Русия кипи: Десетки градове на протест срещу ареста на Навални

Сблъсъците с полицията започнаха преди началото на демонстрацията
23 яну 2021 14:05, Петя Славова
711

В десетки градове на Русия са насрочени протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, който беше задържан при пристигането си от Германия в Русия.

Властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред.

Още по темата

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други – глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите ѝ за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални, предаде БНР.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

 

Стигна се до сблъсъци с полицията. Десетки са арестувани. Стотици излязоха на протест във Владивосток, развявайки лозунги като "Ние сме силните", "Путин е лъжец", предаде Bulgaria ON AIR.

Пресаташето на опозиционера беше осъдена на 9 дни арест заради призивите ѝ за участие в протестите. Алексей Навални беше арестуван при пристигането си от Москва. От ареста той заяви, че няма намерения да се самоуби и е в добро психическо здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
513
3
 
12
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Ето как арестуването на един посредствен ***, който имаше подкрепа от да кажем 0.2% от населението, ще го направи водач на опозицията, мъченик и напълно разпознаваем политик с някакви избирателни шансове.Въпреки, че смятам част от руските политици за умни или поне учени хора, то болшинството им са доста изтрещели и често успяват да си вкарат големи автоголове.
512
1
 
5
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 години
До Анонимен 568: Не пиши небивалици. Откъде ги извади тези 10 хиляди? Г'лупости на търкалета.
511
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
над 10 хиляди са убити от милицията! какво чака нато???
510
2
 
5
 
! Отговори
Малко информация преди 3 години
За какво е задържан Навални: "На 2 февруари Навални ще участва в заседание на Симоновския съд в Москва, където московският отдел на Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) заведе дело за замяната му с условна присъда за присвояване на средства на фирма Ив Роше за реален срок (3,5 години затвор)".УФСИН смята, че Навални не се е явявал систематично в наказателно-изпълнителната инспекция в съответствие с условията на присъдата, включително шест пъти - през 2020 г. до август
509
9
 
11
 
! Отговори
глоби му е майката преди 3 години
понеже на тия маляци родителите им са на издръжка на западните трудещи се, само глоби, солени глоби, техния бог са парите и само от това ги боли, глоби и дела, дела до дупка, по собствената практика на НПО -тата и другата там паразитщина.
508
3
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До пияница мистикИ най-съвършеното оръжие не струва нищо,без войника,който стреля с него.Справка настъплението на германците в Ардените,та се налага руската армия да атакува,за да отвлече силите на Вермахта отзапания фронт.
507
9
 
16
 
! Отговори
свободни съчинения преди 3 години
СТИГА лъгхте!Сестра ми е омъжена в Москва.Броя на протестиращите е бил 4000-5000.По нашите сайтове пишехте 40000.Тези хора са платени и то се знае от кого.По същият начин биха реагирали и нашите власти ,ако някой работи срещу държавата ни,и така трябва.Защо не показахте първите протести в Украйна при майдана да видят българите кой ги водеше?САЩ биха ли позволили това да се случи на тяхна територия?Която и да е страната вечно ще има недоволни от режима.
506
8
 
5
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Е защо в демократична Русия сблъсаците започнаха преди протестите ?Как е възможно полицията да бие и арестува хората ?Това е някаква измама. Там полицията е толкова миролюбива и неподкупна, че най - вероятно никого не е била а западните капиталисти пак преувеличават. Не вярвам и протестите да са били забранени от власт имащите защото са им неудобни. Пък и защо властта да преследва Навални ? Той само си е просрочил някакви срокове там. Нищо лошо не и е сторил.
505
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
престанете с антируската пропаганда това са лъжи предатели
504
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-голяма *** от Пусия.
503
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платеният агент Навални заслужава затвор о то за дълго!
502
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
майната му на навални какво става с ваксинитеунгария и турция /независими държави управлявани от патриоти а не от любители на кюлчета/почват производство на рускатаи двете държави са договорили милиони ваксини от китай и русияа ние чакаме огризките на пиндустан каквото остане защото и за тях не стигатстига про-сташ.ка пропаганда
501
18
 
20
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Навални е обикновен *** платен от западните разузнавания и чрез него запада се опитва да всее разкол и хаос в Русия. Руснаците обаче си научиха урока и такива продажници,като Горбачов и Елцин скоро няма да се появят на политическата им сцена. У нас обаче парламента и мин. съвет са пълни с такива,а резултата е видим
500
9
 
16
 
! Отговори
от Русия преди 3 години
Дрън, дрън!! Кипят ви мечтите дано е така! Здесь все в порядке!!
499
7
 
3
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Хайде, бе! Верно ли?
498
11
 
9
 
! Отговори
Америка, преди 3 години
Ти си страната на мечтите ни и на демокрацията!!! Россия - ЭТО МРАК - Чернишевски
497
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има около 500 платени подръжници *** от запада и това е...............................................500 платени а 3000 арестувани
496
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жужетата приключиха...
495
4
 
3
 
! Отговори
Некой преди 3 години
До пияница мистиккакто и с пари, долари ли ? В третия райх да пазаруват?
494
4
 
3
 
! Отговори
Некой преди 3 години
До пияница мистикСлабо си учил