Русия кипи: Десетки градове на протест срещу ареста на Навални

Сблъсъците с полицията започнаха преди началото на демонстрацията
23 яну 2021 14:05, Петя Славова
711

В десетки градове на Русия са насрочени протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, който беше задържан при пристигането си от Германия в Русия.

Властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред.

Още по темата

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други – глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите ѝ за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални, предаде БНР.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

 

Стигна се до сблъсъци с полицията. Десетки са арестувани. Стотици излязоха на протест във Владивосток, развявайки лозунги като "Ние сме силните", "Путин е лъжец", предаде Bulgaria ON AIR.

Пресаташето на опозиционера беше осъдена на 9 дни арест заради призивите ѝ за участие в протестите. Алексей Навални беше арестуван при пристигането си от Москва. От ареста той заяви, че няма намерения да се самоуби и е в добро психическо здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
3
 
11
 
! Отговори
Край преди 3 години
Българските демократи остро осъждат руската диктатураПремиера ни спи като лейтенант от Ндрагентата. *** иначе демокрацията ни по голяма и от руската
472
4
 
18
 
! Отговори
Корк Тики, Таки преди 3 години
Вчера " сената" одобри с 92 "ЗА" една монки за Secretary of Defense... падение, падение, а орангутана рекъл още на изслушването че нямал търпение да " работи в Пентагона" и щял да пребори " белия расизъм" в армията, по голям резил за US. Army няма на къде, като се има предвид че Биден ще връща и гейовете и трансовете дето Тръмп ги разкара от служба...мани, мани трагедия
471
4
 
25
 
! Отговори
Корк Тики, Таки преди 3 години
За 4 години президента Тръмп не се намеси в нито една държава по света да маха " диктатори" и на налага " полит коректност" и " демокрация", сега за 4 дни комунягата биден и ромката харис обърнаха Америка с главата надолу и започнаха тотална агресия с платените си марионетки какъвто е Навалката. Жалко за великата страна каквато беше САЩ
470
5
 
6
 
! Отговори
Алкаш преди 3 години
Московлията е велика демокрация!
469
1
 
3
 
! Отговори
Лоша работа преди 3 години
Ще ви накарат да копате с мотиката,а те хрантутниците само ще лапат и ще играят с вашите стотинки.
468
7
 
15
 
! Отговори
Корк Тики, Таки преди 3 години
мога да говоря абсолютно безпристрастно за Русия, понеже не съм русофил ( изобщо!), но това което става в момента в там си е чиста проба ПОРЪЧКА и предварително обмислена акция директно срещу суверенитета на руската държавност! ФАКТИТЕ:1. Навални когато стана ясно че Бидона- комунист все пак ще вземе властта в САЩ. въпреки изборната КРАЖБА, изведнаж реши да се връща в Русия...WTF2. Навални замина точно преди да встъпи в длъжност деменцията Биден и ромката от Хиндустан
467
17
 
6
 
! Отговори
ШЕ КИПНЕ , БЕ... преди 3 години
ДАЖЕ ШЕ ПОЧНЕ И ДА ПУШИ...ХА,ХА,ХАААААААА...КАКТО СЕ РАЗПАДНА БИВШИЯ СССР , ТАКА И ПУТИН ...ШЕ СИ ХВАНЕ ПЪТЯ...!ТАМ НЕЩЕТА ВЪРВЯТ БАВНО...НО СИГУРНО!РУСНАЦИТЕ НЕ СА ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕНИ --И ТЕ ВИЖДАТ И ЗНАЯТ ВСИЧКО...!НЕ МОЖЕ ЕДНА АЗИАТСКА МУТРА ДА ГИ РАЗИГРАВА ВЕЧНО , КАТО МАЙМУНИ...!
466
9
 
11
 
! Отговори
Навални преди 3 години
Е клеветник и родоизменник. Много добре си знае кой го е взел на мушка, както и че това не е Русия. Прозрачен е.
465
23
 
16
 
! Отговори
Хаахх преди 3 години
До До502Путин е нахлул в поне 5 държави и един почти цял континет"Африка", в последните 5 години.Украина,Турция ,Армения ,Сирия ,Либия.А де не говорим с руфолистиците в колко държави е нахлул.
464
9
 
17
 
! Отговори
Нищо не кипи преди 3 години
И скоро няма да кипне. Няма причина просто.
463
17
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Елцин се оплака навремето на Клинтън че ядрените му специалисти сега карат такси за да изхранват семействата си. Холивуд отговори с филми където някаква Руска мафия продава плутоний на терористи и ФБР съвместно с КГБ преследват престъпниците.Клинтън започна да изкупува ядрено гориво от Русия, и назначиха Путин да държи под око "специалистите". Пачките заваляха и Путин стана велик. Но Путин забрави кой го постави на власт . . .
462
15
 
7
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ ,БЕ..506 преди 3 години
А , В СИРИЯ , НА ГОСТИ ЛИ БЕШЕ ПУТИНОВАТА АРМИЯ...ХА,ХА,ХАААААААААА..КОЛКО ДЪРВЕНИ КОСТЮМЧЕТА ИМ ПОДАРИХА ТАМ...??!
461
13
 
17
 
! Отговори
До502 преди 3 години
Путин досега не е нахлул в нито една чужда държава.За разлика от чичо Сам. Ако не е Путин,досега да е станала трета световна война,русофобе.
460
6
 
14
 
! Отговори
Критикуващите преди 3 години
Путин, да си дооформят комплексите. НАЙ- ДОБРИЯТ ПРЕЗИДЕНТ В СВЕТА ВЪОБЩЕ. И с много качества. Гледайте си краварката в левия ъгъл от славяновското пасище и не си тормозете главичките с непосилни упражнения.
459
4
 
15
 
! Отговори
Истината преди 3 години
То и България кипеше през лятото,но и на нашия вожд не му пукаше.А как се е загрижила сега за Навални,който 1месец ще полежи в затвора и ще го пуснат.А колко бели може да ни донесе тая защита,тиквата не може и да схване.
458
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е психопат, той няма да се спре докато не види, че света гори.
457
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бройката на протестиращите е смешна. В София имаше десетки пъти повече на големите протести, а сме сравнително малка столица.
456
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще им бъде трудно срещу бруталния репресивен апарат на джуджето, което върна комунизма в Русия, но в нови дрехи. Запада трябва да им помогне.
455
0
 
4
 
! Отговори
Бай Дън преди 3 години
Знае ли за това?!?
454
7
 
20
 
! Отговори
Пре. Ебални преди 3 години
Какъв е тоя На.срални обикаля си свободно, лекуват го, някой олигарх искал да го шитне, тоя пък топи Русия. Продажен деревник.