Путин: Руските ваксини са най-добрите в света

Два милиона руснаци вече са получили и двете дози
4 мар 2021 22:45, Нели Христова
267
Путин: Руските ваксини са най-добрите в света
Снимка: БГНЕС

Два милиона руснаци вече са получили и двете дози от ваксината срещу COVID-19, а още два милиона - само първата доза, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Към днешна дата над два милиона души са получили и двата компонента от ваксината, направени са имунизации. И приблизително още толкова, но по-малко, също над два милиона (души) са получили първата доза", каза той на среща с доброволци от акцията "Ние заедно", предава БТА.

Руският президент подчерта, че ваксинацията е основният начин за борба с пандемията от коронавируса, а производството на ваксини ще се увеличава. Путин нарече руските ваксини срещу COVID-19 "най-добрите в света". "Наистина има с какво да се гордеем, предвид това, че ("Спутник V") и (другите наши) ваксини са най-безопасните и най-ефективните", каза руският президент.

Масовата ваксинация срещу COVID-19 на всички желаещи в страната започна на 18 януари. Руснаците могат да се имунизират безплатно с една от две регистрирани в Русия ваксини - Спутник V и Епиваккорона, отбелязва ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари