След протеста: Русия пуска задържаните, сред тях 70 непълнолетни

Все още няма данни колко души остават в ареста
24 яну 2021 14:02,
262
След протеста: Русия пуска задържаните, сред тях 70 непълнолетни
Снимка: БГНЕС

Освободени са всички непълнолетни лица, които бяха задържани вчера при неразрешените протести в центъра на Москва. Те са предадени на родителите им, съобщи пълномощничката по правата на детето за Москва Олга Ярославска, цитирана от ТАСС.

В Москва са били задържани около 70 непълнолетни, съобщи Анна Кузнецова, пълномощник по правата на детето към руския президент.

Още по темата

Тя отбеляза, че от полицейските управления са освободени всички задържани деца и нито едно от тях не се е нуждаело от медицинска помощ.

Правозащитник коментира, че по предварителни данни повечето арестувани участници в протестите са били освободени от полицията. Той уточни, че не разполага с данни колко души остават в ареста.

Според руските власти във вчерашните неразрешени акции са участвали около 4000 души. Обществената комисия за наблюдение съобщи вчера, че са били арестувани около 600 души.

При сблъсъци с полицията и специалните сили ОМОН при акциите в Москва са пострадали повече от 10 души, е казал за ТАСС източник от правоохранителните органи.

Жена, пострадала при протестите в Санкт Петербург, е в реанимация, съобщиха от Института за спешна медицинска помощ "Джанелидзе" в града. Състоянието й е тежко. Местна медия публикува видеокадри, на които се вижда как служител на правоохранителните органи бие и рита жена, което според изданието е станало по време на вчерашните протестни акции. Главното управление на МВР за Санкт Петербург започна проверка след публикуването на видеото, отбелязва ТАСС.

По данни на активисткия портал "ОВД-Инфо", при протестите с искане да бъде освободен от затвора Алексей Навални, в Русия са били задържани над 3400 демонстранти, най-малко 1360 от тях - в Москва. Във втория по големина град в страната са били извършени 523 ареста.

ДПА посочва, че според руския пълномощник по правата на децата сред задържаните е имало около 300 непълнолетни. Агенцията отбелязва, че протести е имало в около 100 града в страната, от Хабаровск в Далечния изток до Калининград на Балтийско море, и в тях са участвали десетки хиляди хора, което прави тези демонстрации най-големите при управлението на президента Владимир Путин.

Според екипа на Навални в протестите в Москва са се включили 40 000 души.

Съюзът на журналистите в Русия (СЖР) е готов да окаже юридическа помощ на задържаните при вчерашните протести 40 журналисти, сред които има и пострадали, каза за ТАСС ръководителят на съюза Владимир Соловьов.

СЖР продължава да следи ситуацията, постоянно поддържа връзка с регионалните си подразделения и е готов да окаже на колегите си правна помощ, каза той. Соловьов подчерта, че почти всички журналисти, присъствали на протеста, са притежавали редакционни удостоверения, а повечето са носели и обозначение "печат", свидетелстващо, че са представители на медиите.

Адвокатът на сътрудничката на Фонда за борба с корупцията Любов Собол каза, че московски съд й е наложил глоба от 20 000 рубли за нарушаване на правилата за организиране и провеждане на митинги. Собол беше арестувана на протестите в Москва.

Мария Альохина и Люся Щейн от руската пънк група "Пуси райът", които също участвали в протестите в подкрепа на Навални, блъснали полицай с колата си по време на задържането им. Активистките се намират в полицейско управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинатаЧе то още преди да стане президент беше ясно, че ще ядете хурката.Обаче най-ми хареса как Навални пусна филмчето ТОЧНО ЗА ВСТЪПВАНЕТО В ДЛЪЖНОСТ НА БАЙДЪН. Навални много добре знае, че КГБ много обича да издевателства над жертвите си с избора на символични дати и реши да им сипе.Максимална щета.:))))
215
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Демократ"Евроатлантиците да си концентрират .."Другарю, свършиха времената, когато можехте да ни казвате какво да правим и накъде да си насочваме вниманието, така че да ви е удобно на вас.ПОНЯЛ?
214
0
 
8
 
! Отговори
истината преди 3 години
не е случайно че Байдън стана президент и няколко дена след това почва пак да се демонизира яко Русия.
213
2
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Евроатлантиците да си концентрират вниманието към демонстрациите в САЩ и жертвите на полицейско насилие. Що се отнася до Навални е ясно, че той е пудел-провокатор на ЦРУ. Жалко за глупаците, които го последват. Историята учи. Нека си спомним колко от тези, които подкрепяхме СДС по протестите прокопсаха, освен организаторите на тези протести и поръчителите им зад граница.
212
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ви казах че ще ги пуснат бе, ваксинираха ги набързо с по една кожена спринцовка и айде навън.
211
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СССРЯвно Путин е масон, защото бавно и систематично убива Русия и всичко "християнско" в нея.
210
0
 
6
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Масонска атака срещу Православна Русия!!От хилядолетия илюминатите се опитват да унищожат истинските Христяни.И сега насочиха ударите си към стожера на Правослсвието в света Русия!!Католици и Протестанти жадуват Православието да бъде заличено, но ще срещнат отпора на всички Православни!!
209
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта не живее ли в палат със слуги, т.нар. резиденция, дори си има и лятна. Кой я плаща и това не е ли от Тато наследство?
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 215Е, нека да кажем точно: с три любовници и това са само известните ....***, така де, семейни ценности, колкото повече "семейства" толкова повече ценности.То, чакай пък, че като кажа ценности хората ще си помислят, че Малък *** краде да дава и на любовниците си ....
207
1
 
1
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До даа, Сам можеш да провериш колко точно(12792рубли) е минималната работна заплата в Русия! За средната не е ясно точно колко е и няма да споря! Въпроса, в случая обаче е колко руснаци получават реално толкова ниска заплата и колко само се водят на такава ! Отговорът на този въпрос може да даде някакво смислено обяснение защо при толкова ниска милимална работна заплата в Русия, няма масово недоволство!
206
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СССРМда, ЦРУ цъка лайкове и гледания на видеото на Навални, а пък ако знаеш как яката бутат напред видеата на лелката, която обяснява, за нелегалните тротоарни търговци пред руските супермаркети ........ УЖАС
205
2
 
1
 
! Отговори
М дааа преди 3 години
Расия е развита демокрация!
204
0
 
9
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Поклон пред всички които черпят информацията си от видео платформата Youtube!! Собственост на корпорацията GOOGLE и субсидирана от Конгреса на САЩ.ЦРУ и ФБР имат изключителни права върху всички файлове в Youtube, както и правата да цензурират или определят какво се публикува там..
203
2
 
10
 
! Отговори
Западна Демокрация преди 3 години
колко струва т.н. западна демокрация вече видяхме - Байден още държи 25 000 армия във Вашингтон за да се пази от народната любовПротестите срещу про-западната хунта на Тукквочча са популизъм, а когато Сорос плати на 10 000 Украйнски гастарбаитери да излезнат на протест в Москва - тода е демокрацияако хората знаеха какво ще стане преди 31 години -щяха да ви пребият с камъни !!!
202
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Даааминималната в Русия е на половина от нашата, средната е около 50 хиляди рубли, около 1100 лева, пенсиите също са им с около 40-50 % по-ниски от нашите
201
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДаааКакви два до три пъти по-висока, ти знаеш ли колко е един килограм месо в супермаркета там?
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе като гледам в тубата на революция са тръгнали нещата там
199
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПомнещПий си хапчетата е не се доближавай до други хора, защото може да е заразно!
198
3
 
2
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
До антизападопоклонник Не са презабогатели, но ти лъжеш, минималната и средна заплата са по високи от нашите, а покупателната способност, което е по важно е 2 до 3 пъти по висока.
197
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияСамо дето ние бяхме в един уж окръжен град - Воскресенск, дето се води някакъв уж по важен. Няма такава депресия. А ходихме и на гости в едно по-малко градче и на някакви други места: ами яко мизерия. Повярвай ми, да живееш на Боровец, в предпланините на Стара Планина или Благоевград е като да живееш в Швейцария спрямо тия.Сочи беше еднин показен нов град, в най-хубавия курорт на Русия и от това което съм чел, яко са се омазали и там (но разбира се, за това ...)