Путин праща в България за посланик икономист-международник

Митрофанова не е дипломат от кариерата
228
Путин праща в България за посланик икономист-международник
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин назначи бившата шефка на "Россотрудничество"Елеонора Митрофанова за посланик на Руската федерация в България, съобщава РИА Новости, цитирана от „Труд“.

„Да назначи Митрофанова, Елеонора Валентиновна, за извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България“, се казва в указа на Путин, публикуван на официалния интернет портал за правна информация.
С друг указ президентът е освободил досегашният руски дипломат номер едно в България, Анатолий Макаров, от задълженията му.

Новият руски посланик ще започне работа през февруари. "България е прекрасна, интересна страна. Познавам много хора там, приемам тази среща с удоволствие", каза Митрофанова пред агенцията.

Елеонора Митрофанова не е дипломат от кариерата, а икономист-международник, пише "Комерсант". През 1975 г. завършва Факултета по международни икономически отношения на МГИМО, защитава докторска дисертация. Била е депутат в Държавната дума и одитор в Сметната палата.

През 2001-2003 г. е заместник-генерален директор на ЮНЕСКО. 2003-2004 г. - първи заместник-министър на външните работи на Руската федерация. През 2004-2009 г. ръководи Руския център за международно и културно сътрудничество към руското външно министерство (Розарубежцентър). През 2009-2016 г. е постоянен представител на Руската федерация към ЮНЕСКО. 2016–2017 г. - специален посланик на Министерството на външните работи на Русия.

През декември 2017 г. е назначена за ръководител на Федералната агенция за Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина и международно хуманитарно сътрудничество ("Россотрудничество"). Напуска този пост през юни 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 136Ще се въздържа от обръщение.Най-важното е, че Русия не плаща на никого да я подкрепя! Знам го със сигурност. А ти се опитай да вденеш това в малката (олигос) си кратунка (френос). Ще помагам - нямат нужда да плащат - имат много поддръжници, които пишат съвършено безплатно; нямат пари за глупости - с военен бюджет 1/10 от американския, създадоха такава високотехнологична армия, авиация и флот, че онези хълцат! И създават нови образци оръжия! А това все пак иска някакви пари.
101
4
 
3
 
! Отговори
До 130 преди 3 години
Има нещо наречено "родова памет", мой човек. Доста хора напоследък го забравиха с целия тоя ширещ се повсеместно егоизъм, между другото докаран точно от Англия и САЩ. Трябва да се помни историята!!! Всяка нация си помни историята, като че ли само ние не!
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143Не, Сталин ни дава Южна Добруджа, но салфетката на Чърчил ни лишава от земите от Беломорието, както и от Одринско, за макетата няма да обелвам дума :)) Все пак сме един вид победители, щото можеше да е по лошо, тези 111 000 квадратни километра са добре за 7 милионна България, не сме чак толкова орязани в сравнение с Германия, те губят 1/3 от територията си :)) Поляците които мразят руснаците по исторически причини, намазаха с немска територия, :)
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 137В грешка си!Има исторически руски документ от края на 1941год. в който се казва ,че другаря Сталин е предложил на Англия ,Турция да вземе Бургаска област ,като наказание на България ,както и гръцките острови около Измир.САЩ и Англия са били против!Точно през 1942-3 Турция променя коритото на р.Резовска и завзема няколко кв.километра суша и десетки кв.км морска територия.
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен145 и на мен ми е чудно как татко ти те е събирал с лъжица от пода, *** на плещиш тука дивотии...!
97
3
 
1
 
! Отговори
До 143 преди 3 години
Ето това вече е долна, гнусна лъжа!!!
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрогиран пинчер се пеняви на мечка ,ама в задочно ахаххаха!
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато създават "македонската нация" Сталин натиска България да предаде на Тито Пиринския край, понеже бил заселен с "македонци". Тогава Чърчил издава нота, с която спира това пъклено дело.В нотата пише : "Правителството на Негово величество ... на Великобритания се противопоставя на разпокъсването на България"И понеже Англия е страна победител България запазва Пиринския край.Требе да се чете!
94
5
 
3
 
! Отговори
До Чебурашка-к*****a преди 3 години
Ей Богу, вече изпълзя на първо място сред гнусавците в този гнъсен сайт! По-рано се питах, какво ли ти се е случило, че така страстно мразиш руснаците. Хипотези разни - че са те докопали няколко пияни шофьори на фури и са те..хм..не ми е удобно от случайните нормални. Или са те обрали.Абе нещо драматично ще да е било! Гов***, крепостничество е имало в цяла Европа. В Русия го е премахнал Император Александър II.Крепостните не са роби. По това време в Щатите още е имало робство и Гражданска война
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 133Тъ.пако, така ли смятате комунистите русофили с опашати лъжи да печелите хора за мръсника Путин и неговата кремълска банда?
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 132Просто не сме от онези племена, които се определят за западна култура :) Та ние през ПСВ сме гледали нег*ите като някакви демони, откъде да знаем че имало черни хора като катран, освен нашите роми, които изглеждат бледолики в сравнение с тях :))) Ние сме им дали кирилицата, в последствие руснаците я приемат, може би затова ни следят, да не би да ги напуснем, или по точно да ги забравим :)) Разбира се, има доза шега, но винаги са гледали да сме в обсега им, американците го осъзнават това
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 133Това дърти комунистически лъжи нямащи нищо общо с фактите.
90
7
 
5
 
! Отговори
До 133 преди 3 години
Не съм комунист, ве мой. Тука говорим за исторически факти. Има документи, където си го пише. Противният дърт пияница Чърчил предлага ако България мине под западно влияние, територията ѝ да бъде разделена между съседите. Русия когато ти е "голям брат" поне винаги пита какво искаш в замяна и това го знаят всички от Централна и Източна Европа. Докато Англия и САЩ само грабят и унищожават!!!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Волги до Енисея РОССЕЯ!
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия назначава икономист за посланик, а САЩ ще назначат бивш американски посланик в Русия за шеф на ЦРУ.
87
11
 
3
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Ти въобще знаеш ли, че ако Сталин не е настоявал да сме в сферата на влияние на Русия след войната, сме щели да спрем да съществуваме като държава? Не пак, а отново. Чърчил не само е бомбардирал България, той е искал да ни раздели територията между Турция, Гърция и другите съседи. Няма по-голяма И З М Е Т на света от англосаксонците и техните затворници от САЩ! Англичаните винаги са ни мразели заради Дойран и продължават да ни мразят. Ти щом ги подкрепяш, си същия ***!
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам как може да има българи които защитават ушанките!В техните медии лъха същият антибългаризъм и говор на омразата какъвто е и в РСМ.Трябвало да сме благодарни ,че са ни освободили!Колко века да им благодарим?Между другото най-голямата благодарност за тях е поменаването им в света литургия!От 1878г до днешен на всяка литургия свещеника поменава името на императора и руските воини паднали за свободата ни!Това е прецедент в Православието.А,на днешните руснаци за какво да им благодарим
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Русия=ПсихиатрияВсъщност, лично Сталин е искал да сме в обсега ни, но това не ни е проблема :) Проблема е, че Чърчил без да го питат се е съгласил, просто е дал салфетката на бащицата на народите с процентите които са под съветско и под западно влияние, тоест Сталин не е направил никакво усилие :)) Толкоз за западните ни партньри, все пак са ни щадели за пазлика от Полша, Чехословакия, Унгария и т.н... имат някакъв фетиш от нас :)))
84
0
 
0
 
! Отговори
До анонимен 111 преди 3 години
Как така ние сме значими заради стратегическите интереси на други държави? Нещо не ти схващам мисълта, моля поясни. И благодаря за добрия тон, който тук е рядкост.
83
6
 
5
 
! Отговори
До Генерал де Гол преди 3 години
Генерал де Гол го видях в...Москва. Голям приятел на Русия, поклон пред блестящия военен и държавник! Писаното от теб е 100%-ва лъжа! Долен лъжец!Де Гол изтегли френските колонизатори от Алжир, Франция напусна НАТО. Помни ли някой текста на "Натали", Жилбер Беко? И седнало някакво урродче да съчинява, че и купешки думички като "фрустрация" простацията използва!Руснаците отделиха милиарди, за да дадат на други народи възможност да живеят по-добре!Слава на Русия - нашата Освободителка!