Русия с ултиматум: Навални да се върне или го чака затвор

Опозиционерът нарушавал условната си присъда от 2014 г.
29 дек 2020 07:51, Елка Василева
121
Русия с ултиматум: Навални да се върне или го чака затвор
Снимка: архив, БГНЕС

Русия постави ултиматум на Алексей Навални да се върне от Германия до вторник или в противен случай го чака затвор, предаде Ройтерс.

Федералната служба за изпълнение на наказанията обвини вчера Навални, че нарушава задълженията си, произтичащи от условната присъда, която получи през 2014 г.

Още по темата

Критикът на Кремъл бе осъден условно на три години и половина затвор по дело за присвояване на пари, което казва, че е политически мотивирано, припомня БТА.

Изпратена му е вчера призовка да се яви в инспекцията, защото в противен случай, съгласно руския наказателен кодекс, условната му присъда може да бъде заменена с ефективна.

В съобщението не се посочва краен срок, в който Навални да направи това. Опозиционерът обаче публикува скрийншот на съобщението до адвоката му, в което се казва, че му се дава време до днес, вторник в 9 часа да се яви в службата в Москва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Обвиненията срещу Навальний са претекст за обвинението срещу него - бил прал пари. А заплахите от страна на руското правителство са най-малкото смешни. Кой си солга главата в торбата доброволно, след като е бил отравян?Прането на пари е за друга категория хора.
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджето от Кремъл май много си изпуска нервите. Губи тотален контрол над всичко. Русия я завряха в миша дупка :)
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....ЗАПАДНИ, ИЗТОЧНИ...АМА ДА ПИТАМ ЗАЩО ДЕЦАТА НА ИЗВЕСТНИ ВРАГОВЕ НА ПРОГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ЖИВЯХА ТАМ, А ДНЕШНИТЕ РУСКИ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ СА ПАК В ТОЯ ПРОГНИЛ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ЗАПАД И СА СМАЯЛИ СВЕТА С НАЧИНА СИ НА ЖИВОТ.
92
2
 
4
 
! Отговори
джо преди 3 години
До 107 То пък с тези снимки голям праз. И наш Боко го даваха на едни снимки дето се виждаха пари злато и оръжие, но по-невинен от него нямаше.
91
2
 
6
 
! Отговори
джо преди 3 години
По добре за него е да се прибере, защото следващата серия с негово участие е вероятно среща с ПОЛОНИЙ или друг вид вещество. Просто западните режисьори са толкова зле , че нямат фантазия да измислят друг сценарий и Навални вече ще им върши работа само мъртъв.
90
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални накара Империята на Злото да напълни гащите баш как си требва.
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По кое летоброене 3годишна условна от 2014г.,все още не е изтекла?
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До105И с какво по-точно е наклеветил Путин и е против Православието?Може би с даване публичност на богатствата на Путин и приближените му!Снимките на полуголия Патриарх Кирил на яхта за милиони в компанията на палави красиви рускини и бизнеса с аферите с внос на цигари ,не значи ,че е против Православието!
87
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е отявлен евреин и върл враг на православното християнство. Той е спонсориран от Израел и МУСАД!!
86
7
 
12
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Навални би трябвало да бъде изправен пред стените на Кремъл и публично разтрелян!!Той е пример за покварата на Америка и западния империализъм!!Той за долари продаде страната си, народа си и изя тонове бълвоч против православието и най-демократичния ръководител на Русия от хилядолетия!!
85
5
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
"Което се оказа политически мотивирано"Мдааа. Лавров обяви, че Навални въобще не ги интересува, обаче го преследват с всички методи на НКВД и КГБ. Между другото, интересно съвпадение, да се опитат да го утрепят точно преди да му изтече условната "присъда". Явно Путин не е имал план да има проблеми с Навални след изтичането на условната му "присъда".
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 100Възразяваш посредством тоталния аргумент "сигурно"?Уаууууууууу, мозъчен водопад си, човече - отнасяш всичко по пътя си!
83
1
 
5
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
Явно ти си супер интелектуалеца днес.Изпитателния срок сигурно е трябвало да се проточи до самолетния полет на Навални до Омск? Ама пустия му НОВИЧОК,с изтекъл срок на годност се оказа...:-)
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До патриотЧетете в. "Правда"? Маркс-ленинец?"Рот фронт!", другарю ;)
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 97Още един суперинтелектуалец, който дори не е чувал за животинчето "изпитателен срок"....Поздравления, интелектуалецо!
80
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До патриотБългарите сме на страната на правдата...а тя е с г-н Навални.-------------Вервай си, лиле шарено!
79
13
 
8
 
! Отговори
патриот преди 3 години
Българите сме на страната на правдата...а тя е с г-н Навални.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 годишна условна присъда от 2014 г... И защо е ултиматума,2017 г. отдавна мина?
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзСкъпи Аз, изпитвате явно затруднение да осмислите инфото от статията. Да помогна на менталните Ви затруднения, като се опитам да Ви обясня, че г-н Навални е в режим на действие на условна присъда. Длъжен е периодически да се явява пред надзорния си орган. Ако пропусне законовия срок да го стори - условното наказание се трансформира в ефективно. Ако се яви преди изтичането на срока - в сила остава досегашния му статут.Опитайте се да осмислите ситуацията, колкото и да Ви е трудно.Успех!
76
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз да попитам: "Ако не се върне, къде го чака затвора? В Германия ли?" Винаги съм мислел, че Руснаците могат да лежат в Руски затвор само ако са в Русия. Явно съм в грешка. Ако се върне, няма да лежи, а ако се върне ще лежи. Хитро! Ако бях Навални щях да се поболея от тоя Ултиматум.