалия нормален свят.В Русия много се ползват Мак и Петербилд - най добрите американски влекачи.Селскостопански машини в Русия - Катерпилар и Джон Диър - американски ;) Руското не става за нищоСамо бедняците в Русия, които са 97% от населението, карат Лада .Другите карат западни или японски коли.
76
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците бягат в Америка и не се връщат никога повече, значи Америка е много по добра :)))
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям американски успех - космонавтите им вече имат таблети в кораба, но пак ги хвърлят насред океана, както през 60-те години.
74
8
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 3 години
ЧЕСТИТО! 50 рубли за Лев....с тенденци още да се сриват.
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аурус Сенат е руски представителен автомобил, бронирана лимузина.[1]Автомобилът е снабден с хибридна система, състояща се от 4,4-литров V8 бензинов двигател, който работи заедно с електродвигател, използвайки интелигентна система за задвижване на всички колела
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците карат японски и германски коли, защото не харесват американските си коли. Карат ги само държавните полицаи.Американците не вярват на собствените си коли.Американците не вярват на Пфайзер за ваксината им. Американците не вярват на Тръмп.
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям е успехът на САЩ, от совалката, към хвърляне на екипажа в морето.
70
6
 
12
 
! Отговори
За укротрола преди 3 години
Руското ръководство може да избира в какво да се вози, имат и собствени руски лимузини. ИМАТ. Ти нямаш, Зеленски е клоун. Да не споменавам че московското метро е пуснато още 1935г. Киевското 1960 от съветите не от бандерлюги. Софийското кога е пуснато укропитек, знаеш ли?