Блумбърг: Кремъл ще хвърли Навални в затвора за години

Опозиционерът работел "от името на западни правителства"
22 яну 2021 11:25, Елка Василева
93
Блумбърг: Кремъл ще хвърли Навални в затвора за години
Снимка: БГНЕС

Кремъл е решен да държи опозиционера Алексей Навални в затвора за няколко години или повече и така ще наруши практиката за предишните му присъди, които не са били повече от няколко седмици. Това заявяват близки до руското ръководство анонимни източници на агенция Блумбърг, предаде БНР.

Навални може да получи до 3,5 г. затвор на изслушване, което е насрочено за 2 февруари, по друго дело е заплашен от още 10 години зад решетките.

Още по темата

Твърдата позиция идвала от мнението на Кремъл, че опозиционерът работи „от името на западни правителства“ и от опасения, свързани с масови протести.

Властите се надяват, че „строго индивидуалното“ движение в подкрепа на Навални ще изгуби сила, ако се окаже в затвора.

Негови съратници междувременно се надяват, че делото срещу опозиционера ще стане катализатор на общественото недоволство на фона на намаляващи доходи и ограничения заради коронавируса.

Само преди дни Навални се завърна в Москва от Берлин, където се възстановяваше след отравяне в родината си, според германските власти с вещество от типа „Новичок“. Москва отрича да има нещо общо със случилото се с опозиционера и критик на Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
1
 
! Отговори
ПУТИН СЕ ОС РА... преди 3 години
ЕДИН НАВАЛНИ ГО ИЗВАДИ ОТ РЕЛСИ ....ХА,ХА,ХААААААААААА...ПОКАЗА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ , КАК НЕ ГО Е СТРАХ ОТ АЗИАТСКОТО ДИКТАТОРЧЕ...!!!
86
1
 
3
 
! Отговори
Хайли лайкли преди 3 години
Д9ори създателите на "Новичок" обясниха че Навални НЯМА НАЧИН да се е отровил с това бойно отровно вещество.Ама не, разни политически лидери знаят по-добре от тях.И само как намериха шишето от минерална вода в което е бил Новичока , няколко дена СЛЕД като Навални е освободил стаята в Хотела . Хотел който държи неоправени стаите си с дни ??? И как не веднага , не след час ами след поне 3 часа чакане на летището да му дойде полета ... и му станало ЛОШО. А какво ли стана с излекувания Скрипал?
85
2
 
2
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Номер 80 ти, със списъка за щастливците с доходите?!Много си пр оз д то вари щ?!От списъкът ти се вижда,че или си му р зи л ка или си го копи пейстнал от руски источник?!Написал си на рузки США???!!Елиментъри утсън?!Куха,руз,ка евтина пропаганда,най вече върло невярна и фалшива!!
84
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Реалист/82Защото оплю либералния туитър, че цензурира Тръмп.Затова го натириха на следващия ден.
83
0
 
1
 
! Отговори
ннн преди 3 години
МАЛКО ЩЕ МУ Е.ДА ИМ ГО ВЪРНАТ КАТО ОНЯ ХУДОЖНИК В ПАРИЖ.
82
3
 
2
 
! Отговори
джо преди 3 години
"Диктаторчето" нито е подивяло , нито е е напълнило гащите , просто ще начеше крастата на пациента. То не бяха превземки, то "тровения" , какви ли не "разкрития" нищо неподкрепено с ФАКТИ. Сега космоса му е крив.
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
S PREDATELITE TYI SE RABOTI NE KATO V BG DA SA MINISTRI I PREZIDENTI I T.N.ZATOVA RUSIQ SCHTE Q BYDE BG NE UMRE SI SE
80
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктаторчето е подивяло от страх щом пълни гащите от един опозиционер, а ченгетата му са толкова некадърни че незнам вече колко пъти се дънят и не могат да ликвидират разни неудобни на диктатурата. За всеки случай го пращаг в същия гулаг където умря магнитски но каквито са пияници пак ще се издънят :D Граф Игнатиев поръча убийството на Левски и по-зла от русия света не е виждал.
79
3
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Запада прекрасно знаеше какво ще го очаква след като се завърне в Русия, защо го пусна?
78
3
 
7
 
! Отговори
Опс преди 3 години
Руснаците помнят че преди 100г по същите причини Берлин им изпрати един чичко с каскет, само дето той пътува с брониран влак.
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Списък на страните по големина на брутния вътрешен продукт, изчислен по паритетa на покупателната способност в млрд доларa за 2019 г. Китай23 393 млрд долара США21 433Индия 9 542 Япония5 451 Германия 4 672 Россия4 136 Индонезия 3 332 Великобритания 3 255 Франция 3 228 Бразилия 3 223
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близки до руското ръководство петоколонни анонимни източници били казали, че Кремъл бил решен да държи опозиционера Алексей Навални в затвора за няколко години.Глупости. Навалния е доказан престъпник и мошеник и руската независима съдебна система си върши работата.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Русия е обвързана с еврото и долар" :):) Я поясни че не е ясно как. - освен че често обръщат БВП все долари.
74
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64"Тоя човек вместо да си гледа живота и семейството угажда на някакви педофили зоофили изврътеняци на запад . Направи среща с Путин вземи едно 300-400 милиона евро и си гледай живота и семейството . Кво ти трябва да си разбиваш живота и семейството не знам"Руския слуга винаги мечтае да се продаде на "Императора".
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиРусия е обвързана с еврото и долара,от всяка изхачена рубла,печалба има долара,едно кафе да си купат с рубли в Русия,пак дават печалба за долара и еврото!
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинаВ момента са десни в Русия,а не са леви. Ляв комунист е Навални.Нали искаха да няма комунизъм в Русия,защо сега недоволстват?
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални обвинява Путин във финансови машинации, но преди това трябва да даде сметка за собствените си фансови машнации, защото е получил милионни субсидии от западни фондации. Ако той беше отровен точно с Новичок, сега той трябваше да бъде, ако не в гробищата, най-малкото в инвалидна количка,защото Новичок не прощава
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКазаха,че Нах(в)ални бил незаконен син на Елцин и шпионин на чужди служби,работещи срещу Русия.Разкарват го като мечка на пазар.
69
8
 
2
 
! Отговори
истина преди 3 години
Октомврийската революция в Русия още не е приключила. Путин продължава делото на Сталин.
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бобине се аби за невежите - нека си мислят какво то им казва агенция Сорос. После заедно ще се забавляваме на изненадата им когато прогнозите за Русия за пореден път са тотално неадекватни.