Задържаха Любов Собол, съюзничка на Алексей Навални

Властите твърдят, че тя е заплашила агент на ФСБ
25 дек 2020 18:11, Нели Христова
79
Задържаха Любов Собол, съюзничка на Алексей Навални
Снимка: БГНЕС

Съюзничката на руския опозиционен лидер Алексей Навални Любов Собол е била задържана след като полицията нахлула в дума. Тя е заподозряна в това, че е заплашила един от агентите, които бяха заподозрени в огравянето на Навални.

Кремъл многократно отрече каквато и да било роля в нападението над Навални, който все още се възстановява в Германия.

Според Фонда за борба с корупцията на г-н Навални (FBK), полицията нахлула в апартамента на Собол в 07:00 часа сутринта на Коледа и я отвела за разпит. Иван Жданов, ръководител на ФБК, заяви, че тя е разследвана за нарушение "с използване на насилие или заплаха за използване на такова", предаде агенция Франс прес.

Това се случва четири дни след като тя е отишла в дома на Константин Кудрявцев, член на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ), когото Навални ппредни дни подмами в телефонно обаждане да разкрие подробности за атентата срещу него.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някаква женица е "заплашила" могъщия апарат на КГБ. Смех в залата на измислиците на Кремълските сатрапи.И, разбира се, по КГБ маниер, са избрали точно момента на празника, за да го съсипят, ей така, защото са свиньие. В Путинова Русия е по зле отколкото при Сталин (макар че методите са същите).
58
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 години
Същата тая *** не е рускиня, а бандеровка, така че тя може да казва само това , което са й наредили !
57
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на нея ли ще пробват СПутин Новичок ваксината? Явно че руснаците много са закъсали с доброволци за тестване на достиженията на руската нАука и техника.
56
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой и защо защитава бруталния и авторитарен режим на Путин! Но казвам само едно: Любов Собол е пример за независим журналист осмелил се да покаже истинското лице на режима!
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе мирно седяло, не би чудо видяло. Някой да иска да ми влезе в артамента - аз ще го просна като прани *** на тел. И той ще е виновен
54
2
 
10
 
! Отговори
берлинския пациент преди 3 години
"Заплашила един от агентите, които бяха заподозрени в огравянето на Навални."С какво са го грели?Западния хумор е трудноразбираем на моменти!
53
4
 
14
 
! Отговори
До анонимен 42 преди 3 години
Досещам се кого наричаш джудже. Аз съм по-нисък с 2 см. Ела да ми кажеш на мен джудже! Моля те!А от онзи треперят много държавни глави. Нашият Премиер ходи да му се мазни в Сочи, нахвърли се да го целува, но онзи е гнуслив и с меко движение от дзюдо го пусна по тангентата. Нашичкият се призна в национално предателство, което извършил по чужда заповед, но ефект нямаше нито там, НИТО ТУК!Путин събра арменците и азерите, нещо им пошушна и спря войната, оставяйки аскера и янките дълбоко да страдат
52
4
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
Да позвъниш на вратата на агент на ФСБ си е заплаха за нац. сигурност на великая, необятная и могучая. Направо в колония без съд. А разследване по случая Навални може и да няма.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До петата колона чао!Първо си сложи памперс, върху него - още един и заповядай с приятелчета. Чакам!Колкото повече, толкова по-добре!
50
0
 
13
 
! Отговори
... преди 3 години
А можеше по-културно да е, например когато отиде на почивка и да скочи от 25 етаж на хотела, защото не можеше да приживее раздялата с Навални :) но това става с американците, те го приемат по-трудно и затова там самоубийствата са повече, даже някой скачат по 2-3 пъти от висока сграда за да са сигурно че са се самоубили :)
49
1
 
12
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
А разследващите журналисти над закона ли са? Била отишлав дома на *** Пульов?! Като каква е там, в качеството си на каква? Аре с вашите стереотипи си стойте на дъното по всичко!
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При тях всичко е подредено!И при Рубашкин ще бъде така!Хаха!
47
7
 
1
 
! Отговори
Коледаря Боцко преди 3 години
,Путяня добре ша я задържи с един новичок че даже нема да иска да си тръгне.....
46
8
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
И какво ни интересува, че са задържали Омраза ***, съюзничката на шута на цар Володя Володиевич - Гей Нахалний?
45
1
 
25
 
! Отговори
браво преди 3 години
До Въпрос 11 БРАВО - точно в десетката! Великите "демократи" от фащ и ес съсипаха един човек, дръзнал да каже истината....А какво стана с журналиста "изчезнал" в посолството на саудитците - що всички "принципни борци за свобода" мълчат?
44
9
 
19
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
На тая само за злобната физиономия трябва да й дадат 5 години в Сибир :()
43
7
 
21
 
! Отговори
Еврогейтак преди 3 години
Русия не е мислете . Дайте да си оправим нашата ко-чинка че безработицата стана вече рекордните 50% като се има напредвид че сме първи на планетата по смъртност и първи в света по Дрмографска катастрофа ди 4-5 години ще изчезнем въобще като нация . А ЕСССР с тея чер-нилки канибали и арабската кафява луга дето е вкарва тука се унищожава БЯЛА Европа .
42
2
 
13
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Евроатлантик 47Бе даже и си сляп - всичко си работи и си вземам рублите, ама е много вероятно ти да получаваш нещо в отходната задна тръба по евроатлантически. Кончита с големия вурст явно та калайдисва.
41
15
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Всичко е ясно. Петата колона почива по празниците. Нова порция опорки и доказателства колко е велика Раша очаквайте във Вторник- следващия работен ден. Чудно ми е рубли или левове получават.
40
0
 
3
 
! Отговори
1111 преди 3 години
До петата колона чао!А за нещо друго можеш ли да се заловиш?