Путин отново: Приписваният ми дворец не е нито мой, нито на роднини

Със слухове се правил опит за промиване на мозъците на руснаците
25 яну 2021 16:00, Елка Василева
288
Путин отново: Приписваният ми дворец не е нито мой, нито на роднини
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че приписваният му в разследване дворец в Геленджик на Черно море не е негов, нито на негови роднини.

Екипът на Навални публикува в YouTube миналата седмица видео, в което твърди, че огромният дворец, близо до град Геленджик на брега на Черно море, принадлежи на Путин.

„Не съм гледал този филм, просто поради липсата на свободно време за гледане на такава информация, но прелистих видео подборки, донесени ми от моите помощници – каза Путин на онлайн среща със студенти. – Нищо от това, което там е посочено като моя собственост, не принадлежи нито на мен, нито на мои близки роднини и никога не е принадлежало. Никога!“

Според Путин със слуховете за негов дворец в Геленджик е направен опит за промиване на мозъците на руснаците. „Тази информация се разпространява от над 10 години. А сега при удобен случай са събрали всичко и са решили с всички тези материали да промият мозъците на нашите граждани, пуснаха в интернет някакви филми, видеопрограми“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Пред студентите руският президент каза, че за всяко подобно недвижимо имущество трябва да има някакви документи, данни за финансови трансакции, „поне някакви заверки при нотариус – там също следи трябва да са останали, в нотариалните книги, в електронен вид“.

„А вместо това какво? Качили са снимки от мое плуване в стил бътерфлай – така обичам да плувам, в някакъв басейн, където аз никога не съм бил. Не знам какъв е този басейн, но така плувах в река Енисей през 2016 г. В подобни случаи това е просто компилация, монтаж. Изразявайки се с езика на един наш известен персонаж: „Скучно, момичета! Поне да бяха измислили нещо“, добави Путин.

Той посочи още, че познава някои от хората, споменати във филма, някои са приятели или бивши колеги, далечни роднини или познати. „А има и хора, които изобщо не познавам, никога не съм им виждал очите, не ги познавам“, увери той. „Разбирам, че те не желаят да застават близо до мен, защото  който и да се появи до мен, веднага му налагат санкции“, каза руският президент. Говорейки за споменатите в материала негови познати, Путин каза, че те са започнали да се занимават с бизнес много преди да се познават с президента на страната.

Миналата седмица екипът на Навални публикува огромно разследване за богатството на Путин. В него опозиционерът показа дворец за на 1 милиард паунда на брега на Черно море, за който се твърди, че е построен за руския президент. Навални нарече сградата "най-големият подкуп в историята".

Дворецът е голям 17 691 квадратни метра и има собствени барове, басейни, казино и дори малък театър. Луксозният имот край залива Геленджик на Черно море отдавна е познат като „Двореца на Путин“, въпреки че руският президент отрича да е негов собственик. В разследването на неправителствената организация на Навални се посочва, че цената на имота е най-малко 1,35 милиарда долара (около 100 милиарда рубли).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин печели по 1 милярд евро на ден..1 милярд евро за него са джобни пари.
202
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 221Ма то 2/3 от филма са за това какво са схемите за да не е на негово име. :)))Приказките на *** могат да впечатлят само някой оскотял червен каскет, който не може да мисли или не е гледал филма, а най-вероятно и двете.:)))))
201
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този дворец може да го пази ФСБ , но това не значи, че е на Путин. Може да е на негов познат. Един милиард евро са много пари, дори за Путин.
200
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НедОх, горкичките, и до такива ли приказки опряхте?Доста голямо отчаяние ви е обхванало.
199
1
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
До 217Пазенето с калашник е много стара технология. Пък според очевидци, дворецът е заобиколен с ров, и отделно с канал с вода, така, че пиле да не може да прехвръкне, не же ли човек да мине.
198
15
 
7
 
! Отговори
Нед преди 3 години
Само да ви кажа ,че бройката гледаня във you tube на въпросния филм за двореца на Путин умишлено се коригират във централата им в USA ,целта ясна !Промиват мозаци ,създават хаос
197
3
 
15
 
! Отговори
Б.Б. преди 3 години
Двореца си е мой, Путин само ми го пази
196
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То оставаше и дае на негово име :))) Естествено, че имотчето е финансирано от неговите ортаци по изпитаната от години схема. И сигурно е на името на някой московски клошар.По същият начин беше скалъпена и историята на една твърде богата мултимилионерка от Санкт Петербург, която е бедна студентка преди да се запознае с Володя в един самолет и да му роди незаконна дъщера. И на милата дама внезапно разни милиардери доброволно започват да и подаряват дялове от банки и мезонети.
195
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси кви сте злобни. Дай Боже всекиму такъв дворец.......
194
9
 
8
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
Двореца се вижда в гугъла. Около него няма инфраструктура, улица и паркинги. Изглежда като зарязана сграда. Ако някой го е снимал в "двореца" или около него, да пусне снимка, като спящата буда в Бояна. Тогава ще повярвам.
193
6
 
12
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Всичко е монтаж и фалшификации на западните служби! Дори главата на Путин е монтаж върху друго тяло!
192
1
 
7
 
! Отговори
До Мяу преди 3 години
Да бе - застанал с калашника, и денонощно бди.. ! Внимавай да не минеш оттам, че може да те гръмне !
191
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е на кого е тогава, кой е по-главен от него???
190
10
 
5
 
! Отговори
Путин преди 3 години
е пич каза го със чисто сърце нищо не ми трябва Русия да е добре.
189
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво му е този дворец?Това *** са баси злобнитенагли крадливи копълета.
188
4
 
9
 
! Отговори
А преди 3 години
Това всъщност... Путин ли го каза ? Сигурни ли сте, че беше той ?
187
3
 
8
 
! Отговори
Тц, тц преди 3 години
Голям артист е КГБ-то.Спомена, че и той бил гледал филма на Навални.Това е доста учудващо - да гледаш филм за имота,в който живееш!?
186
0
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Навсякъде започна въздигане на диктатури по света. Със сигурност, следващите години ще бъдат тяхното рушене..
185
5
 
5
 
! Отговори
за разлика преди 3 години
от русия у Бг има много диктатори които си пълнят гушите и забогатяват за сметка на работещата класа.
184
8
 
10
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Разликата е, че пУтин сам си го пази, а с.а.р.а.и.т.е на Доган ги пази Министър Председателят на БГ.