Унгария купува от руската ваксина „Спутник V“

Будапеща одобри използването й преди решението на ЕС
22 яну 2021 11:49, Елка Василева
59
Унгария купува от руската ваксина „Спутник V“
Снимка: архив, БГНЕС

Унгария е сключила сделка за закупуване на „Спутник V“ - руската ваксина срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Така страната става първата членка на Евросъюза, която ще направи това, съобщи днес външният министър Петер Сиярто по време на посещение в Москва.

Още по темата

Във видеоклип, публикуван в профила му във Facebook, той заяви, че ваксините ще пристигнат на три транша.

Детайли около обемите ще бъдат обявени на по-късен етап.

Вчера Будапеща одобри използването на руската ваксина, както и тази на "АстраЗенека", припомня БНР.

Унгария не може да вдигне ограниченията, наложени заради COVID-19, докато няма възможност да извърши масова имунизация на хората, заяви днес премиерът Виктор Орбан.

Той посочи, че най-добрият начин е да се разреши употребата на няколко ваксини като конкуренция, която ще накарат производителите да ускорят доставките.

„Не се нуждаем от обяснения, а от ваксини“, подчерта Орбан.

Унгария неколкократно е критикувала „бавния темп“ на одобрение и закупуване на ваксини от евроинституциите.

Според регулациите на Европейската агенция по лекарствата национален регулатор може да издаде временен лиценз за ваксина при наличие на извънредна ситуация, припомня АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от глупости.До кога с безмозъчната руска пропаганда ?
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като хвалите живите им ваксини ,що не се ваксинирате като пристигнат в България ) много лекари ,полиция не желаят ,а учителите ,ще им правят тест ,и после ваксината у ръката ,та като защитевате живата ваксина помислете добре ,че ще дойде време даде ваксинираме рано или късно ,по принуда сам че търсиш джибито )
26
6
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
До 25Хем справка няма, хем дращиш фейк.Пасолья са изчаткали хептен от Бойко.*** как ви го наби четвъртит на руснаците, а ?Балкански поток Е подчинен на 3ти енергиен пакет.Гъзпром пак абосралис
25
5
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До KOSTAS LINKEПърво не е Спутник 5, Спутник В. - S.putnik V го пишат руските. Тоест С.Путник В /Владимир/ :)))))))))))))))))))))Второ ще им я доставят след години с това темпо на производство. руското ЩЕ :))))))))))))Новата Волга кога? :))))))))))))))))))))))))))))
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки се спасява както може,за справка няма страна от ЕС с по малко от един процент ваксинирани досега,средно за ЕС-1.65%Ваксинирани при съседите ниРумъния-1.81%Турция-1.33%Сърбия-1.25%Гърция-1.20%И сега"Изненада"България-0.36%
23
11
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Пълен фейк нюз!Колкото се дострои СП2, толкова и някой ще купи руска урина за ваксина
22
3
 
11
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
ГЪРЦИЯ СЪЩО КУПУВА РУСКАТА ''СПУТНИК 5''...ТОВА ГО КАЗА МИЦОТАКИС ПРЕДИ МАЛКО !Само на Халкидическия Полуостров има над 25 000 руснаци с вили на трите ръкава .Да живвее Гръцко-Руската Вечна Дружба !..Слава и Поклон !
21
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОБРАН ПИТАЛ ЛИ Е БАБА МЕРКЕЛ ЗА РУСКАТА ВАКСИНА!ДО КОЛКОТО ЗНАМ БАБА МЕРКЕЛ НЕ Е ОДОБРЯВАЛА УПОТРЕБАТА И В ЕС!
20
11
 
4
 
! Отговори
Орбан чао! преди 3 години
Този Орбан е пътник. Ако си сложи и от ваксината на Путин даже ще се ускори процеса.
19
2
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Руската може да е добра но запада няма лесно да пусне нещо евтино и ефикасно.Човешкият живот не е важен, парите са важни, либерална поговорка.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,Ко става сега ,май най добрата ще е руската )90 държави са поръчали ваксина ,ЕС също ще получи,че чакаме руската ваксина е живите ваксини на ЕС за фалшиви ,за това и има проблем с тех)
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда пише Спутник V, не пише Белина 50%. Ще чакаш следващия курс от щатите с прясна белин 100% и ще ти я разреждат.
16
9
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До АнонименКаква белина те гони бря? Тръмп руснака е аут вече. А за S.putnik V виж снимката с палетите на камиона какво пише :)))))))))))))))))))))))))))))))
15
5
 
18
 
! Отговори
Добре... преди 3 години
След като ни надуха главата с Moderna и Pfizer.След като се оказа че не са безопасни а втората може да се разрежда като плацебо След акто англичаните дотичаха до руснаците за помощСлед като се излязаха втори версии на някои "работещи ваксини"След като евреите направиха сравнения в реални условия на купениети всякакви ваксини,След като се дадоха едни пари на съответни компании за да мирясат,Редно е да се изкара и онова дето работи и ще помогне на хората.
14
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Орбан е като Тодор Живков. В условия на външен диктат и участие в болшевишки съюз, успява да лавира и да носи ползи за народа си. Това са възможностите. Не може да има независима Унгария, но Орбан допринася за унгарците. Сравнете го с първия глуппак на републиката иу нас. Нашия е безгръбначенн, страхлив, ***, егоист и то епитетите не стигат
13
20
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахаааааа, S.putnik V :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Аз като ви казвам, че хайван-ваксината е Путник В е кръстена на Путин :)))))))))))))))))))Той Орбан добре иска да купи ваксина, ама пак руското ЩЕ. Ще му я доставят, ама и те незнаят кога. Пак новата Волга ще чакаме :)))))))))))))))
12
2
 
4
 
! Отговори
ЕЙ ЗАТОВА! преди 3 години
До Анонимен"Абе защо никога не съм виждал стотици коментари на комплексирани фенове на САЩ да хеалят САЩ колко са велики и всичко американско колко е велико?"Може би защото го отричаш. Иначе прегледай и други статии или сайтове.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знака на Russian Direct прилича от този рекурс на американския флаг - което пак прилича на закачка :):)
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе защо никога не съм виждал стотици коментари на комплексирани фенове на САЩ да хеалят САЩ колко са велики и всичко американско колко е велико?
9
17
 
5
 
! Отговори
Йосип Висарионович преди 3 години
Ваксиниралите се с руската ваксина незабавно научават текста на "съюз нерушимий" и почват да го пеят.Бих казал и че IQ-то им спада на двуцифрено число с първа цифра, различна от 9, но то си беше такова и преди ваксинирането.