Русия напуска Договора за открито небе

САЩ излезе от договора през ноември
15 яну 2021 14:18, Елка Василева
109
Русия напуска Договора за открито небе
Снимка: архив, БГНЕС

Русия заяви, че започва процедура по излизане от Договора за открито небе (ДОН) - пакт, позволяващ да бъдат извършвани невъоръжени наблюдателни полети в небето на страните участнички в него, предаде Ройтерс.

Новината съобщи руското министерство на външните работи.

През ноември САЩ напуснаха договора, който по същество представлява споразумение и механизъм за контрол на въоръженията, и обвиниха Русия, че го нарушава. Москва отхвърли обвинението.

"Поради липсата на напредък в отстраняването на препятствията пред продължаването на действието на договора при новите условия руското министерство на външните работи е упълномощено да заяви, че започва вътрешнодържавните процедури по излизане на Русия от ДОН", подчерта дипломатическото ведомство, цитирано от ТАСС.

То добави, че излизането на САЩ е нанесло сериозни вреди на договора, защото така е бил нарушен балансът в интересите на държавите участнички и е била подкопана ролята на ДОН като инструмент за укрепване на доверието и сигурността.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаМежду другото Чубри, срешнах доста добро определение за разликата между славянския и англосаксонския мироглед:Руснаците си поставят цел: ето това е доброто и ще се усъвършенстваме за да го стигнем!Американците си поставят цел: ето това е злото и ще водим война!Ами.. нюанса е съществен!
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71Ти пък, ти пък..........каво е чел чебурашката? И той е като нашичкият министър-председател, но онзи поне е чел една книга, а чебурашка НИЩО НЕ Е ЧЕЛ, НИТО УЧИЛ!
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 67Алооууу............мъртвеца е в другата посока...........на запад!!!!!! Той вече е в предсмъртна агония и спящите войничета по пода на капитолията НЯМА ДА ИМ ПОМОГНАТ!!! А за Русия не се грижи............колкото е живяла, още два пъти по толкова ще живее! Сега вече абсолютно вярвам на Ванга, тя предсказа този крах на краварите още преди 40 години и ВЪЗРАЖДАНЕТО НА РУСИЯ, като още тогава употреби името Русия, а не СССР, което тогава ми направи впечатление! И то се вижда!
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка"С разните убийства, с шпионите и хибридните войни"Еее Чубри - тъкмо ми се издигна в очите и -падна...Мислех те за сериозен а ти си чел английско фентъзи.
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЧубри - изложи се!"Сега гледа ся прави мръсотии по целият свят" със едната си военна база и единия си неработещ самолетоносач?Или с налагането си на санкции?Добре че любимата ти америка не е на всяка манджа меродия - та да дава пример!:):) ха ха!
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 62Хи....хи...хи.......така се намалява, че в последните години даже си прибави Крим! Да не говорим са Абхазия, Южна Осетия, Охотско море, да не говорим североморския шелф с 12000000 кв.км. Абе "умник"........не виждаш ли, че Русия през подледните години завзе ВСИЧКИ КЛЮЧОВИ ТРАСЕТА на европата към Изтока!!! Всичко е в нейни ръце - Крим, Сирия, базата в Нагорни Карабах, базата в Судан.....всички морски и сухоземни пътища се контролират! Да не говори за северо-морския път и Арктика
52
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 59Брей, колко си стар......помниш такива стари работи, ама явно акъл не ти е дошъл!!! Че тогава действително ситуацията е била такава.............след предателството на горбачов и елцин СССР, след най-могъща държава в света стига до банкрут и дефолт! Тогава даже португалия е била като мечта! А сега...........Русия ще отвее която и да е страна в света, защото нейните ПАРИ СА ИСТИНСКИ, А НЕ НАПЕЧАТАНИ ХАРТИЙКИ! И армията и е истинска, а не с войници с чоропогащници!
51
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка"Ако поне малко се интересуваш от Русия"Абе Чубри ама ти не се интерсуваш малко...Я кажи като си толкова вещ - след като Русията се разпада - кога ще има врме да превземе света ?Ако няма да превзема света защо е тоя стрес?
50
11
 
6
 
! Отговори
Читъри преди 3 години
Американофилите и те като своите началници - без да читят не могат. Как сигнахте до плюсчетата като статистически за времето на реакция на читателите не възможно- някак изпъвате като аномалия?Цялата работа ви е лъжа и измама - и после руските хакери са ви виновни!Аре у лево!
49
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 51Хмммм.....явно и ти не си стъпвал в училище! Ето докъде води дистанционното образование и информация от гуглето! Да те светна, това, което сочиш като дата е оразуването на РУСКАТА ИМПЕРИЯ НА ПЕТЪР ПЪРВИ!!!! А ми да си чувал за Киевска Рус, да не говорим, че Анна руска е била и кралица на Франция и ги е научила да се хранят с вилица! Да не говорим са династиите Романови! А колкото до увеличаване и намаляван....да, империите имат такова свойство! Но сега е останала само Руската!!
48
0
 
0
 
! Отговори
излишен договор преди 3 години
Наблюдения се извършват над небето от космоса или с дрон над тревата .
47
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаАбе Чубри - че ти занеш какво иска Путин по-добре от самия Путин? Какъв е тоя нездрав интерес?
46
10
 
6
 
! Отговори
usaфоб преди 3 години
Вари го печи го - все Русия му е на устата що е то?мегасбъркан американофил.
45
0
 
1
 
! Отговори
:):) Смехорани преди 3 години
зеленотроли от всички дупки - обединявайте се!Абе това че са ви командировали тука да не е защото...
44
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 48Ха-ха-ха-ха-ха.................това за "бензиноколонката" СЕ ОТНАСЯ ВЕЧЕ за краваристан!!!! Иначе те нямаше със всичката злоба на уличен бан-дит да се опълчват срещу ГАЗПРОМ и да извиват ръцете на целия европейски съюз да им купува прескъпия газ!!!!!!!!!!!!!!!!! А нафта и газта са само 30% от руския експорт, докато на арабите е 80%, а на краварите също около 40%. Че руснаците миналата година изнесоха повече зърно от оръжията и нефта!!! не-г-ра-мот-ник!
43
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Глупости 46Тука явно е пълно с не-г-ра-мот-ници, които НИКОГА не са припарвали в училище! Не са чели история, не са отваряли географски атлас!!! Непростимо! В 21 век! Абе, на вас все златки-те ли са ви пример? Не ви ли е срам бе?
42
6
 
14
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Толкава е "богата" че се е вързала за касичката на една бензиноколонка в която постъпленията са в долари и евро, за да може по тях да се измерва и руската икономика, щото рублата върви все надолу и не става за единица мярка ... !!!
41
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Амераканофобски т 35Имаш ТОТАЛНА ГРЕШКА! На запад да се учат са дечурлигата на разни "звезди" от шоу-бизнеса и разни други непотребници!Само там можеш да научиш, че има 100 пола, в нормалните страни като Русия си има НОРМАЛНА БИОЛОГИЯ, и се знае колко са половете! А за останалите науки да не говорим, ако бяха много напреднали нямаше да събират от кол и въже по света ГОТОВИ УЧЕНИ, сами щаха да си ги подготвят! И нямаше да крадът изобретения и щяха да се возят на свои двигатели в космоса
40
6
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Русия е малка ,бе...останалото са само републики от разни мижави азиатски племена.Малко да секнат парите от Москва ....и тия републики , стават суверенни и независими!ДА ВИ ГОВОРЯ ЛИ ЗА АЗЕРБАЙДЖАН, ЧЕЧНЯ , И Т.Н....??!
39
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Мен 41Брей, брей, брей..............тя се "разпада" вече повече от 1000 години тази Русия, пък все си е такава голяма и богата!