Асен Агов: Руски олигарси от санкционния списък станаха още по-богати

Според него новите санкциите трябва да бъдат по икономически показатели
13 фев 2021 16:05, Красимир Ангелов
250

"Искам да подчертая, че сакциите сега не са срещу Русия, а срещу придворния кръг от олигарси на Путин. Това са персонални санкции," казва журналистът Асен Агов, бивш председател на Комисията по външни работи в НС, за предаването "Брюксел 1", което ще бъде излъчено днес от 17.30 по Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Второто, което искам да подчертая е, че тези санкции направиха тези хора още по-богати. Защото за да се отплати за тяхната лоялност, Путин им даде още огромни обществени поръчки. Например Ротенберг, който заявява, че притежава двореца на Путин в Геленджик на Черно море, получи огромна поръчка за няколко милиарда евро за строителството на моста, който свързва руската територия с Крим," заявява Агов в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Друг случай, който искам да подчертая, е с Константин Малофеев - също под персонални санкции и от ЕС, и от САЩ. Огромен, колосален производител на храни в Русия. Заради него, за да може той да спечели, Русия наложи санкции на вноса на хранителни продукти от ЕС. И сега там се продават само продуктите на Малофеев, на цени, които той определя, и които са прекалено скъпи за десетки милиони руснаци, които гладуват, впрочем, заради тези високи цени. Но Малофеев забогатява все повече и повече," твърди Асен Агов.

Според него сега, когато все повече се обсъждат нови санкции заради случая с Навални, е задължително този път санкциите да се наложат по чисто икономически показатели - Русия да се изключи от системата за междубанкови преводи SWIFT и руските банки да бъдат блокирани и няма да могат да извършват плащания.

"30 % от руския дълг се притежава от инвеститори от свободния свят," казва Агов.

Какво предлага като мярка във връзка с това журналистът и политик - вижте целия разговор в събота от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ммм да и Асан обедня...няма достатъчно български деца които да продава в робство през фирмите си,европейските държави ги наплюха...Народа ни ги наплю като предатели,обслужващи чужди интереси...шмекерите винаги свършвът като *** Асанчо...1400 ни има и сте шутове...Народа ни е преживял и оцелял срещу империи...евтини айдуци ли...Асанчо
221
1
 
4
 
! Отговори
Асан ага знае всичко преди 3 години
По време на криза винаги е така - богатите стават по-богати, а бедните по-бедни.
220
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива сигнали трябва да идват от бг щото все ни натискат, че сме с руснаците. Няма как да имаме някакви отношения с руснаците без да играем русофобски театър. Но пък сега има къде по- големи русофили като унгарци и чехи, а бг с доза двуличие е на път да се измъкне!
219
0
 
6
 
! Отговори
NIK преди 3 години
Тоя турчин пак го изкопаха от прахта.Като ги позабравят някой, запаяват да ги показват като чучола.Ред е на ПлевнАлиев,или там как му беше името.
218
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Г-н Агов !Неграмотен си, а в Русия нищо почти не расте, освен зърно, и на него му сложиха забрана за износ, защото иначе ги чака ГЛАД.
217
1
 
9
 
! Отговори
Г-н Агов ! преди 3 години
В Русия е забранено ГМО, и да ви кажа европейските храни може да са евтини но не са здравословни !Плодовете и зеленчуците са безвкусни и като пластмасови. Говорете за качество на храните в България !заболелите от Диабед, и други заболявания хранят фармацевтичните индустрии на другите държави.Искате и Русия ли да стане техен донор ???
216
0
 
10
 
! Отговори
г-н Агов се загрижил преди 3 години
Г-н Асен Агов каза " Руснаците гладуват, задари тези високи цени" на храните. Но парите от покупката на храна г-н Агов остават в Русия, и в Руската икономика, а не излизат като в България към Турция , внос на домати, Полша, Германия и къде ли още не ...
215
2
 
20
 
! Отговори
51971 преди 3 години
Когато ЕС спря да изнася храни за Русия, се очакваше глад и революция в Русия. Забраната стимулира местното производство - не само на Малофеев. Дългогодишната политика на Кремъл за оземляване на хората с по хектар и половина, за да произвеждат. Тези нововъзникнали вилни квартали сега ще получат статута на самостоятелни села. Битката срещу руския газ доведе до газификация на отдалечени места в Русия и жителите там са доволни. Другарят Агов да чете повече руски документи, не само антируски статии
214
2
 
16
 
! Отговори
Край преди 3 години
Асан Агов ми е излишен
213
1
 
18
 
! Отговори
Ceci_ преди 3 години
Агов, я раскажи как е в България. Как живее българинът, с тези темпове на развитие кога ще го подминат сърбите, албанците и македонците, защото румънците са вече напред ;-)
212
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв пък му е на Агов проблемът с руските олигарси? А може би Путин трябваше да възложи строежът на Кримския мост на външна фирма? Или "евтините" европейски храни ще нахранят бедните руснаци?
211
0
 
25
 
! Отговори
Извинете! преди 3 години
В целия свят олигарсите станаха по-богати.
210
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще ти го обясня, като се надявам просто да си сравнително млад и да не знаеш, а не да тролиш."_______Не съм млад, но и не троля. Лично мнение на база много четене от много и разнородни източници, документи вкл.Убеден съм, че е както пишете. Отговарях на пост, че Хрушчов бил британски агент.Не съм попадал дори и на слух в това отношение.Та ми стана смешно как британския агент дава ултиматуми на американския президент, като заплашва с пуск на ядрени ракети...
209
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 215Ще ти го обясня, като се надявам просто да си сравнително млад и да не знаеш, а не да тролиш.В комунистическите диктаторски режими, ВИНАГИ е имало една и съща практика: когато новия диктатор успее да заграби властта, започва да си разчиства пътя от предните прислужници на стария, като обикновено ги обвинява и обявява, за "агенти" на външни сили/държави. Понякога, когато диктатора започне да параноясва, че някой ще му заграби властта се случва същото.Това и до ден днешен е така
208
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асане ти по добре ни разкрий кой открадна милярдите на бай тошо садам и кадафи ! Щото така твърдяхте че имат милярди_____________Милиардите от онова време, на този или онзи, изкарани от българския народ, се усвоиха от организиралите преврата с помощта на Русия, комунисти.Само те имаха достъп до валутните сметки в банки в чужбина!
207
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така казаха във филма,осъдили са Берия и са го изхвърлили,защото е бил английски шпионин, за Хрусчов също казаха,че е бил шпионин,даже обясниха как е предавал материали и записи.__________Смях!Филма...А Хрушчов и Кубинската ракетна криза?
206
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Заради него, за да може той да спечели, Русия наложи санкции на вноса на хранителни продукти от ЕС"-------"някой май послъгваТази забрана не беше ли в отговор на санкциите наложени на Русия"На народа на Русия не са налагани санкции.Само на управляващи и олигарси - списък с имена!Това не лиши обикновените руснаци от нищо!!После, Путин наложи санкции - забрана в русия да се внасят храни и някои други стоки от Запада!Спря храните да стигат до обикновените руснаци! Така им осигури глад!
205
2
 
7
 
! Отговори
И тоя преди 3 години
е мошенник.
204
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** като З. Стоянов и подобни нему до ден днешен, са тези, които доведоха до превръщането на България в територия.Това е държавната политика на Русия от поне 18 век - да няма силна държава България!Така да имат свободен излаз до Бяло море!Затова и воюват толкова с османската империя!Затова подкрепят Сърбия през 1885, и по-нататък...да ни попречат!Затова са против Съединението на Княжество България с Източна Румелия!Затова са против Независимостта ни от 1908!Своеволни сме, а? ;)
203
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агов идва от Ага, което е турска дума правете си изводите.Ха-ха-хаПоне една трета от българските фамилни имена са със същия произход, повлияни от турцизми в българския език.