Путин праща в България за посланик икономист-международник

Митрофанова не е дипломат от кариерата
228
Путин праща в България за посланик икономист-международник
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин назначи бившата шефка на "Россотрудничество"Елеонора Митрофанова за посланик на Руската федерация в България, съобщава РИА Новости, цитирана от „Труд“.

„Да назначи Митрофанова, Елеонора Валентиновна, за извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България“, се казва в указа на Путин, публикуван на официалния интернет портал за правна информация.
С друг указ президентът е освободил досегашният руски дипломат номер едно в България, Анатолий Макаров, от задълженията му.

Новият руски посланик ще започне работа през февруари. "България е прекрасна, интересна страна. Познавам много хора там, приемам тази среща с удоволствие", каза Митрофанова пред агенцията.

Елеонора Митрофанова не е дипломат от кариерата, а икономист-международник, пише "Комерсант". През 1975 г. завършва Факултета по международни икономически отношения на МГИМО, защитава докторска дисертация. Била е депутат в Държавната дума и одитор в Сметната палата.

През 2001-2003 г. е заместник-генерален директор на ЮНЕСКО. 2003-2004 г. - първи заместник-министър на външните работи на Руската федерация. През 2004-2009 г. ръководи Руския център за международно и културно сътрудничество към руското външно министерство (Розарубежцентър). През 2009-2016 г. е постоянен представител на Руската федерация към ЮНЕСКО. 2016–2017 г. - специален посланик на Министерството на външните работи на Русия.

През декември 2017 г. е назначена за ръководител на Федералната агенция за Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина и международно хуманитарно сътрудничество ("Россотрудничество"). Напуска този пост през юни 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
10
 
1
 
! Отговори
До 151 преди 3 години
Ами жалко, че Нацистка Германия и СССР са се скарали, трябваше да си поделят Европа на 2. Дали пък нямаше да е по-добре от сегашната англосаксонска клоака? Аз лично предпочитам да живея под режим, който поне си признава, че не е свободен. А не сегашните лицемери псевдодемократи, които твърдят, че режимите им са свободни, но всъщност далеч не е така. Виждаме какво е - вечерни часове, следене, лов на вещици, пропаганда. Много по-зле от онези режими! Това е диктатура, но е диктатура на простотията!
121
6
 
8
 
! Отговори
Американокакашка преди 3 години
До Чебурашка"Патриотизма е последното убежище на негодника."Ха ха! - По голямо откровение не бях чел негоднико!Или ти си престорен "патриот"?Айде лека! :)
120
1
 
7
 
! Отговори
Американокакашка преди 3 години
До Чебурашка"Ама трябва да се чете." - и то от безпристарстни източници. Или ако не са достоверни да се прочетат всички външни и вътрешни източници. Да се анализира контекста на епохата и т.н.Ама като си си изръсил мозъка... какво да те правим?!
119
2
 
6
 
! Отговори
Американокакашка преди 3 години
До До Чебурашка"пак с общите приказки" - Какво да очакваш от бот с аватар цветния американски президент?В паралелната му вселена няма достоверни източници!:)
118
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тезата на тоя Чебурашка е тотално несъстоятелна. Представете си, че вие сте някоя империя. Която и да е. Какво би избрала една империя? Да владее пряко някоя друга държава, която в даденото време е слаба и не може да се съпротивлява, или само да оказва някакво "влияние" отдалеч? То иска да имаш малко сиво вещество. Руснаците освобождават България и се оттеглят. Точка.
117
1
 
6
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Айде пак с общите приказки. Ми дай източник бе! Искам да го прочета черно на бяло. Доколкото знам днес.бг не забранява линковете към други страници.
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да праща счетоводител, защото на БСП и производните и тъй наречени партии и НПО та не им излизат сметките и все са на червено, пък цената на газа падна. Очаквам да ги намали организациите няколко пъти, а те ще се надпреварват да се доказват като придворни кученца.
115
1
 
7
 
! Отговори
Американокакашка преди 3 години
До Чебурашка"Всеки ръси това, което има. Един мозък, друг вулгарности и простотия!"Да да - толко ти е акъла!Ще ти го разясня като за теб: "Ти го плюваш - то роса вали!"ТОЕСТ подигравам ти се че се опитваш да правиш нещо което физически не е възножно!Вулгарностите и простотията обаче на теб и другарите по клавиатурата са ви в изобилие - и няма нужда да те цитирам. Просто скролирай или мини на коментари по други статии."кардеца вика дръжте крадеца" - не върви!
114
2
 
7
 
! Отговори
Американокакашка преди 3 години
Май муняка чебурашка пак ли ръси мозък?Този от толкова ръсене не му е останало за собствена употреба. Горкото животно!
113
4
 
5
 
! Отговори
Американокакашка преди 3 години
(по идея на грозната Чебурашка)Американофилията е израз на национален комплекс за малоценност, и е старателно култивиран и подхранван от "запада" и от петата им колона.И тук се наблюдава това явление- организирана американофилия, чието кредо е:" русофобията и *** на американски *** е върховна проява на патриотизъм".
112
3
 
4
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Дай ми скрийншот от чата между Батенберг и леля му, че без доказателства си дърдориш празни приказки, русофобче ;)
111
2
 
2
 
! Отговори
До 154 преди 3 години
А Батенберг какъв е? Да не е българин? Временното управление на Русия трае точно 2 години и то докато ние успеем да намерим достатъчно наши кадри, които впоследствие да управляват държавата. Имали сме прекалено малко образовани българи тогава и е трябвало време за подготовка на новата държава и въобще създаване на българска държавност. Ако приемем тезата ти за вярна, тогава защо руснаците се оттеглят след 2 години временно управление, ами не остават тук, за да ни "владеят"?
110
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 151Русия не дошла да ни освобождава ,а да ни завладее!Батенберг го е казал,,Всичко каквото поискаха от мен го направих,единствено отказах е да стана руски губернатор"!
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 153Никога няма да ни върнат Царският архив,защото в него има изобличаващи доказателства как дипломати и лично Сталин одобряват,даже ни подтикват да влезем в Тристранният Пакт!Дори заявяват, че и СССР скоро ще влезе в съюза.Истината е ,че *** вече си бяха съюзници на Хитлер,но не са в Тристранният Пакт ,заради търкания с Япония след конфликта им през1938г.в Манджурия и Монголия
108
0
 
2
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Писах преди време, че руските агенти в БГ, ако не правят нищо, работата ще им е опечена защото тук хората масово симпатизират на Русия. Предишния посланик явно не е схванал това и бяха тръгнали да търсят вътрешна информация по неприемлив начин с цел по-добро позициониране при търгове за обществени поръчки.Тази си е икономист и би трябвало да разбира от сделки, без да и се налага да праща активни агенти където не им е работата! Общо взето Путин е схванал какво е положението и настроенията у нас!
107
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Оня *** Чебурашката нещо се покри. Дето разправя, че България щяла да се освободи и без Русия. Айде бе?! Кой щеше да дойде? Англия? Франция? Австрия? Германия? Дрън-дрън. На нас самите пък сигурно щяха да ни трябват още 20-30 години и още 50-100 души като Ботев, Левски и Раковски, за да успеем сами. Ако въобще някога сме щели да можем да успеем сами. Ако някой си мисли, че някоя от западните държави е щяла да дойде да помогне, греши и то много! Ние дължим животите си на Русия, запомнете го!
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143Ами чуди се - това видимо е постоянното ти състояние! жалки хорица са тези, които мислят, че само с парици нещата стават1 Нещастни, ще хленчет за пари, ще си продават дирника за пари! НИТО ЕДИН РУСОЛЮБЕЦ НЕ ПИШЕ ЗА ПАРИ!Изключително неуки хора? Аз съм завършил елитен руски университет! Времето си прекарвах в знаменити библиотеки! Дай да те изпитам по... каквото си избереш!
105
1
 
3
 
! Отговори
Изходно ново преди 3 години
1. чия е кирилицата ? - който в ползва.2. сърбите пре**еха "македонска нация", "език", "идентитет" а "братя" се натискат да са българите3. Защо още не ни връщате държавния архив, отнесен от вас при окупацията през 1944г.? ВЕРНО?4. Защо 30г. ни продавате газта доста по-скъпо, отколкото на Германия например...- ВЕРНО?5. Защо ваши чекисти мажат новичок по вратите на наши бизнесмени ? ВЕРНО?6. Платихме стотици млн., а нарочно не ремонтирате МИГ-те ни? че дайте ги!7. не се разбира.
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 151Толкова много са добри и безаналогови тия руски оръжия ,че трудно намират пазар!Американското оръжие е най-доброто,продажбите го доказват.Все едно да сравняваш ,,Москвич" с ,,Мерцедес"
103
3
 
7
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
Абе бъде българи бе!Кво сте се разджафкали и завили като глутнца американски койоти!Кво ви са напреки рашките сега? Да не сте ги спасявали а те да са ви изневерили?