Кремъл: Ще е глупост ЕС да обвърже отношенията си с Русия с Навални

Ако Брюксел има твърдо послание, и Москва ще отговори твърдо
2 фев 2021 22:00, Елка Василева
76
Кремъл: Ще е глупост ЕС да обвърже отношенията си с Русия с Навални
Снимка: БГНЕС

Кремъл изрази надежда, че ЕС няма да допусне "глупостта" да обвърже бъдещето на отношенията си с Русия със съдбата на задържания опозиционер Алексей Навални, предаде Франс прес.

"Надяваме се, че никой няма да допусне глупостта да обвърже перспективата на отношенията Русия-ЕС с един пребиваващ в ареста", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков няколко дни преди посещението на шефа на дипломацията на ЕС Жозеп Борел и след критики на ЕС за репресиите срещу Навални и негови привърженици.

"Ако той (Борел) носи твърдо послание, нашият министър (Сергей Лавров) ще му отвърне също толкова твърдо", каза Песков.

Борел настоя да се види с Навални, който е в затвор от 17 януари след завръщането си от Германия, където се лекуваше от отравяне, за което обвинява Кремъл.

Още по темата

Песков заяви, че този въпрос зависи от следователите и съда, но запита на какво основание Борел би посетил Навални. "Той не му е роднина, не му е познат, никакъв не му е", каза Песков.

Песков подчерта, че ситуацията с Навални е тема, по която Русия няма да се вслушва във външни изявления, предаде ТАСС.

"Готови сме последователно и търпеливо да обясняваме всичко, но не възнамеряваме да реагираме на поучаващи изявления и да ги вземаме под внимание", каза той.

Борел ще е на визита в Москва от 4 до 6 февруари. Той ще обсъди с руския външен министър Сергей Лавров двустранните отношения, борбата с пандемията, иранското ядрено споразумение, конфликта в Украйна и ареста на Навални.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дядо ИванНавални е НИКОЙ, който запада смята за удобна кукла за провеждане на свои интересиНавални няма никаква програма, идеи или виждания. Неговата полическа позиция започва и завършва с агресия срещу Путин. Путин пречи на запада, защото не ще да си продава държавата на чужди интереси, както например Боко е широко готовА Русия е сладка хапка за алчни имперски амбиции, богата страна, всичко има. Затова и може да бъде самодостатъчна. А ние малкото което имахме, изгубихме
58
4
 
1
 
! Отговори
Дядо Иван преди 3 години
Путинофилчетата се радват, защото са прости и не разбират че това е победа за Навални. Колкото повече руските власти го репресират, толкова по-силен го правят. Пример: Васил Левски. Пример: Исус Христос.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ЕС иска заради Навални в знак на протест да спре да купува газ от Путин или да си гледа *** парламента и да не се заяжда по-добре при полжение че не е в позиция да сочи с пръст.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А-ха, мечтай си, турбоинфлацията е в туркестан.Ха, ха, ха...
55
3
 
8
 
! Отговори
Кремъл заяви преди 3 години
"Готови сме последователно и търпеливо да обясняваме всичко, но не възнамеряваме да реагираме на поучаващи изявления и да ги вземаме под внимание""Ако Борел носи твърдо послание, Сергей Лавров ще му отвърне също толкова твърдо"Още повече, че вчера руският съд си каза тежката дума и постанови 3 г. и 5 м. реален затвор за берлинския пациент. Удовлетворени сме от това решение. Сега трябва да проявим милосърдие и да изпратим затворника за "Белият лебед", като му подарим тубичка вазелин.
54
7
 
8
 
! Отговори
Турбо инфлация в Рус преди 3 години
Турбо инфлация в Русия
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдейки по мучането лаенето и грухтенето, рашките пак са на правилния коловоз.
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На американофилчетта акото им е тръгнало напреки.Макар високите цели дето са си поставили тука - напъват се напъват се - и нищо не излиза.И за това хич ги няма! Просто са си гола вода!
51
14
 
6
 
! Отговори
sd преди 3 години
какво се сравняват със САЩ руските азиатски сатрапи?? Да се сравняват със Саудитска Арабия, но дори и там сравнението не е в тяхна полза!
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До sdСтранно е да се хвалиш със кофти хигиена русоиде!
49
8
 
5
 
! Отговори
sd преди 3 години
българските русоиди са най-мръсните русоиди в света!
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До sdПолзването на нецензурна лексика и нанасянето на просташки обиди са признак за слаба позиция и липса на аргументация.Типично за плоскочелите американофили.
47
9
 
4
 
! Отговори
sd преди 3 години
жужето ще свърши със счупена черепна кутия
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44- Гаага? Сколько ракет нацелено на Гаагу?- Три по 300 килотонн, товарищ генерал!- Зачем добро тратить? Одну хватить! В память Милошевича!
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Глуппи, Русия е на ПЪРВО място в света по износ на зърно, като отвя Канада и Щатите като бръз влак малка гара! Владее КИТАЙСКИЯ пазар на сладкиши и бонбони. Световенизносител на водка, черен и червен хайвер и морски деликатеси. Тези не гладуват!Донесоха ми от Якутск пушени чир и омуль! Как вървят с "Пять озер", Сделано в Сибири! Ти, плебейче, никога няма да се поглезиш с такова нещо! Бягай в Лидъл - американска седмица! Юруш на палачинките, мъфините и пилешките крилца!
44
4
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Аз до колкото знам СП2 е спрян , само че от САЩ по времето на Тръмп.
43
8
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
Москва само от насилие разбира наследена народопсихология започнала от сталинизмавсичко там се постига насилственно а за нашите управници е много лесо да копират модела частично понеже и те са израснали и живели със същото и не познават друго по доброа за нас и за рунаците остава да доказваме че сме просто едно стадо на всички избори
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53Добре си усвоил промиването на КремълПримерен мужик!:))))
41
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"усия я чака същото" Технически ако не беше Путин отдавна да я няма Русия а само зони собственост на олигарси директно предаващи руските богатства на запада...Ей затова е всичкото жално лаене на западните койоти и тукашните им зомбита.
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51В Турция щяха да правят "революция". Засега са направили само полюция, има брутална инфлация, безработицата е повсеместна а заплатите никакви.Русия я чака същото, под мъдрото управление на друг диктатор.