Тръмп подписа за ограничаване покупките на дронове от Китай и Русия

Използването им застрашавало националната сигурност на САЩ
19 яну 2021 13:35, Елка Василева
35
Тръмп подписа за ограничаване покупките на дронове от Китай и Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, ограничаващ държавните покупки на дронове от страни противници на САЩ, към които настоящото американско правителство причислява Русия, Китай, Иран и Северна Корея, съобщи пресслужбата на Белия дом, цитирана от ТАСС.

"Дронове се използват от нашите правоохранителни органи и за оказване на помощ при стихийни бедствия. Използването на апарати, произведени от нашите противници, застрашава националната и икономическата ни сигурност", се посочва в указа.

Още по темата

"Операциите на правителството на САЩ с използване на дронове засягат събирането и съхранението на поверителна информация . . . Политиката на САЩ се състои в това да се предотврати използването на средства на данъкоплатците за покупка на апарати, създаващи неприемлив риск (за националната сигурност), или на програмно осигуряване, на жизненоважни електронни компоненти на апарати, произведени от чуждестранни противници. Политиката се състои в насърчаване на използването на апарати местно производство", се казва в текста.

Указът разпорежда на американските ведомства да оценят всички рискове за сигурността от произведени в Китай дронове в американския държавен флот и да дадат приоритет на тяхното премахване, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
8
 
! Отговори
хехе преди 3 години
трябващеда забрани и вноса на автомобили и битова техника от Русия..... направи груба грешка !
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурахата ушастияКакво ядеш такова развалено, че винаги бързаш да се изсееееш? Между другото, освен тежки околозвукови бойни дронаве на бюрото Сухой "Охотник", в Русия правят много разни малки дронове и тези дни излезе заповед за снабдяване на малки бойни единици и даже отделни бойци с евтини квадрикоптерчета.Но не са се затичали да продават на янките дронове.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жижата беше верен на евреите но и те не го спасиха
4
1
 
12
 
! Отговори
Академик преди 3 години
тоз днес не се чуди каква глупост да направи,а залага килимче след килимче за склерито Джо!!Ако му се хванат на въдицата,автоматично ще почнат да отменят всички негови актове.Няма съмнение,че китай продава дронове на американския пазар.Тогава Тръмп ще излезе и ще каже,че той се е борил против китайската хегемония,а дър,тия Джо продава американските интереси и потвърждава тайните си връзки с китаюгите отменяйки неговите актове!!Освен това им го връща за изборната измама,лазейки им по нервите!
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги съм искал да си купя дрон произведен в Русия... тоест каквото и да е произведено в Русия... ама на.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това виц ли е!
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз днес за последно се чуди каква глупост да направи.