Блумбърг: Кремъл ще хвърли Навални в затвора за години

Опозиционерът работел "от името на западни правителства"
22 яну 2021 11:25, Елка Василева
93
Блумбърг: Кремъл ще хвърли Навални в затвора за години
Снимка: БГНЕС

Кремъл е решен да държи опозиционера Алексей Навални в затвора за няколко години или повече и така ще наруши практиката за предишните му присъди, които не са били повече от няколко седмици. Това заявяват близки до руското ръководство анонимни източници на агенция Блумбърг, предаде БНР.

Навални може да получи до 3,5 г. затвор на изслушване, което е насрочено за 2 февруари, по друго дело е заплашен от още 10 години зад решетките.

Още по темата

Твърдата позиция идвала от мнението на Кремъл, че опозиционерът работи „от името на западни правителства“ и от опасения, свързани с масови протести.

Властите се надяват, че „строго индивидуалното“ движение в подкрепа на Навални ще изгуби сила, ако се окаже в затвора.

Негови съратници междувременно се надяват, че делото срещу опозиционера ще стане катализатор на общественото недоволство на фона на намаляващи доходи и ограничения заради коронавируса.

Само преди дни Навални се завърна в Москва от Берлин, където се възстановяваше след отравяне в родината си, според германските власти с вещество от типа „Новичок“. Москва отрича да има нещо общо със случилото се с опозиционера и критик на Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиите са затова, да информират хората. За съжаление, много световни медии, които претендират, че са независими, всъщност са зависими от финансирането, което получават. Големите пари и големите интереси на тези, които имат парите. За съжаление голяма част от световните медии са слуги на крупните капитали и крупните интереси
46
2
 
6
 
! Отговори
Дежа вю преди 3 години
А за терора срещу недобни Българи от хунтата на диктатора Борисов пак нищо!
45
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални работи за демокрация. Това, че на Запад има демокрация не означава, че работи от името на западни правителства, но няма страшно. Това само още повече ще засили натиска върху Джуджи. Положението скоро ще стане СТУДЕНОООООО. Идва зима.:))))))
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските русофили най-големите русофили на планетата! по-големи русофили са и от руснаците!Срам и позор за руските другари!
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Русия е враг на целия свят."Ако 'целия свят' са САЩ и Англия...
42
1
 
4
 
! Отговори
Христо Гърбов - Ваня преди 3 години
Очень глупое решение вернутся...
41
2
 
6
 
! Отговори
Амин! преди 3 години
До Путин срина русияИ все така да я "срива"!От Елциновото време - досега е толкова срината че от ръба да си раздаде земята и петрола - сега е най значимата световна сила.Дай боже така и за напред и във икономическата сфера!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блумбърг да си гледа нааканите ***, че мирише лошо.Отдалеч.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът си е намерил начин да бъде интересен, Никого няма да учуди, ако се окаже, че Кремъл му избира ролите.
38
2
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Ти пък много скъп го изкара тоя предател .Те господарите му от ЦРУ не го искат вече и гледат най елегантно да се отърват от него .Защото той се доказа като негоден да подклажда народа на Русия на бунтове .А толкова много пари хвърлиха по него . И затова пътят му към ада преминава през Сибир .
37
8
 
3
 
! Отговори
Путин срина русия преди 3 години
Много Ганйовци тука бре :D И всичките се мислят за руснаци, а не за такива, какви са: едни ГАНЙОВЦИ от Булг*ристан с арабски корени!!! оригиналните руснаци (защото тяхната териториика е населена с всякакви индивиди) са руси и синеоки, а наш ГАНйО си е тъмен балкански субект, но това не му пречи по логиката на кухата глава, да се определя като някой, който много му се иска да е, но никога няма да бъде!!! Иначе за Навални - трудна битка, срещи много безскруполна и неморална мафиотска структура!!!
36
1
 
9
 
! Отговори
Шляхтиц преди 3 години
Не мога, а и едва ли някога ще разбера какво пречи на Блумбърг отиването на Навални в затвора. Между нас да си остане, аз не зная и какво точно е това Блумбърг.
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е враг на целия свят.
34
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
Защо Нахалний се е върнал в Русия?Ами, за да си получи втората доза Новичок. Първата дава гаранция 50%.
33
3
 
8
 
! Отговори
Ф преди 3 години
Дано да изгние там.В затвора му е мястото!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ново в Русия. отново си имаме Цар, революционер, сега остава от нейде да се дотътри Аврората с 2 вагона дойляри и великата октомврийска соц революция ще се завтори отново с помоща на едни кинти от запад.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че нали затова тоя циркаджия се върна в Москва - да го пишат репресиран и да пише от там съчения и мемоари. Сноудън що не се върне в "родината"?
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Геополитически сащ са обречени на мощна индустрия, но за в бъдеще оттам ще тече разпределение на придобивки към региони извън сащ. Нов световен ред ни повече, ни по-малко.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те пък щото еврог.ейци не затварят тия, дето им издават тайните и искат да свалят управленията им, уронват престижа на управляващите и набеждават в извършване на престъпления.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Ес ще има ли кампания и снимки в фейса в подкрепа на Навални , нали сме демократи и се борим за ценности