Путин праща в България за посланик икономист-международник

Митрофанова не е дипломат от кариерата
228
Путин праща в България за посланик икономист-международник
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин назначи бившата шефка на "Россотрудничество"Елеонора Митрофанова за посланик на Руската федерация в България, съобщава РИА Новости, цитирана от „Труд“.

„Да назначи Митрофанова, Елеонора Валентиновна, за извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България“, се казва в указа на Путин, публикуван на официалния интернет портал за правна информация.
С друг указ президентът е освободил досегашният руски дипломат номер едно в България, Анатолий Макаров, от задълженията му.

Новият руски посланик ще започне работа през февруари. "България е прекрасна, интересна страна. Познавам много хора там, приемам тази среща с удоволствие", каза Митрофанова пред агенцията.

Елеонора Митрофанова не е дипломат от кариерата, а икономист-международник, пише "Комерсант". През 1975 г. завършва Факултета по международни икономически отношения на МГИМО, защитава докторска дисертация. Била е депутат в Държавната дума и одитор в Сметната палата.

През 2001-2003 г. е заместник-генерален директор на ЮНЕСКО. 2003-2004 г. - първи заместник-министър на външните работи на Руската федерация. През 2004-2009 г. ръководи Руския център за международно и културно сътрудничество към руското външно министерство (Розарубежцентър). През 2009-2016 г. е постоянен представител на Руската федерация към ЮНЕСКО. 2016–2017 г. - специален посланик на Министерството на външните работи на Русия.

През декември 2017 г. е назначена за ръководител на Федералната агенция за Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина и международно хуманитарно сътрудничество ("Россотрудничество"). Напуска този пост през юни 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 106Абе руsofилиsтик кой те е излъгал ,че посланик се пише с две Н?
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти дермоед как все твои родственики дно!Давай рускоговорящия да те видим!
80
1
 
4
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 години
Отношенията между България и Русия няма да се норамизират докато Империята не се извини публично за окупацията през 1944. И не сме само ние. Защо и другите "освободени" народи като чехи, словаци, унгарци и поляци дори и със бой не искат да си признаят, че са били освободени?
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112Аз мога да пиша от ВПН, тук таме ме допускат от реалния IP, просто политика на сайта - ние сме за управляващите, не ни закачайте :))
78
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не слагай минуси ,превеждай плямпало!
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Требе зер! Закрой хлебало чмо! А преведи си като знаеш! Ахахах...
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До всички русофобиВсичко си има граници човек, не може да сме им вечно благодарни :) Но благодарение на стратигическия интерес от страна на САЩ, Русия и Турция, все още сме някакви значими, нищо общо нямаме с онези българи, които са вярвали в нещо, повтарям - в нещо, каквото и да е :))
75
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До всички русофоби..... Трябва да благодарите на Русия, че ни освободи... Издигнали сме им над 450 паметника, навсякъде има улици в тяхна прослава, колко още да им благодарим. Ако има някой да прод лжава да им благодари то това сте вие русофилите. Защото България щеше да бъде свободна и без Русия, но без нея нямаше да ви има вас русофилите национални предатели!
74
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До всички русофоби Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Те говорят български всички, староцърковен!А ти по-добре се научи да пишеш на български гоподин послаННик на интелекта!
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Ниво , спри дрогата!
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Вас направило ли ви е впечатление ,че повечето западни посланици говорят български езика,руските посланици не!По това се вижда колко ни уважават като народ и държава!
70
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБихте ли обяснили как всякаквите руси притежават 1/7-*** от земната суша и са първа космическа сила?Само две територии на Земята могат да съществуват без останалият свят Русия и Тексас , останалите да му мислят!
69
5
 
1
 
! Отговори
До всички русофоби преди 3 години
Вие винаги сте били едни мижитурки, комплексари с психични отклонения. Кой нормален човек ще е фен на инцестовите из.роди от острова или на потомците на техните престъпници и затворници от САЩ? Трябва да благодарите на Русия, че ни освободи от османско, че сега вместо Ангел, Георги и Емил щяхте да се казвате Ахмед, Гюлшан и Емре. С Русия говорим на един език (на нашия), голяма част от ДНК-то ни е едно и също (славянското) и имаме еднакви обичаи и традиции. С Англия и САЩ какво общо имаме, питам?
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Требе зер!Защо да не е приятел руснака, изнасилвал ли те е, под робство ли те е държал, кажи какво ти тежи ? Може би искаш да си пръв приятел на турчина, те поне ни обичат, сега руснаците гледат с презрение към нас :)) Аз също нямам добри спомени с някойи руснаци, но пък имам добри спомени с рускини, това може да се каже и за нас :)) Имаше един чех, който изобрази България като турски ке*еф, какво ли си е мислил за нас челяка :))
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 97До колкото ми е известно заводите ние си ги построихме с наши средства по заповед на Маскве.А,че заповедта е била погрешна се видя с разпадането на комунизЪма!
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-сбъркана държава от Рассия,по сбъркан президент от Путин и предполагам ,че и икономист-международникът Митрофанова ще е най-сбърканата посланичка от посланиците в София.
65
7
 
4
 
! Отговори
СЪГЛАСЕН! преди 3 години
До Много моля !"Да не се бърка дружба с кражба !"Ние вече колко години "дружим" със ЕС и не спряха да ни точат!А "братята" както се натискахме да бъдем ни строяха какво ли не за какво ли неНезависимо искаме или не!Едвам го разпарчетосахме!
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските Камази, участващи в ралито Париж-Дакар са страшна сила. Като низко летящи самолети са. Преди 3 часа единият от тях се сблъска с въртолет.
63
3
 
3
 
! Отговори
Генерал Колев преди 3 години
До Анонимен...... Ако ги изпратят към Русия, скръб!...... Ако се наложи и атомна бомба ще им пуснем, F-16 може да носи.