Декласифицирана бележка от ЦРУ: Руснаците са опитвали да четат мисли

Един от учените е "усъвършенствал" своите методи
27 яну 2021 15:32, Нели Христова
131
Декласифицирана бележка от ЦРУ: Руснаците са опитвали да четат мисли
Снимка: БГНЕС

Навярно някога сте попадали на мита, че съветските военни са провеждали експерименти, свързани с четенето на мисли. Звучи като част от фантастичен филм, но всъщност се оказа, че в мита има части истина. СССР наистина се е опитал да използва екстрасензорното възприятие или "шестото чувство", за да придобива информация. Наскоро декласифицирана бележка от агентите на ЦРУ през 1991 г. доказва това.

В бележката, публикувана от Black Vault, са описани двама руски учени, които провеждат експерименти за екстрасензорното възприятие, познати като ESP - това е способността да получават информация или да влияят на физически обекти, използвайки само ума си. Агентите на ЦРУ отбелязват, че един от руските учени е "усъвършенствал" своите методи.

Не е ясно за каква цел е служил декласифицираният документ, но той описва странните изследвания на двама съветски учени - Константин Бутейко и Влаил Казначеев, които провеждали експериментите ESP през 80-те години.

Константин Бутейко е описан като ученият "усъвършенствал своя метод" за ESP, като провежда експерименти, при които поставя доброволец в средата на стая, в която има две вдлъбнати огледала от противоположните страни. Документът отбелязва, че изследователите вярват, че "огледалата фокусират психическата енергия".

Медицински специалист "се концентрирал върху предаването на психическа енергия на пациента, както и съпричастно да изпитва дискомфорта на пациента" в опит да "предаде биоенергия" на пациента и да му помогне да контролира или лекува различни заболявания, вариращи от астма до сърдечни заболявания.

ЦРУ отбелязва, че изследователският институт, в който е работил Бутейко, е получил 450 000 рубли за изследване на ефекта на агент Orange, хербицид, използван в химическа война, върху имунната система на човека. През 1987 и 1988 г. около 3000 пациенти са били подложени на "нетрадиционно медицинско лечение" в института, включително "използването на психични методи".

Вторият учен, Влаил Казначеев, е описан като "добре познат авторитет в използването на ESP" и е помогнал да се проведат експерименти, при които доброволците "се опитват да си предадат изображения на геометрични фигури като квадрати или кръгове".

Джон Грийнвалд, създател на уебсайта Black Vault, заяви, че документът му е предаден през ноември 2020 г., след като е подал искане за архив до Агенцията за разузнаване на отбраната за документи, свързани с ESP.

Първоначално агенцията заявила, че е открила архиви на ЦРУ, които са били класифицирани, но след като Гринуолд подава жалба, агенцията декласифицира един от документите и го прави публично достояние. В писмо до Гриневалд ЦРУ заявява, че един документ за ESP трябва да остане класифициран.

ESP е обект на очарование и легитимни изследвания в Русия и САЩ, но дали това е истински феномен, е обект на силен дебат в научните среди. Няколко мита гласят, че САЩ също са изпращали агенти, "четящи мисли", за да шпионират Русия.

Преди няколко дни Джон Грийнвалд публикува на уебсайта Black Vault цялата информация на ЦРУ, която агентите са събрали относно НЛО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
12
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Леле тия ще оцапат гащите пак!Не им стигат новите хиперзвукови ракети на Русия , ами сега ще им четат и подлите мисли.....олелее , малее ле!Докато си помисли за война с Русия и хайдеее ....САЩ ги няма на Земата!
73
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чубуращку болен мозъко пак ли русофилство и русофабство е в твоята проста кратуна
72
1
 
3
 
! Отговори
hi опитни мишлета преди 3 години
И понеже вече има закони против СИНТЕТИЧНАТА ТЕЛЕПАТИЯ в САЩ и Русия,то в България ви слухтят и наблюдават както си искат,дори се изтезават хора!В САЩ за такива гаври злосторниците вече ги дават на военен трибунал!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшно "умни"коментари....Наследниците на Корнелия се забавляват с вас....
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаСветовната прахусмукачка на мозъци спря!Въпрос на време е да почне да връща бо клука.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С фигуранта ударили на камък (то не може да мисли
68
1
 
3
 
! Отговори
пецата преди 3 години
фейк до фейк , и ние четем ли четем че медийките да печелят от рекламодателите
67
1
 
1
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТЕ РУСНАЦИТЕ КАТО СЕ НАМУАТ ВОДКА - 4ЕТАТ И НА ПУТИН МИСЛИТЕ !!!!!!!!!!
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно са прочели някои мисли на Стоичков за съдията по време на мач. Не е трудно.
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видно е, че в днеса гъмжи от специалисти в областта на геополитиката. И нито руснаци, нито американци подозират за този факт, камоли да са го чели някъде.
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде учи дъщерята на Навални? - в университета Станфорд. А в САЩ образовението е скъпо, всеки американец който мисли да прати детето си университет започва още от неговото раждане да пести пари - college fund, и отделя много пари от семейния бюджет и като стане на 18г. не стигат и трябва да вземе и кредит до половин милион сигат кредитите. Но за особени достиженя пред американския народ се дава грант. Сега - какво особени достижения пред американския народ е имала безработната дъщеря на Навални?
63
0
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 3 години
Руснаците как са им вързали тенекия - и тия са се юрнали да харчат пари за огледален отговор!Ей това е яко тролене!
62
2
 
2
 
! Отговори
Трибунал Хага преди 3 години
Казват,че мислите им отиват при тях 1 секунда преди да сте помислили(асимилирали) самата дума!Ама вие знаете повече!
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато руснаците са правили опити с разчитане на мисли, американците от ЦРУ са писали секретни бележки по този повод и нищо повече, нали?
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Берлинският пациент!АМи те са навън, ама ... Пътин има методи, за да се справи.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Олеле ... колко не нормалници имало в тоя сайт ...
58
3
 
5
 
! Отговори
Берлинският пациент! преди 3 години
А берлинския пациент, какво става с берлинския пациент? 100 милиона руснаци му гледаха видеото в ютюб, хайде, кога ще излязат да свалят Путин, хайде, хайде....
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Телепатията съществува и това е известно от отдавна. Американците дори си предават данни по бързо през астрала, отколкото по интернет."Мхм. Трябва да удвоим дозата, че не фащат вече хаповете... или да я намалиме.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не ни го беше казало цру нямаше да знаем. Също и за remote viewing на цру немаше да знаем. А, чакай, това май не са го казали. Значи не знаем.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има мобилни телефони ...