Русия затрупана от заявки за ваксина от чужбина, не може да ги изпълни

Кремъл: Оборотите на производството се вдигат всяка седмица
1 мар 2021 13:22, Елка Василева
107
Русия затрупана от заявки за ваксина от чужбина, не може да ги изпълни
Снимка: архив, БГНЕС

Русия реагира с разбиране на исканията за доставки на ваксини срещу COVID-19 в чужбина, но производствените мощности не дават възможност всички те да бъдат задоволени. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Песков коментира молбата на чешкия президент Милош Земан Русия да предостави на страната му ваксини "Спутник V", отправена към руския лидер Владимир Путин.

Още по темата

Русия заема отговорна позиция с оглед колкото може повече ваксини да бъдат доставени в различни страни, които засега срещат проблеми с ваксините. Оборотите на производството се вдигат всяка седмица, увери говорителят на Кремъл.

Милош Земан съобщи по-рано пред чешка телевизия, че е изпратил до Путин писмена молба за "Спутник V" и разчита на бързи доставки. Той добави, че "ако е бил вярно информиран, молбата му ще бъде удовлетворена".

Здравното министерство на Чехия информира, че засилващата се в страната коронавирусна епидемия е убила вече 20 194 души. Според данните от миналата седмица Чехия заема първото място в света по брой новозаразени на 1 милион жители. Инфектираните в страната с 10,46- милионно население са общо 1 227 595.

Чехия започна ваксинация срещу COVID-19 на 27 декември и 644 300 души вече са имунизирани с препаратите на Пфайзер/Бионтех, Модерна и АстраЗенека. Чешките власти се надяват Европейската агенция по лекарствата възможно най-скоро да регистрира и "Спутник V", добавя руската агенция, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
14
 
9
 
! Отговори
руски мошеници преди 3 години
Абсолютно всички които разчитаха на руска ваксина останаха излъгани. Това е хибридна операция на руското ФСБ-КГБ за повдигане паднолия дълбоко под морското равнище имидж на путинова Русия. В Аржентина която одобри Спутник още в началото декември 2020 с тридневна процедура трябаще да получи 20 милиона ваксини до края на 2020 година. Получи 6000 до края на декември и още 400 хиляди до кроа но февруари. Министъра на здравеопазването си подаде оставката. Сега аржентинците драпат за китайска ваксина.
64
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русия е подала документацията в Европейската Медицинса Асоциация, през февруари, но още чака.."_______Русия (и вие) да не манипулира хората... че филите се връзват лесно!!Ако иска разрешение за употреба на спутник в ЕС, да вземе да си подготви всички необходими документи, както преди нея другите 3 компании, да ги внесе, и да чака!А не да разпространява лъжи, че е, а всъщност, не е набавила всички нужни документи!!Стига манипулации!
63
5
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Днес се обаждах в 10-тина пункта за ваксинация, както в РЗИ, ВМА и няколко по-големи болници в София. Или никой не вдига, или е постоянно заето. Ако някой отговри - отговорът е нямаме ваксини, нито знаем кога нито какви ще дойдат, един доктор каза "пълен хаос е, положението и при нас е това което го виждате и по телевезията...!" Тикволандия сме отвсякъде!
62
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руския измекярин Земан използва всякакъв случай за да повдигне западнолото реноме на нацистите в Кремъл.
61
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА ТЪЙ МОГЪЩА НА СВЕТА
60
10
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Земан е същото руско мeкeре ...-------------А, ако беше американско *** кът Винету, щеше ли да си истински щаслив??????
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""ЧЕХИЯ ПОМОЛИ ПУТИНза ВАКСИНА. Заглавие от сайта ДНЕС""_______Много неточно заглавие!Не Чехия! Не правителството!!!А Земан, президентът на Чехия - комунист.Министър-председателят на Чехия се ваксинира със Синофарм, китайската ваксина!!!
58
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Земан ваксини от Путин да не чака, направо да вика танковете, тогава Путин ще се отзове мълниеносно.
57
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По стар съветско-руски обичай за руснаците ваксини НЯМА.Само за чужбина. А че няма да могат да ги изпълнят след като рват цял месец колко им е велика ваксината беше ясно отдавна.Намремето така си убиха и 10 милиона украинци - след като приключиха с жътвата вместо да оставят реколтата на хората - те я продадоха на Запад, а народа оставиха да мре.
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 58. А ТИ КАКВО *** СИ? Вероятно от герберските "комсомолци"!
55
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Земан е същото руско мeкeре като нашия фелдфебел Радев.
54
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нека да вкарат всички видове ваксини и хората да избират, а не да лобират само за американските компании. Политика с живота на хората не трябва да се прави. АстраЗенека даже е забранена в много европейски страни, а тук предимно с нея ваксинират... клекнахме на Америка да...без да му оставят право на избор."____________--3 ваксини са разрешени в ЕС. Избор - при повече кол-ва. Само Спутник ли е избор за вас?--Не са само от "американски компании"!--В кои много страни АЗ е забранена, кое точно?
53
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54 Земан ще се закопае сам че се е захванал с руснаците. Чехите никога няма да му простят тая грешка.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до Чебурашка/52Нещо имаш да кажеш ли, виждам, че говориш със недомлъвки.Сподели да те подхвана.:)))))
51
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин ваксини няма да им прати *** чехите даже и да ги има, но танкове може да им изпрати както им изпрати СеСеСеРе-то през 1968. Виж за това да поробват ги бива много.
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не гласувам...ДА, повишил е "ръста на икономиката". България има рекорден БВП в цялата си история, а се появяват постояно нови и нови производства.
49
2
 
6
 
! Отговори
до Чебурашка преди 3 години
Другаре, днес е 1 март.---------------4 феврари усройва ли те!!!!!
48
3
 
6
 
! Отговори
Не гласувам... преди 3 години
до анонименЯ, посочи Конкретно какво повче от Болшевиките е направил Буда-лата!Да не би да е построил - фабрики, заводи, предприятия, фармацевтика, сел. стопанство... въобще да е повишил ръста на икономиката на Бг?ПС----------Както обичат да казват другарите Болшевики - не съществува такова понятие като "бивш" комунист или чекист!
47
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се обръщаш за помощ към държава в която коронвируса е засегнал много по-тежко населението отколкото в Чехия не признак на здрав разум.
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С руска ваксина ще се ваксинирам точно никога.