В Русия тръгна ново разследване срещу Навални за мошеничество

Заподозрян е, че похарчил милиони евро от дарения за себе си
30 дек 2020 08:18, Елка Василева
64
В Русия тръгна ново разследване срещу Навални за мошеничество
Снимка: архив, БГНЕС

В Русия започна ново разследване срещу критика на Кремъл Алексей Навални за "мошеничество в особено големи размери".

Следственият комитет на Руската федерация посочи в комюнике, че Навални е заподозрян, че е похарчил за лични цели 356 милиона рубли /3,9 милиона евро/ от дарения от физически лица за няколко организации без стопанска цел, сред които "Фонда за борба с корупцията", основан от опозиционера и други пет фонда за защита на правата на човека, на които Навални бил "фактически директор".

Още по темата

По данни на следствието Навални използвал тази сума "за придобиване на лично имущество, материални ценности и заплащане на разходи, включително почивка в чужбина".

Руският закон предвижда до 10 години затвор за това престъпление, отбелязва Франс прес.

Навални, който се възстановява в Германия, след като през август беше отровен с нервнопаралитично вещество по заповед на Кремъл, както той твърди, се присмя на новото разследване. "Изглежда Путин е изпаднал в истерична криза", написа опозиционерът в Twitter и призова своите привърженици да продължат да правят дарения на неговите организации.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23: И знай, че смешни са не русофилите, ами вие крадците, които за 30 години не намерихте област, в която да не се провалите!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 22: Тези глупости сам ли ги измисли или някой те инструктира? Ей, вие неграмотните сте опасни и за себе си!
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички слуги на запада свършват на едно и също място, след като бъдат употребени като тоалетна хартия, в кофата за смет.
15
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги ми е било много смешно когато родния русофил (който дори не знае какво е това русофил) приема всичко което му идва от Москва като чиста монета и най-вероятно има портрет на Путин в дома си или поне тениска. Та вие другари сте yтaйката на обществото ни, която ни спъва вече 30 години.
14
13
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ЖИВ САМО, ЗАЩОТО ДОСТАВЯТ ГАЗ НА ЕС И ЗАПЛАШВАТ, ЧЕ ЩЕ ГО СПРАТ АКО НЯКОЙ ТРЪГНЕ ДА СВАЛЯ РЕЖИМА ИМ!!!ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НЕ Е СПАСЕНИЕ ЗА РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩОТО НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ГИ ИЗБИЕ ПРЕДИ ДА СА ПОСМЯЛИ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ!-------------ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ИЗДАДЕНА ЗАПОВЕД ЗА МЕЖДУНАРОДЕН АРЕСТ НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН И ПОВЕЧЕТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ В КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
13
4
 
19
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
И Навални е тарикат подобно на българските дисиденти. Уж велики идеи, а все опитват да щипнат по някой лев на аванта. И Навални е намерил балъци, които да подаряват, а той да ги харчи. До момента никъде няма информация за професията на Навални, явно няма такава. А живее охолно, има пари. Тези пари идват отнякъде. Сега се разбра откъде.
12
7
 
4
 
! Отговори
Матрьошката преди 3 години
КПСС=КП+СС
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Навални, който се възстановява в Германия, след като през август беше отровен с нервнопаралитично вещество по заповед на Кремъл"==========================================Горното е публикация без грам доказателства.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Критикува Кремъл, защото иска да се оправдае, че е крадец и мошеник.Навалния в затвора! За Бою - ОСТАВКА!
9
11
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Както винаги товарищите си намериха Враг ... както знаем техните вечни Врагове освен външни са и вътрешни ... раССията и путинизЪма могат да съществуват само като контрапункт на Врагът който дебне пред портата, или пък от вътрешната и страна в кухнята и всекидневната ... !!!
8
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕОДОБРЯВАМ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НИТО СА СЕВЕРНА КОРЕЯ НИТО ЗА ИРАН ТАМ ЖИВЕЯТ И ДОБРИ ХОРА НЕСАТАНИСТИ!!!------------------НО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е НЕСПАСЯЕМА ТАМ СА САТАНИСТ ДО САТАНИСТА НЯМА НИКАКВИ ХРИСТИЯНИ А САМО КГБ АГЕНТИ В РОБИ НА ПОПОВЕ!-----------ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ ОДОБРИ ЯДРЕН УДАР НАД МОСКВА И Е НУЖНА САМО ЕДНА 10 КИЛОТОННА НЕУТРОННА БОМБА С НИСКА СТЕПЕН НА РАДИАЦИЯ!
7
9
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АКО АЗ СЪМ НАЧЕЛО НА ФАЩ НАТИСКАМ ЯДРЕНОТО КОПЧЕ ЗА МОСКВА ВЕДНАГА!ТАМ СА НАД 80% НАСЕЛЕНИЕ ОТ САТАНИСТИ И ШАНСА ДА ОТИДА В РАЯ КАТО ПРЕДОТВРАТИЛ ОГРОМЕН БРОЙ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е ОГРОМЕН!!!!----------------БАЙДЪН МНОГО СЕ ЗАБАВИ СЪС ЗАЛИЧАВАНЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !!!
6
4
 
7
 
! Отговори
Каквото реши преди 3 години
пожизненият диктатор, пардон президент батюшка, това става! Какво права ли, демокрация ли? Я вижте колко голям е Сибир, има място за всички свободолюбиви и другомислещи. Там всеки може на свобода да ходи и мисли каквото си иска. Русия е рай за демокрацията и свободата. Даже раковоболните могат да си умират свободно, без никакви отровни лекарства и някакви си морфини и други такива вещества. Ние не сме наркомани.
5
10
 
8
 
! Отговори
НАВАЛНИ Е МНОГО ЛОШ! преди 3 години
Ей тоя Навални е много лош, как може толкова безцеремонно да разобличи кремълските джуджета! Но трябва да се знае, джуджетата ще бъдат съдени от Хагския трибунал не заради Навални, а заради умъртвените от тях 2 милиона и 700 хиляди чеченси българи...
4
8
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БАЙДЪН НЕЗАБАВНО ДА ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ И КАТО ЗА НАЧАЛО МОСКВА ДА ИЗЧЕЗНЕ , ТА ДА ИМ Е ЗА УРОК НА САТАНИСТИТЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНО С НИСКА СТЕПЕН НА РАДИАЦИЯ!
3
7
 
9
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Извод Навални не само че е предател ,но и дърта лисица така леко го хлъзга на дъртият мошеник Сорос че този *** не може да се осети как му краде паричките .Ето и сега прибра му пет милиона долара и си пита грездея .Така стават тея работи ревеш против Русия ама същевременно папаш парички за благодарност .
2
6
 
7
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Тасо Е какво да правя във твоят прогнил запад ,там има *** ,третополови , гей паради родител едно ,родител две кръвосмешение по роднински и със животни и тн .Като ти харесва твоят запад беж да те няма натам .
1
9
 
10
 
! Отговори
Тасо преди 3 години
Русофилите обичат Русия повече от руснаци но всичките са в лошия запад!