Борел: Русия изглежда постепенно се изключва от Европа

В Москва учудени от оценките на върховния представител на ЕС
8 фев 2021 08:30, Елка Василева
94
Борел: Русия изглежда постепенно се изключва от Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Върховният представител по външната политика на ЕС Жозеп Борел заявява в блога си, че следващите стъпки, които Евросъюзът ще предприеме срещу Русия, може да включват и санкции. Той добавя, че вече съществува още един инструмент - санкционният режим на ЕС за човешките права, известен като "европейския Магнитски", предаде БНР.

Борел допълва, че срещата му с руския министър на външните работи Сергей Лавров в Москва, както и посланията, изпратени по време на неговата визита от властите в страната, потвърждават, че Европа и Русия се отдалечават. "Изглежда, че Русия постепенно се изключва от Европа и гледа на демократичните ценности като на екзистенциална заплаха", подчертава той.

Още по темата

Върховният представител по външната политика допълва, че въпросът за налагането на допълнителни санкции ще се разглежда на Съвет "Външни работи" на 22 февруари.

"Характерът на предизвикателството е ясен. Заключването зад стените и призивите към другите от позицията на безопасността няма да доведе до по-голяма сигурност в ЕС", подчертава той, очевидно намеквайки за критичните реакции за визитата му в Москва.

От Русия заявиха, че са учудени от оценките на Жозеп Борел за посещението му в Москва. Според руското външно министерство те са в силен контраст с изявленията на Борел по време на визитата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
историк преди 3 години
Русия е достатъчно богата на ресурси ЗА ВЕКОВЕ НАПРЕД.Русия НЕ ЗАПОЧВА ВОЙНИ, НО ГИ ПРИКЛЮЧВА(Наполеон и Хитлер бяха здраво омачкани от Русия).Имат огромна територия, злато, нефт, непреодолима ВОЕННА МОЩ.Американският войник воюва и убива за пари.Руският войник защитава Родината си(децата си, жена си, майка си и баща си).
62
2
 
5
 
! Отговори
дядка преди 3 години
Тоя дъртофелник, защо тогава се е дигнал и е отишъл чак в Московията и да им каже напреко ,че хич не ги бива и се отдалечават от евроценностите ,които ние приемаме и ше ставаме жендъри и секви други ненормалници само и само да сме като тях!
61
5
 
5
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
ширака Азия мая радная .Европа е непостижима мечта за руснаците. Посещават я или като *** или като мафиоти
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До фактА "пътник" значи "някой, който следва ПЪТЯ", контекста на някой, който си отива е разговорен, но не и книжовен.
59
5
 
5
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Тия май ги боли че Русия им обръща гръб, вместо да им "играе по свирката" ?
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩО Е НА РУСИЯ ЕВРОПА КОГА ИМАТ ЕВРАЗИЯ- НО ПЪК ТЕХНИТЕ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ИМАТ ИМОТИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И НАЙ ВЕЧЕ В ЕВРОПА.
57
5
 
6
 
! Отговори
факт преди 3 години
Путин на руски значи пътник...
56
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Аз да имам възможност и аз ще се изключа от Европа. Абе тия една ваксина не можаха да създадат, а тръгнали да осъждат този и онзи. Смешници. Ходят и хленчат пред русия за ваксини, за газ, за нефт, а после плюят. Европейската комисия що не прогледне, ама с широко отворени очи, че не може да осигури на населението си ваксина, и хората умират, и икономиките страдат, а иначе пяна избива от устите им за някаква си демокрация. Двуличници безсрамни.
55
3
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Европа се изключва от света,а когато го разбере,ще трябва някой солдат да я спасява.
54
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71"Защо ли?"Щото обичат да си живеят в мизерия и диктатура?
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дядка си е продал заднИцата пред-пенсионно
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявай се , коньо за зелена ливада !Някои хора се проявяват с доста обратно мислене .Ще им се , но е невъзможно да стане , днес управниците са едни , но утре други и те ще се съобразят с мисленето на своите избиратели . Точка драги господине !
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борел: Русия изглежда постепенно се изключва от ЕвропаЗащо ли?
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя много да не лае защото Бойко има апетити към този висш дипломатически пост в Съвета на Европа.Несамо има вила в Барцелона , но и може ясно и категорично да произнесе на чист испански език думата "оппала". Даже учителката му по испански когат Бойко в клозета казвал ОЛЕ, всички кой с кой без *** бегали от ВеЦето шо мислели че там е улезнал бико мадритски и баце го е подкарал на тънка рапира, и на всеки бъц окаОЛЕ
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да бярно е. когато ти предложат да погледнеш към вратата без да ти бият анатомичниния шут и да си носиш месото живо персона нон грата. . . даже има рима през вратат нон грата...
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борел го познаваме добре. Испански политик. Които се пише за социлист, член на испанската социалистическа работническа партия. Обаче винаги играе на обратната страна. Глух за немотията на собственият си народ. Не знам защо му е позволено да пътува в Русия. След като се знае че обслужва англосаксонски интереси и че отива там за провокации и за да защитава един осъден дървен бос докато в самата Испания има не само политически затворници но и кукловод и рап певец в затвора
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЧовек като теб, който едвам смогва да сменя от руска на българска клавиатура, та чак буквите смесва, няма какво да ми обяснява, че Европа била "грабила". Все едно Путин да ми обяснява за законност.Важното е, че Европа минава на далеч по-прагматични мерки, а вие в Русия си се лъжете, че това е по-добре за вас.
46
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро няма да има за какво да са "учудени". Навън няма смисъл, никой не приема руснаците насериозно.
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще бъде: Европа подава ръка на Русия с десетилетия, пренебрегна Крим, пренебрегна Украйна, с надежда, че все пак Русия ще пожелае да се завърне към добросъседство и партньорство. Видяхме руснаците докъде стигнаха.Оттук нататък ще има само бизнес, но бизнеса не включва добросъседство, а възползване от слабостите на другия.
44
1
 
5
 
! Отговори
Добре до Христов преди 3 години
От никъде пари не взимам, просто споделям. Дай линкове да почетем, изгледай клипчето де, ще видиш че съм далеч от пари от Ес, а за колонката го казах с подигравка към с.оросоидите ;)