Путин отново: Приписваният ми дворец не е нито мой, нито на роднини

Със слухове се правил опит за промиване на мозъците на руснаците
25 яну 2021 16:00, Елка Василева
288
Путин отново: Приписваният ми дворец не е нито мой, нито на роднини
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че приписваният му в разследване дворец в Геленджик на Черно море не е негов, нито на негови роднини.

Екипът на Навални публикува в YouTube миналата седмица видео, в което твърди, че огромният дворец, близо до град Геленджик на брега на Черно море, принадлежи на Путин.

„Не съм гледал този филм, просто поради липсата на свободно време за гледане на такава информация, но прелистих видео подборки, донесени ми от моите помощници – каза Путин на онлайн среща със студенти. – Нищо от това, което там е посочено като моя собственост, не принадлежи нито на мен, нито на мои близки роднини и никога не е принадлежало. Никога!“

Според Путин със слуховете за негов дворец в Геленджик е направен опит за промиване на мозъците на руснаците. „Тази информация се разпространява от над 10 години. А сега при удобен случай са събрали всичко и са решили с всички тези материали да промият мозъците на нашите граждани, пуснаха в интернет някакви филми, видеопрограми“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Пред студентите руският президент каза, че за всяко подобно недвижимо имущество трябва да има някакви документи, данни за финансови трансакции, „поне някакви заверки при нотариус – там също следи трябва да са останали, в нотариалните книги, в електронен вид“.

„А вместо това какво? Качили са снимки от мое плуване в стил бътерфлай – така обичам да плувам, в някакъв басейн, където аз никога не съм бил. Не знам какъв е този басейн, но така плувах в река Енисей през 2016 г. В подобни случаи това е просто компилация, монтаж. Изразявайки се с езика на един наш известен персонаж: „Скучно, момичета! Поне да бяха измислили нещо“, добави Путин.

Той посочи още, че познава някои от хората, споменати във филма, някои са приятели или бивши колеги, далечни роднини или познати. „А има и хора, които изобщо не познавам, никога не съм им виждал очите, не ги познавам“, увери той. „Разбирам, че те не желаят да застават близо до мен, защото  който и да се появи до мен, веднага му налагат санкции“, каза руският президент. Говорейки за споменатите в материала негови познати, Путин каза, че те са започнали да се занимават с бизнес много преди да се познават с президента на страната.

Миналата седмица екипът на Навални публикува огромно разследване за богатството на Путин. В него опозиционерът показа дворец за на 1 милиард паунда на брега на Черно море, за който се твърди, че е построен за руския президент. Навални нарече сградата "най-големият подкуп в историята".

Дворецът е голям 17 691 квадратни метра и има собствени барове, басейни, казино и дори малък театър. Луксозният имот край залива Геленджик на Черно море отдавна е познат като „Двореца на Путин“, въпреки че руският президент отрича да е негов собственик. В разследването на неправителствената организация на Навални се посочва, че цената на имота е най-малко 1,35 милиарда долара (около 100 милиарда рубли).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
3
 
! Отговори
game over преди 3 години
До 157Няма герои и злодеи ,няма добро и лошо ! Навални е толкова честен и неподкупен колкото нашия Васил Иванов , който си стисна ръката с довчерашната причина да е уволнен за репортаж с злоупотреба за саниране на имоти от хора на ГЕРБ -Домусчиев! Да ,Василев се връща в Нова с ръкостискане на Домусчиев на снимка .Вече няма обикновенни войни ,има война с дезинформация от всички страни . Викай му както искаш , хибридна инфо война ," фалшиви" новини и така нататък !Който и да дойде - си пре е_ан . Демокрацията или илюзията за свободното мислене и предвижване свърши . До тук с лиготий
162
1
 
10
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Добре, щом не е на Путин, тогава на кого е?! Мисля, че при такава публичност на случая, истинският собственик само би спечелил да се покаже. За много други огромни сгради, лични резиденции, се знае на кого са и за колко пари са купени. Путин отрича да е негов, но не става ясно на кого е, което само подхранва внушенията, че дворецът е точно на Путин.
161
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е гадно да си диктатор..Хем си приказно богат, хем не смееш да се похвалиш с това..
160
6
 
14
 
! Отговори
У бре преди 3 години
Какъв *** е този карикатурен президент! Не знам, не чух, не видях...Три дни не може да излезе с една проста декларация - Това е Лъжа.Не можа и да каже - Дворецът е на този,онзи или на еди коя си фирма. Значи толкова е замаян от власт, че не е мислел изобщо да се стигне до разкритието, цял свят да види колко "дребен и гол" се оказа царя на най-голямата държава !
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Владимир Путин неофицялно е най-богатия човек на планетата.
158
1
 
7
 
! Отговори
Интерес преди 3 години
А на кой е тогава ? Заснетото в басейна веднага може да се установи дали е монтаж или не. Но от независим експерт все пак....
157
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то като къщата в Барцелона.. Не е на Баце но той знаее, че данъците и са платени и е напълно законна.
156
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво е за Владимир Владимирович тоя Дворец за 1 милиард. Той има над 200 милиарда. Мое си строи дворци по цялата необятна съвеЦка страна, за радост на Тролетариата. И той го прави.....
155
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са и на Доган сараите - нито са негови, нито на роднини.
154
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво стана ,този дворец бил на...никой!Хей така в горската пустош някой неизвестен човек решил да зарови милиярд долара!!!Дали някой вярва на това?
153
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този никога не съм го виждал с маска. Големата работа, далеч от простосмъртните...
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиКво става Боби Банкрута? Откри ли още някоя ОЧЕВИДНА дребна грешчица във видеото на Навални? Пращай на Путин, той какъв е заблуден да плаща на цели служби, като може да те наеме теб, експерта по всичкология, който ей сега ще съсипе Навални с "откритията" си.
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Товарищи аз съм от Марс, тука на Земята не ми е известно какво става.
150
0
 
9
 
! Отговори
ХаХа преди 3 години
Никой не знае как така се появи този дворец за 1милиард долара и за кого и на кого е ! Значи е ничий ,ама *** не пуска никой да влиза там !
149
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нотариялно се води собственост на бездомен кипърец.
148
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво ви грее, кое е на Путин и кое не - Нахални е лъжец. Вижте това което е доказано - на Боце пачките, кюлчетата, пищова, Барселона.....
147
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееее тоя е направо нагъл.Бих казал световен шампион по лъжене.
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че нотариално не се води негов или на негови роднини, не значи, че не го строи той.
145
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи не е ясно чии е този дворец за над милярд долара. Тоя милиционер не можа ли да измисли някаква по смислена лъжа.
144
3
 
20
 
! Отговори
преди 3 години
Колко интересно !Най - огромният дворец построяван наскоро всъщност не е на Путин. А на кого е тогава ? А да сетих се: на неизвестен купувач !