62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"

Те смятат, че вирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие
2 мар 2021 07:58,
183
62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"
Снимка: БГНЕС

Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", а приблизително същият процент смятат, че коронавирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие. Това показа проучване на независима социологическа агенция, цитирано от Ройтерс и БТА.

Центърът "Левада" заяви, че проведената миналия месец анкета сочи, че 62 процента от руснаците не искат да си поставят ваксина собствено производство. Най-голям е процентът на нежелаещите да използват руските ваксини във възрастовата група между 18 и 24 години.

Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Подобно мнение е доминиращо при руснаците на възраст между 40 и 54 години, 71 процента от които вярват, че коронавирусът е изкуствено създаден. Само 23 процента от респондентите смятат, че вирусът има естествен произход.

Русия, където броят на заразените с коронавируса достигна близо 4,3 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша ваксина НЯМА !!!!!На СПУТНИК руското й е само името ! Спутник е Астра Зенека ! Апелирам ви да не политизирате проблема и да не делите ваксините по националност,а да се обедините в общата кауза-да победим К19 ,колкото и не толкова страшен да е ! Само с ваксинация можем да постигнем резултати ! Престанете с конспирациите и спрете да се интересувате кой колко спечелил от пандемията.Вирусът е тук-това е ! Замислете се,че най-важно е здраввто и по-скорошното връщане към нормалния живот!
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз не бих искал, като си знам лъжливото соц началство. Там няма една истина
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хоп нова опорка у нас не искат АЗ, но видите ли руснаците пък не искат Спутник, колко елементарно Уотсън.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1/3 от света вече използва тая ваксина. В Аржентина се бият по улиците, за това че ги превеждат за същата ваксина. А уточнявам ли чии наследници живеят в Аржентина? Според вас дали точно тия ще си сложат нещо утровно!? А и аржентинското правителство е поискало компанията да носи отговорност за странични ефекти. Само руската компания го е приела.
7
3
 
6
 
! Отговори
Пиян - залян преди 3 години
Нормално е да не искат , защото след ваксинацията не трябва да порка 40 дни - ужас !!! То и при нас е същото ! Наздраве , яко мезене и чесънче !
6
5
 
9
 
! Отговори
Давай, пошли преди 3 години
Те нашите русофили само нея искат. Да изпращат флаконите и да помпим другарите като холандски бройлери. Ще светнат от щастие. По 5 дози на другар.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това доказва само че българите и руснаците толкова си приличат, че все едно една майка ги е раждала. А уточнихте ли, че руснаците по презумпция всичко лекуват с водка, като нашите - с ракийка!И що за страничен ефект е умората?Боже мили, ако това е страничния ефект на Спутник, давайте я насам тая ваксина, бе!
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така обърквате хора бе "журналисти"
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да я дадат насам, а руснаците да сe увиват във фолио за да се спасяват от 5G създаващо ковид.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 И 99 % от светаАх а х а. Рано си се надрусал !
1
5
 
11
 
! Отговори
плодове преди 3 години
Страната на дезинформацията жъне плодовете на недоверието и омразата между хората.Но, като знаем кой комплексар и отровител я ръководи--може и да се окажат прави руснаците.