Путин праща в България за посланик икономист-международник

Митрофанова не е дипломат от кариерата
228
Путин праща в България за посланик икономист-международник
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин назначи бившата шефка на "Россотрудничество"Елеонора Митрофанова за посланик на Руската федерация в България, съобщава РИА Новости, цитирана от „Труд“.

„Да назначи Митрофанова, Елеонора Валентиновна, за извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България“, се казва в указа на Путин, публикуван на официалния интернет портал за правна информация.
С друг указ президентът е освободил досегашният руски дипломат номер едно в България, Анатолий Макаров, от задълженията му.

Новият руски посланик ще започне работа през февруари. "България е прекрасна, интересна страна. Познавам много хора там, приемам тази среща с удоволствие", каза Митрофанова пред агенцията.

Елеонора Митрофанова не е дипломат от кариерата, а икономист-международник, пише "Комерсант". През 1975 г. завършва Факултета по международни икономически отношения на МГИМО, защитава докторска дисертация. Била е депутат в Държавната дума и одитор в Сметната палата.

През 2001-2003 г. е заместник-генерален директор на ЮНЕСКО. 2003-2004 г. - първи заместник-министър на външните работи на Руската федерация. През 2004-2009 г. ръководи Руския център за международно и културно сътрудничество към руското външно министерство (Розарубежцентър). През 2009-2016 г. е постоянен представител на Руската федерация към ЮНЕСКО. 2016–2017 г. - специален посланик на Министерството на външните работи на Русия.

През декември 2017 г. е назначена за ръководител на Федералната агенция за Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина и международно хуманитарно сътрудничество ("Россотрудничество"). Напуска този пост през юни 2020 г.


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До Изходно ново

Защо мислиш, че на нас трябва да се продава ГАЗА /не газта, добиче!/по-евтино?

Е защо пък да ни се продава най-скъпо?
192
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какъв икономист бе, защо лъжете хората?Тая лелка е от КГБ!
191
0
 
1
 
! Отговори
Е преди 3 месеца
Ха да видим !
190
1
 
0
 
! Отговори
До 189 преди 3 месеца
С ковид.*** не ми се занимава. Живей си в Матрицата, носи си намордника, но не ни занимавай нас мислещите хора с простотията си, овца!
189
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Вън от Нато и ЕС

Той ако можеше щеше да го прати, но благодарение на това, че сме в НАТО, не смее.

:))))))
188
9
 
8
 
! Отговори
Вън от Нато и ЕС преди 3 месеца
Владимир Владимирович, не пращай посланник, прати 2ри Украински Фронт, и ни избави от това фашистко робство дето ни *** мамата! Знаем че пак Матушка Рус ще ни освободи от гнетът на пидираззите, джендорите и англосаксите-колониалисти
187
13
 
16
 
! Отговори
Путин х-о преди 3 месеца
Путин най-големият престъпник. Русия е Империя на злото.
186
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Политиката на Русията е ужким да ти помага докато ти създава проблеми и така те превръща в марионетка и те превзема, като заселва и свое население. Не е открила топлата вода, това е имперския принцип. Справка Армения.
185
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 181/179

"Я се огледай!"

Ти функционално грамотен ли си? Правиш ли разлика между извънредно положение заради световна пандемия и нормално състояние на държавата?

Май няма смисъл да питам, никой не може да е толкова зле, че да не знае разликата.
184
12
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
До Анонимен 188

Май западните чуждици в българския език са повече,отколкото руските.Слушай измислените новини,и ще се убедиш.
183
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Джуджето вече съвсем не прилича на себе си, така е наблъскало лицето си с ботокс.
Много иска да е младо и хубаво.
182
7
 
20
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 месеца
Този ще ни помага да си оправим икономиката. Гечев ще му помага активно.Ако привлекат за сътрудник и Виденов , всичко ще е ОК.Остава само БСП да се напънат още малко и да спечелят изборите.И тогава мамата си трака.
181
4
 
9
 
! Отговори
Простак ти иди преди 3 месеца
г-н Путин ела да видиш......при него в блатная каскет смачкан.
180
6
 
6
 
! Отговори
Руснаците и рушофи преди 3 месеца
лЕте НЕ са Българи и не заслужават уважение.
179
4
 
8
 
! Отговори
До 188 преди 3 месеца
Руските думи са и наши думи. Езикът е един и същ - старобългарски (църковнославянски) :) Просто те техния не са го опростили и затова все още има толкова много падежи.
178
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еднакво противни са ми и Чебурашките, дето отказват да видят, че Западът днес е една отвратителна фашистка *** и откачените руски възпитаници, които демонстративно вкарват в обръщение руски думи и изрази.

Кога най-после ще пораснете?

Първите за Запада не означавате нищо, треторазреден разходен материал а вторите за руснаците сте като ония рибки гара руфа, дето им дават да почистват петите на господарите.

Бълбукате усърдно и им гризете мръсните крака, докато те си четат вестник.
177
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тука Тиквата не налага повече ограничения, само защото е страхливец
------

Не защото е страхливец, а защото идват избори.

Подарите ли му властта за още четири години, ще ви навре в кучи гьс, ще си навакса за всичко.
176
12
 
11
 
! Отговори
До предишния преди 3 месеца
Прав е колегата. В момента всички в Европа сме роби. Ние конкретно на Баце.
175
6
 
8
 
! Отговори
До 181 преди 3 месеца
А ти сега какво си бе? Я се огледай! Във Франция вечерен час до 18ч и не можеш да излизаш за повече от 3 часа на ден. В Германия ще спират градския транспорт от движение и едно семейство не може да се вижда с повече от ЕДИН член на друго семейство. Лондон е изолиран от другата част на Англия с КПП-та, както беше София. Тука Тиквата не налага повече ограничения, само защото е страхливец. Това ако са свободни режими, аз съм трамвай! И ако мислиш че всичко това се прави заради здраве, ти си ***!
174
6
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
г-н Путин ела да видиш как отнемат имотите на баща ми...35 г. е роден и е работил като куче,в РБ в община Велинград...ела да видиш как имот с нотариален акт е пренебрегнат от гроб администратори поръчали баща ми...безсилни са да ме ограбят...за Справедливост е битката...прехвълят земята му на която плаща данъци от десетилетия на умрели преди десетки години хора...и не в това е въпроса...баща ми няма да ги носи никъде...в липсата на Справедливост е проблема,Справедлив свят...или мъртав!!!