Унгария първа в ЕС одобри руската ваксина "Спутник V"

Страната вече е получила 40 000 дози от препарата
8 фев 2021 08:58, Елка Василева
67
Унгария първа в ЕС одобри руската ваксина "Спутник V"
Снимка: архив, БГНЕС

Унгария стана първата страна от Европейския съюз, която одобри окончателно руската ваксина "Спутник V".

Будапеща обяви, че вече са получени 40 000 дози. Правителстото на Виктор Орбан е поръчало общо два милиона, които трябва да бъдат доставени в рамките на три месеца.

Още по темата

Посрещната скептично на Запад, руската ваксина убеди експертите в своята ефикасност, отбелязва Франс прес, цитирана от БНТ.

Унгария първа в Евросъюза подписа договор и с китайската компания Синофарм и поръча пет милиона дози от нейната ваксина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русия ще спечели милиарди ваксината им е най качествена от сащ и германия и гърция
45
0
 
1
 
! Отговори
С путник преди 3 години
Как ли нема да си сложа руска ваксина...
44
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
От Орбан, платения лакей на ***, какво друго може да се очаква.
43
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Сега в Унгария,скоро и в други страни членки на ЕС/ЕС.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикВ замена на това, теб най-официално те признаваме за член на лидерската тройка на ******** в този форум. За първо място се борете с Клекало Алеко и Чебурашка - Задна прашка!
41
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орбан заради няколко килограма рубли е готов да избие хиляди унгарци.
40
3
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До пияница мистик: Никой не е възмущавал от това, че карат Pfizer ваксините в хладилен камион за кренвирши. Просто на народа му беше забавно. А като не можаха да вкарат хладилника през вратата на ваксинационният център - съвсем се видя абсурда.А забавленията по време на кризата не са толкова много. Министър Ангелов и Мутафчийската дружинка ни докараха дотам със забраните си, че човек няма къде едно кафе да седне да пие.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квик, квик, пиян мистик, соло квик на шорошкия хор "Квичандра". Риташ го с големия кожен чепик изодзадзе и го докарва до контра алт от раз.
38
21
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Пак по опорката?Никъде не е призната официално, затова и никой не я купува освен комуниста Орбан, дружка на джуджето. А относно камиона за кренвирши, трябва да ви се обясни, защото видно е, че сте ментално увредени червените кхмери :))) Ваксините бяха в специални хладилни контейнери, поддържащи -80 градуса. В такъв случай ваксината можеш да си я натовариш и на открития пикап отзад, или в погребална кола или баничарка. Ама то акъл се иска, за да слушаш какво ти говорят, не папагалски да повт
37
2
 
17
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До пияница мистик: Пияните бояришници? Ами нека и ние да направим ваксина с 91% ефективност (вече признато и от западни медицински издания) пък можем и нея да разнасяме с камиони за кренвирши.
36
14
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Другарете много се възмущаваха преди няколко месеца как можело да карат Pfizer ваксините в хладилен камион за кренвирши, ама като гледам снимката пияните бояришници я опаковат в рибарски мрежи и я разнасят с камион за хляб с подвижна рампа. Няма хладилни чанти, нищо....хахахахахаха
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шоро-шпетнишки хор "Квичундра" бая се е развихрил с рецитали, жалейки и солови писъци. Значи работата е на добре. Ще пукат скоро. Алелуя и Амин.
34
2
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Единственото нещо с което преживяваш химиотерапията без странични ефекти е руския "Имунофан",който се продаваше в Бг допреди 4 години.После го забраниха,заради ембаргото срещу Русия ,обявиха го за опасен и същите вносители го продават на черно,също се държи в хладилник на 5-6 градуса.Понякога имат и добри попадения руснаците.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шорошките шапници много ги е страх да не налапат ваксината щот мори шапа шорошки по ред. Затова *** жалейно и неистови писъци на агония. Мор по кравешкия шап.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
време е електората дето докара сдс на враст 89 година сега е в петсионна възрастда си гобоцнат с шимпанзяната ваксина на астра зенека и да се оттърват от него той си свърши работатахем и пенсии няма да даватте тогава бяха от 30 да 50 годиникакто гордо пишеха агенциитее всичко се има край
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нещасти българи пробутаха ви ваксината на база аденовирус от шимпанзе- астра зенекаединствената в светасамо за развиващи се страни швейцария я забрани тотално а цяла европа я забрани за възрастниа сега философствайте зя руските ваксинитяхната е лесна имат си ваксини и не чакат на никогоа тия унгарци много гл.упави бре как може да си купят руска вакситнаами и те да се бодат с астра зенека да ама не - защото не са шимпанзета
30
5
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До алкаш: "с каруца пред джамията" Това пък откъде го измисли? Факт е че докараха Pfizer с хладилен камион за кренвирши. И всички можаха да видят как вратата на ваксинационният център се оказа малка за да вкарат огромният хладилник на нея, та се наложи да я разбиват.Беше забавна сценка, като за Абсурд на Румен Бахов. Демонстрира перфектната организация на антикризисният (Мутафчийски) щаб.
29
5
 
11
 
! Отговори
Гарантирано от Герб преди 3 години
Ние пък си държим на ваксината на Астра Мейдел, може да е ниско ефективна, но за сметка на това яко трепе всичко над 55 години. А нас ни боли фара за тази възвастова група, която само смуче пенсии.
28
8
 
17
 
! Отговори
ЧЕХИЯ преди 3 години
обмисля да закупи директно СПУТНИКА без да чака корумпетата в БРЮКСЕЛ на заплата от фармацевтичните монополи да разрешат най-накрая СПУТНИКА в ЕС. Само ОНЯ СМЕЛИЯ от БАНКЯ чака да го гали по *** ФЮРЕРКАТА от БЕРЛИН
27
4
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До до 18: Продължително съхраняване при -18 градуса? Значи все пак трябва фризер за съхраняването на ваксината Спутник V, но все пак обикновен фризер. Експертите от хранително-вкусовата промишленост препоръчват -18C като оптималната температура за замразяване на храни. А за транспортирането вече имаме опит. Първата ваксина на Pfizer я докараха с хладилен камион за кренвирши.