Навални се връща в Русия след 5 месеца лечение в Германия

Руските власти забраниха на привържениците му да го посрещнат
88
Навални се връща в Русия след 5 месеца лечение в Германия
Снимка: БГНЕС

Очаква се тази вечер след 5-месечен престой в Германия в Русия да се завърне руският опозиционер и критик на Кремъл Алексей Навални. Руските власти забраниха на привържениците му да го посрещнат и обявиха, че ще го задържат. 

Още по темата

Самолетът на авиокомпанията „Победа“ с Алексей Навални на борда трябва да кацне на московското летище „Внуково“ в 19:20 ч. местно време (18:20 ч. българско). Няколко хиляди души обявиха в социалните мрежи намерението си да го посрещнат, съобщи БНР.

От прокуратурата обаче предупредиха, че участието в масовото мероприятие на летището в деня на пристигането на опозиционера е незаконно.

„Новая газета“ съобщи, че полицаи се опитали да връчат на някои от съратниците му предупреждение от прокуратурата. Те отговорили, че посрещането на човек на летището не може да бъде незаконно.

Руската Федерална служба за изпълнение на наказанията съобщи, че ще задържи Навални при пристигането му в Русия и поиска от съда да замени негова условна присъда от 2014 г. с ефективна.

През август опозиционерът беше откаран по спешност в берлинската клиника „Шарите“, след като припадна по време на полет от Томск за Москва. Няколко европейски лаборатории потвърдиха, че в организма му са открити следи от отравяне с бойно отровно вещество от типа „Новичок“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: ГерманияРусиянавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Империята на Злото не работи така. Тя пробва първо с убеждаване да се мине на страната на режима и ако не стане тогава с тоягата. Последния епизод беше "тогава" и той няма да приключи докато Навални не бъде смачкан.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахтунг!Ди ерсте опозишен Фюрер НаФальни зугойте нах Хаузе.Шмекен ер Литий геген Шизофреникен фикен фрут геффрухтехтен биполярише кукен
14
8
 
12
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Кой беше този смехурко, че даже и дойчовците не го искат? Да не е онзи, който е свъх-мега-гига неудобен, че КГБ решили да го премахнат като му намажат гащите с отрова?ГолЕм смеех!
13
8
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Явно първа смяна на троловете започва в 8 сутринта в неделя - 15 еднотипни коментара за 20 минути - поздравления, ще си получите копейките!
12
8
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 13"Този е господин Никой. Има 0,76 % подкрепа в Русия. На никой не му пука за него."Интересно, защо са впрегнали цялата дъжава да работи срещу този "никой"?Някакви готови отговори спуснали ли са ви или оставят на постното ви въображение да се мъчите на принципа, "на харизан кон (русофилия без пари) зъбите не се гледат" ?
11
14
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Империята на Злото е забранено на хората да се чувстват като хора.
10
2
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
бай СТАВРИ не съществува това е виц имаше лай СТАВРИ в ЛОВЕШКИЯ
9
4
 
12
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
а в БЪЛГАРИЯ мафията си има ДЪРЖАВА
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е господин Никой. Има 0,76 % подкрепа в Русия. На никой не му пука за него.По интересно е защо български сайт се занимава с някакъв руски гражданин, а не се занимава с проблемите в България.Примерно, че сме на последно място по ваксинирани хора, че в ЕС ни броят народ втора ръка и не ни дават заявените ваксини.Не се пише за умиращите по болниците, за бедните, безработните, хората без доходи,за безумно похарчените народни пари,за лошите пътища и некадърните ремонти.Нахални им бил проблем!
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се арестува веднага след пресичането на границата, а посрещачите да си го чакат в залата.
6
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предочита руския затвор пред западната свобода.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друго си е да се натряска до козирката с руска водка.... Явно алкохолът в Германия не му понася
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така де пазят го, че току виж някой от привържениците му го почерпи с оригинален "Новичок" после ходи доказвай, че нямаш сестра.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари нема - действа. Германия ще му спре парите, ако не отиде да прави революция в Русия като Ленин.
2
25
 
8
 
! Отговори
Унуфрий истинския преди 3 години
Докъде стигна Русия при управлението на Путин, но има още да копае надолу! Голям враг тоз Навални, не спря да показва корумпирани руснаци!
1
5
 
16
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
От единият самолет ще слезе и ще се качи на самолет за Сибир !!