От Москва: ЕК политизира въпроса със "Спутник V"

Оценка на Урсула фон дер Лайен предизвикала недоумение
19 фев 2021 12:07, Красимир Ангелов
121
От Москва: ЕК политизира въпроса със "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Москва обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в опит да политизира въпроса с руската ваксина "Спутник V".

Преди 2 дни Фон дер Лайен изрази учудване защо Русия предлага теоретично милиони дози на ЕС при положение, че не напредва достатъчно с ваксинирането на собственото си население.

"Тиражираните оценки предизвикат недоумение, тъй като или означават стремеж към неоснователна и достойна за съжаление политизация на тази тема, или свидетелстват за недостатъчна информираност на ръководител от толкова висок ранг", се казва в изявление на постоянното представителство на Русия в ЕС.

От мисията подчертават, че приоритет на Москва в борбата с Covid-19 е ваксинирането на собствените граждани.

Оттам обаче допълват, че "в пълно съответствие с принципите на демокрацията и хуманитарното право ваксинирането в Русия е доброволно и към момента всички желаещи граждани получават препарата без никакво забавяне и при това на безвъзмездна основа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби 84Това си е твойто русофилско мнение т.е. силно изопачено.Моето мнение е че руснака е най-големия некадърник на земята, а вероятно и във Вселената.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре в Русия ще бъде регизтрирана трета ваксина - това е ваксината на института Чумаков. Тя е направена от умъртвени коронавируси като китайската ваксина Синовак и засега дава много добри резултати. Това са класически ваксини, които дават имунитет най-малко за десет години.
63
0
 
6
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
Фон дер Лайн се намира под кръстосан огън: политици (само не от България) от всякакъв калибър, медии и разни НПО от Европа я обвиняват в некадърност заради цялата мърляшка процедура по своевременното снабдяване на ЕС с ваксини. Тя се оправдава с половин уста, обвинява производителите и т.н. И неочаквано , макар че е затънала до шията в Л.а.й.н.а. , тя се реши на най-нелогичното: да търси сметка на руснаците, защо тъй а не иначе. Съзжалявам я, тя изкукурига. Да измете пред собствената си врата!
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия да не гледа към Европа, да се обърне към държавите от нейната черга КНДР, Венецуела и Куба и там да си продава менташката ваксина.
61
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина по дефолт е като руската държава с една дума. б.ок.лук.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във въпросът с ваксините не трябва да се намесва политиката, защото това са животоспасяващи средства. Меркел и Макрон проявяват интерес руската ваксина да се произвежда в Германия и Франция. Курц също заяви, че е готов тя да се произвежда в Австрия. Ще се произвежда също в Унгария, Сърбия може би и в Турция. Руската ваксина се понася по-леко от тези на Pfyzer и Moderna. Русия произвежда много ваксини, полимиелитната им ваксина е една от най-успешните в света. И на нас ни трябват мощност за производство на ваксини, а нямаме
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремъл винаги обвинява другите в това, което точно Кремъл прави.Руска наглост.
58
6
 
3
 
! Отговори
Руските лъжи преди 3 години
Прочетете какви истини поднася пред света Русия:https://168chasa.bg/article/9443100
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според официални данни 1.7% (едно,точка, седем процента) от руското население са ваксинирани .
56
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия произвежда добри Отрови, войни, ограбване, ибийства, интриги, но нищо полезно за хората.
55
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 3 години
А какво стана с пазарния принцип?Не е ли редно всички отговарящи на изискванията ваксини да бъдат регистрирани и после пазарът да реши?Когато има голям избор и доверието ще е по-голямо,а не да се налагат точно определени ваксини.Специално в България пускането на руската ваксина ще даде голям косвен ефект-ако русофилите се ваксинират масово с нея,то русофобите веднага ще им направят напук със западните и нещата ще се разтръгнат(хи-хи).
54
7
 
5
 
! Отговори
Руските свине преди 3 години
Винаги са се представяли като жертви.
53
2
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
До Анонимен: За евроатлантиците Русия ще стане много хубава държава когато се разпадне. Но сигурно и те са наясно че това вече няма как да стане. При пияницата Елцин натам отиваха нещата, но Путин ги вдигна на крака.
52
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия ще стане много хубава държава ,но като се махнат кагебистите.
51
2
 
8
 
! Отговори
91% ефективност преди 3 години
В статия в авторитетното британско списание The Lancet от 2 т.м. за руската ваксина се посочва ефективност от 91%. Така че това, че още не е одобрена за използване в ЕС си е по чисто политически причини. Орбан обаче вече поръча доставка за Унгария. А в Сърбия даже се готвят да я произвеждат.
50
4
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
МНОГО си прав.,но интересно кой прави скандалитеи защо?Злоба,завист,алчност-май са характеристики не на Русия.
49
3
 
9
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Стига лъга.Путин не е сложкл Пфайзер.Толкова сте долни.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Само Спутник V"Ваксината на Северна Корея СкимЧен V е много по-добра от Спутник V
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Спутник V
46
7
 
4
 
! Отговори
До Боби преди 3 години
Боби, рогозката кога ще колонизира Марс? Или сега твоите хора са много заети с колонизацията на Украйна и нямат време за други колонизации?