От Москва: ЕК политизира въпроса със "Спутник V"

Оценка на Урсула фон дер Лайен предизвикала недоумение
19 фев 2021 12:07, Красимир Ангелов
121
От Москва: ЕК политизира въпроса със "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Москва обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в опит да политизира въпроса с руската ваксина "Спутник V".

Преди 2 дни Фон дер Лайен изрази учудване защо Русия предлага теоретично милиони дози на ЕС при положение, че не напредва достатъчно с ваксинирането на собственото си население.

"Тиражираните оценки предизвикат недоумение, тъй като или означават стремеж към неоснователна и достойна за съжаление политизация на тази тема, или свидетелстват за недостатъчна информираност на ръководител от толкова висок ранг", се казва в изявление на постоянното представителство на Русия в ЕС.

От мисията подчертават, че приоритет на Москва в борбата с Covid-19 е ваксинирането на собствените граждани.

Оттам обаче допълват, че "в пълно съответствие с принципите на демокрацията и хуманитарното право ваксинирането в Русия е доброволно и към момента всички желаещи граждани получават препарата без никакво забавяне и при това на безвъзмездна основа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че има политизироне има, но не е от ЕК, а от нацистите в Русия. То беше такава пропаганда с тая тяхна ваксина по медиите, че втръснаха на всички с нея. А това дали ще я одобрят зависи колко дози могат да произведат, защото на месец произвеждат едва по 1 милион дози. Кой ще ги чака да произведат 100 милиона дози?
24
8
 
1
 
! Отговори
Реципрочност преди 3 години
В Русия пфайзер одобрена ли е?
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пишещите са много компетентни за живите ментета ваксини ,за това хората не желаят да,се ваксинират ,ЕС са наясно че руската ваксина е най добра ,и се притесняват че по добре да продават помиите живи ваксини )
22
6
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
В Москва дали има откъде да си намериш пфайзер ваксина?
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовГосподин Христов. Вие сте жалък промит русофил, но този път трябва да се съглася с Вас. Урсолата беше меко казано доста посредствен и не особено успешен военен министър на Германия. Направиха я шеф на ЕК защото трябваше да изберат жена. И сега се вижда че тя не е особено компетентна и не се справя особено добре. А руската ваксина хем беше готова по-рано, хем излезе по-добра от ваксината на Оксфорд.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с тъз боза Астра зенека, дайте Спутник В
19
5
 
17
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Ясно е, че ще стоим без ваксини и ще ни затварят, но руска ваксина засега не може. Да политизираш нещо, което може да спаси човешки животи е направо престъпление.
18
4
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
И аз си помислих същото. Ако продължава така ще търся варианти да се ваксинирам в друга държава.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фон дер Лайен да вземе да чете какво подписва - видяхме какво направи с договора с Астра Зенека. Ако руската ваксина бъде одобрена от EMA логичното е да се поръча и от нея.
16
4
 
7
 
! Отговори
ЗЕНЕКАТА преди 3 години
Си е умряла. Добре, че има такива като ЧЕКМЕДЖАН да купуват за аборигените
15
3
 
13
 
! Отговори
Незнам кой преди 3 години
До ЕстественоТи сложи минус при положение руснаците им доправиха ваксината на Астра Зенека, иначе не им се получаваше. Факт.
14
3
 
22
 
! Отговори
Естествено преди 3 години
Че политизира. Защото, ако разреши Спутник V в ЕС, ваксината на Астра Зенека умре.
13
4
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Всъщност Китай са поставили над 40 млн ваксини, като само сащ ги изпреварват. Пратките от Китай към други страни са със стотици хиляди и милиони. Орбан ще се ваксинира също с китайската ваксина.
12
14
 
2
 
! Отговори
Чува се преди 3 години
че в Русия правели много хубави отрови, например Новичок. Сигурно и ваксината са направили хубава.
11
3
 
7
 
! Отговори
сина преди 3 години
марешки е имунизиран от акъл, от възпитание, от поведение, от приличност, а жена му - валерката е нагла ***.
10
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сделано в Русия,айде благодаря не.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено! Не е проблем да се провалят с ваксинацията, важното да са срещу Русия, Щатите да не вземат да се разсърдят, че лошо. За пореден път не гледат собствените си интереса, а на Щатите
8
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски лъжи.
7
5
 
17
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Света Разчита на Спутник .Мисля че ЕС и САЩ ще си предадат Ината - не може една частна фирма да е Пред Народите на Света .
6
9
 
6
 
! Отговори
Права е преди 3 години
Урсула да се чуди за Русия и китайците правят същото със своята ваксина - пуснали са всичко за износ. Ваксинираните в Китай като процент са по-малко от тези в България. Но това явление ни е добре познато от соца в България. Българските предприятия произвеждаха стоки, които вървяха по т.н. второ направление. Тук оставаха само ***, а всичко хубаво и качествено отиваше за износ - ако искаш да си купиш трябва да иваш "връзки".