Очакват се нови санкции от ЕС за Русия от следващата седмица

Те вероятно ще включват замразяване на авоари или забрани за пътуване
27 фев 2021 07:44,
70
Очакват се нови санкции от ЕС за Русия от следващата седмица
Снимка: БГНЕС

Нови санкции на Европейския съюз срещу Русия, които са в отговор на лишаването от свобода на опозиционния лидер Алексей Навални, се очаква да влязат в сила в началото на другата седмица, заявиха днес източници, цитирани от ДПА и БТА.

Според източниците писмените заповеди се предвижда да бъдат предадени в понеделник, което означава, че те могат да бъдат публикувани още във вторник и тогава да влязат в сила.

Сред евентуалните мишени на санкциите може да бъдат руският генерален прокурор Игор Краснов и ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин. Други възможни мишени са началникът на службата на затворите Александър Калашников и директорът на Националната гвардия Виктор Золотов.

Санкциите вероятно ще включват замразяване на авоари или забрани за пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: русияесзабранисанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
11
 
! Отговори
бях преди 3 години
Що бе ? В ЕС не арестуват ли престъпниците ? Или тези на краварската ясла са привилегировани и магат да нарушават законите на страната , в която са изпратени да "работят"против народа си.
33
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Или/40Прав си, такава е съдбата на ес.
32
14
 
4
 
! Отговори
В Русия преди 3 години
Не искат да седят даже и рускините. Със зъби и нокти гледат да докопат някой шаран да се омъжат, а после обясняват на децата му колко е велика Русия и го учат на руски език.
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има санкции. Те доказаха, че работят. За 7 години Руснаците се научиха да обработват земя и да жънат жито - страхотно постижение. С още санкции Европа ще ги научи в следващите години могат да произвеждат и други неща.
30
18
 
2
 
! Отговори
Или преди 3 години
Нов разпад,или руска пролет, това се случва с всички тоталитарни държави
29
2
 
6
 
! Отговори
Бат Пенко преди 3 години
Пиесата пак започва наново.
28
6
 
13
 
! Отговори
Некой преди 3 години
бълхите налагат санкции на кучето че влизало в реката, също като ЕС
27
12
 
6
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Не иска да ходи в Русия. Това е проблема. Всеки драпа на запад дори комун е тата и техните отрочета.
26
4
 
15
 
! Отговори
Лицеметните ЕС преди 3 години
Защо не наложат санкции на парите на руските олигарси в Швейцария и Люксембург, за които дори самата Русия настоява?
25
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия заема повече място от Европа отколкото страните на ЕС взети заедно. ЕС само един придатък на Европа, малко северозападно кътче. А с оглед развитието на новите европейски ценности със сигурност може да се каже, че Русия днес е единствената истинска европейска държава.
24
6
 
22
 
! Отговори
Сметалото преди 3 години
Тия стават малко смешни с тия санкции. Преди 25 години Русия беше сериозен вносител на жито. Е, наложиха им санкции. В момента изнасят жито за половината свят. Бе хора, какво да санкционираш на държава, която заема 1/7 -*** от познатия ни свят ?!?!
23
4
 
15
 
! Отговори
Европейски съюз преди 3 години
Хората там изглежда не разбират, че това е умиращ съюз.
22
7
 
5
 
! Отговори
На руския преди 3 години
Президент Радев изглежда също са му ограничили пътуванията. Деса се налага да си пазарува по интернет и да си ходи в Шанел в къщи
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А срещу герб кога ? Кой ще замрази шкафчетата на тулупа ?
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер
19
9
 
18
 
! Отговори
Айде преди 3 години
Навални не го приемам като опозиция. Има изказ на уличен амбулантен търговец. Псува, обижда пред камерите. Този бил изкуфял, онзи бил джудже, трети бил старец с деменция, друг прости*утка...На избори е взимал под 1%. Какво му е опозиционното?Може и да греша разбира се. На мен ми изглежда като обикновен опортюнист. Подобно на онзи Гуайдо от Венецуела.Нямат харизма, нямат характер да поведат народа към смяна на режима.Санкциите не могат да продължат вечно. Глупаво е.
18
23
 
7
 
! Отговори
Сто преди 3 години
Русия е типичен пример за това, колко вреден и безполезен е комунистическия режим. Държава с несметни богатства, а хората и бедни, смачкани пуяндурници, дето нямат пари за водка и пият одеколон. Средната заплата е по-ниска от Бг, а държавата има безкрайни ресурси. Една много малка част от територията изглежда добре, другото е порутени панелки и къщи. Олигархията ръководи абослютно всичко. Неудобните се отстраняват с отрова или ги застреляат. Само за туризъм става.
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 10-А аз обичам да слушам за изпукали като във Тексас
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 7-Затова ли в Кравария свърши дезифектанта
15
4
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Няма лошо... самовлюбените брюкселски психопати търсят теми да нарочат врог за да прикрият проблемите породени от некадърността им. От гледна точка на Русия - ницше.ПП. Скоро всички, асвен зависимите от еврос балкански диктатори, открито ще се подиграват на ес.