Русия кипи: Десетки градове на протест срещу ареста на Навални

Сблъсъците с полицията започнаха преди началото на демонстрацията
23 яну 2021 14:05, Петя Славова
711

В десетки градове на Русия са насрочени протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, който беше задържан при пристигането си от Германия в Русия.

Властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред.

Още по темата

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други – глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите ѝ за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални, предаде БНР.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

 

Стигна се до сблъсъци с полицията. Десетки са арестувани. Стотици излязоха на протест във Владивосток, развявайки лозунги като "Ние сме силните", "Путин е лъжец", предаде Bulgaria ON AIR.

Пресаташето на опозиционера беше осъдена на 9 дни арест заради призивите ѝ за участие в протестите. Алексей Навални беше арестуван при пристигането си от Москва. От ареста той заяви, че няма намерения да се самоуби и е в добро психическо здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
493
16
 
19
 
! Отговори
Некой преди 3 години
Русия кипи: Още не е закипяла , закипи ли както трябва света ще прекипи. Питайте дъртите немци , ако някои не знаят историята.
492
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия има 1100 града,1500 селища от градски тип,153 000 населени села и около 15-20 000 ненаселени села.Или общо в общо 170 000 администрирани селища,в които живеят 147 000 000.Та десетките градове са под-под1%% от общия брой.15 000 днешни демионстранти с които небяха децата на Навални-въпреки че папа пригласи руските деца на демонстрациите. да де с децата му бройката 15 002 на демонстрантите пак щеше да е<от1%.Власовската злоба на част от тренираните демонстрантите бе подкрепена от Борисофф.
491
18
 
22
 
! Отговори
В преди 3 години
Стига лъгахте бе олигофрении платени...Тоя за руснаците е като Къци Вапцаров за българите,кипела Русия боже какви нелепи лъжи...6 години живея тука не съм чул тоя някой да го има на сериозно,предимно подигравки...Има около 500 платени подръжници *** от запада и това е...
490
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Над 2500 души са задържани при протестите в Русия ''.....................а Резидента мълчи ли мълчи като комунист на разпит ...за другарката Нинова е просто 'вътрешен проблем'тука БСП при приближения и резидент доказаха, че не са мръднали на милиметър от комунистическо-съветското мислене, че подкрепата за протестите в България са били просто политическа игра ... просто личен интерес
489
12
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
още преди 10 години се чудех как го търпят тоя прибирач на американски хонорари, време е за леген цимент и в Москва река, а тая предателска *** да я съберат и гоу фак където искат...пречистват народа отсяват плевелите...
488
3
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
До Найко - ти човек ли си или робот? Или си толкова екзалтиран от глупостта която пишеш, че чак я пишеш несвързано и неграмотно!?
487
8
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Интересно, изчисления в долари. Дали не е просто съвпадение или е просто безграмотно написан и прекопиран материал написан и режисиран от смотаняците работещи в американското посолство?!
486
16
 
19
 
! Отговори
Найко преди 3 години
Хайде , събуди се славни народе,не оставяй шайка олигарси и диктатура на отчаем властолюбец да те манипулира и краде ,Навални е достоен и ги е страх подкрепете го,е има и у нас разни Призедента на които не им е приятен но до нови избори а там в Русия няма избори..82
485
6
 
30
 
! Отговори
До 541 преди 3 години
В Америка онези щурмуваха конгреса! Тези не съм чел да са влизали в Кремъл ... несравними са нещата
484
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ауу ! Колко репресии срещу мирно протестиращите ? А в САЩ ,пред Капитолия ,направо разстреляха четири човека по демократично .
483
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До русофоП Пустият му Черноризец Храбър и той рушнак ? Че и Йоан Екзарх ? Отдавна работят рушаците ,отдавна .
482
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русия кипи: Десетки градове на протест срещу ареста на Навални"Да кипи означава всички да са на улицата, а не по стотина грантаджии да обикалят улиците в няколко града.
481
2
 
8
 
! Отговори
РасПутин преди 3 години
До РасПутинЗадрасканата дума е онази, с която Боко нарече своята любима поцинкована кофа Караянчева
480
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха...Русия кипяла.От какво кипи бе,***.Излезнали 5 хиляди платени ***.От тях половината деца да бранят един национален предател,на който ще му обръщат хастара в панделата.Ама и хубав бой отнесоха хлапетата.
479
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен СЛЕДВАЩОТО Е САКРАЛНА ЖЕРТВА. СКОРО !
478
6
 
7
 
! Отговори
Цирк демокрация преди 3 години
До Демократ Хе, хе ,хе !!! Демократ значи ,многополово наркоманче ,ксенофобче и расистче ? .Цункаш черни ноги ?иИ да се омъжиш или ако си ТО ,да се ожениш .
477
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Алкашки *** Нещо вониш на многополов кюлот ?
476
17
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Путин е бандит от световна класа.
475
2
 
3
 
! Отговори
глупост преди 3 години
ХАХАХАХАХАХАХАХХАХХХААААААААААААААААА............
474
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако това е кипене, тука сме избухнали във свръхнова.