От Москва: ЕК политизира въпроса със "Спутник V"

Оценка на Урсула фон дер Лайен предизвикала недоумение
19 фев 2021 12:07, Красимир Ангелов
121
От Москва: ЕК политизира въпроса със "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Москва обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в опит да политизира въпроса с руската ваксина "Спутник V".

Преди 2 дни Фон дер Лайен изрази учудване защо Русия предлага теоретично милиони дози на ЕС при положение, че не напредва достатъчно с ваксинирането на собственото си население.

"Тиражираните оценки предизвикат недоумение, тъй като или означават стремеж към неоснователна и достойна за съжаление политизация на тази тема, или свидетелстват за недостатъчна информираност на ръководител от толкова висок ранг", се казва в изявление на постоянното представителство на Русия в ЕС.

От мисията подчертават, че приоритет на Москва в борбата с Covid-19 е ваксинирането на собствените граждани.

Оттам обаче допълват, че "в пълно съответствие с принципите на демокрацията и хуманитарното право ваксинирането в Русия е доброволно и към момента всички желаещи граждани получават препарата без никакво забавяне и при това на безвъзмездна основа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
15
 
! Отговори
ЕДНО ЗОМБИ преди 3 години
ЕТО ЗАЩО ГИ НЯМА РУСКИТЕ ВАКСИНИ---ЗАЩОТО ЗАПАДНЯЦИТЕ ИСКАТ ДА НИ ПРОБУТАТ ТЕХНИТЕ ГМО-та, ЗАЩОТО ТЕ ВЕЧЕ СА СИ ПРИБРАЛИ КОМИСИОННИТЕ !!!
4
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато другаря Радев се ваксинира със Спутник и аз ще
3
20
 
11
 
! Отговори
Извод преди 3 години
Ами , самото кремълско джудже не иска да се ваксинира с руската ваксина "Спутник" !!! Самите руснаци вече не купуват руски коли и руски телевизори - всички купуват европейски или японски ! Защо да искаме да се ваксинираме с тяхната валсина.
2
15
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
Руснаците твърдяха че със западните ваксини Бил Гейтс чипирал хората за да ги контролира .Щом ЕС не искат значи не искат руски чипове.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1 - чакат пример от Туквун и Самальотчика...