Русия затрупана от заявки за ваксина от чужбина, не може да ги изпълни

Кремъл: Оборотите на производството се вдигат всяка седмица
1 мар 2021 13:22, Елка Василева
107
Русия затрупана от заявки за ваксина от чужбина, не може да ги изпълни
Снимка: архив, БГНЕС

Русия реагира с разбиране на исканията за доставки на ваксини срещу COVID-19 в чужбина, но производствените мощности не дават възможност всички те да бъдат задоволени. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Песков коментира молбата на чешкия президент Милош Земан Русия да предостави на страната му ваксини "Спутник V", отправена към руския лидер Владимир Путин.

Още по темата

Русия заема отговорна позиция с оглед колкото може повече ваксини да бъдат доставени в различни страни, които засега срещат проблеми с ваксините. Оборотите на производството се вдигат всяка седмица, увери говорителят на Кремъл.

Милош Земан съобщи по-рано пред чешка телевизия, че е изпратил до Путин писмена молба за "Спутник V" и разчита на бързи доставки. Той добави, че "ако е бил вярно информиран, молбата му ще бъде удовлетворена".

Здравното министерство на Чехия информира, че засилващата се в страната коронавирусна епидемия е убила вече 20 194 души. Според данните от миналата седмица Чехия заема първото място в света по брой новозаразени на 1 милион жители. Инфектираните в страната с 10,46- милионно население са общо 1 227 595.

Чехия започна ваксинация срещу COVID-19 на 27 декември и 644 300 души вече са имунизирани с препаратите на Пфайзер/Бионтех, Модерна и АстраЗенека. Чешките власти се надяват Европейската агенция по лекарствата възможно най-скоро да регистрира и "Спутник V", добавя руската агенция, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До рпг-7За кой елит говориш?Между другото, руснаците колко от тяхното население са ваксинирали или изнасят, а при тях няма достатчъно?Или лъжат за ВСИЧКО (и за това колко изнасят и за тва какво ще направят и за това колко са ваксинирани и за това колко са жертвите на КОВИД в Русия)?:)))))
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този сайт мирише на рубли
23
3
 
1
 
! Отговори
ЧЕХИЯ ПОМОЛИ ПУТИН преди 3 години
за ВАКСИНА. Заглавие от сайта ДНЕС
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Такива като твоите са всичките сметки на комунистите, затова ни докарвате за нула време до разорение.:))))
21
3
 
9
 
! Отговори
рпг-7 преди 3 години
Либерално- демократичният политически елит Демонстрира, че Политиката стои пред Здравето и Интереса на хората!За тях ние сми биологичен материал!Демокрация? Друг път.Гола пропаганда и словоблудие!
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 милиона по 1000 евро за 1 фаза с 1 доза прави 6 милярда евра за България за ваксини.
19
3
 
8
 
! Отговори
НАЛИ БЕШЕ МОСКВИЧ БЕ преди 3 години
Че кой ви кара да се редите за СПУТНИКА. Хибридно оръжие на ПУТИН, мултфилм... Аре на ОПАШКАТА най-отзад
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да вкарат всички видове ваксини и хората да избират, а не да лобират само за американските компании. Политика с живота на хората не трябва да се прави. Астра Зенека даже е забранена в много европейски страни, а тук предимно с нея ваксинират. Изобщо баламска работа. Пак клекнахме на Америка да оскубе бедния български народец, без да му оставят право на избор.
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Пред вратата на Русия реват само хора, които са умствено увредени или продажници. В спучая с Орбан се касае за второто, със Земан, за първото. Земан не е разбрал, че сега ще му "обещаят", а ще получи някакви мизерни количества, колкото да се покажат, след което ще им доставят, когато западните компании отдавна са си изпълнили ангажиментите.В Сърбия има доставени 10 хил ваксини Спътник и над 200 хил Пфайзер и Астра Зенека, но се омазаха да пищят за руската "помощ".
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини има на черно но бизнеса иска по 1000 евра.
15
2
 
2
 
! Отговори
Кога станеш кмет преди 3 години
тогава се изказвай Васе. Засега намали ракиите
14
5
 
2
 
! Отговори
кмето Васе преди 3 години
аз па претпочитам да умрем ама нема да се ваксинирам с русняшката ваксина щото съм европеец и убичам америка и бате бойко
13
6
 
12
 
! Отговори
ТИКВО КАЖИ СИ преди 3 години
Колко кюлчета зарови в двора с тая АСТРА
12
6
 
9
 
! Отговори
ЧЕКМЕДЖАН преди 3 години
не иска и не иска да връща комисионната с АСТРА. Ако ще да го закачат на някое дърво и да му изпадат пачките от потурите
11
7
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ - СДС преди 3 години
са ГРОБАРИ, а не другари
10
11
 
14
 
! Отговори
СПУТНИКА и АСТРАТА преди 3 години
са от един клас, но руската е двувекторна и е с 90-95% ефикасност, Оксфордската 60%, а при възрастни под 20%. Пфайзера и Модерната са ДНК бърникащи и са опасни, защото както сочат последните данни има риск от Алцхаймер при по-възрастните. А и всяко бърникане в гените е нож с 2 острета
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕ МОГА ДА СМЕТНАГЕРБ и СДС са господари а не другари.
8
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Русия ви беше най-големия враг, що сега ревете пред вратата й за ваксина...
7
11
 
7
 
! Отговори
НЕ МОГА ДА СМЕТНА преди 3 години
Каква комисионна се пада, ако предплатиш 100% 18 000 000 дози ваксина за 7 000 000 включително бебетата, мъртвите души и тия, дето даже никога няма да се ваксиниат. Ако може другарите от ГЕРБ да помогнат... Изчисленията в кюлчета или *** банкноти ЕВРО на кг
6
5
 
15
 
! Отговори
Както преди 3 години
Казали хората - Абе това добре че искате, ама ние за нас си нямаме. Но пък при соца си спомням, че и ние ток нямахме и ни го пускаха през два часа, пък изнасяхме към Турция за долари. И после Виденов дето изнесе житото на България, а ние нямахме хляб. Така че в Русия управляват бивши комунисти - за износ може и да има, пък народа да мре.