Путин: Руските ваксини са най-добрите в света

Два милиона руснаци вече са получили и двете дози
4 мар 2021 22:45, Нели Христова
267
Путин: Руските ваксини са най-добрите в света
Снимка: БГНЕС

Два милиона руснаци вече са получили и двете дози от ваксината срещу COVID-19, а още два милиона - само първата доза, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Към днешна дата над два милиона души са получили и двата компонента от ваксината, направени са имунизации. И приблизително още толкова, но по-малко, също над два милиона (души) са получили първата доза", каза той на среща с доброволци от акцията "Ние заедно", предава БТА.

Руският президент подчерта, че ваксинацията е основният начин за борба с пандемията от коронавируса, а производството на ваксини ще се увеличава. Путин нарече руските ваксини срещу COVID-19 "най-добрите в света". "Наистина има с какво да се гордеем, предвид това, че ("Спутник V") и (другите наши) ваксини са най-безопасните и най-ефективните", каза руският президент.

Масовата ваксинация срещу COVID-19 на всички желаещи в страната започна на 18 януари. Руснаците могат да се имунизират безплатно с една от две регистрирани в Русия ваксини - Спутник V и Епиваккорона, отбелязва ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли, зласлужавате си байдъна!Друга песничка ще пеете само след 3 месеца, когато американците почнат да бомбат арабите и ви се изсипе ордата на границата, при това болна с колкото си щамове искате! Тогава ще ви гледам как ще обяснявате как американците имат право да крадат петрол, а ние имаме задължението да храним бежанци и да им даваме по хиляда лева на калпак, при условие че на старците ни хвърляме 300 лв, за това че са работили за тая държава!
133
2
 
5
 
! Отговори
До Слава Україні БРА преди 3 години
Украйна и Македония..................такива държави НЕ СЪЩЕСТВУВАТ...................има само Русия и България!!!!
132
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Marcvs AvrelivsМиналата година АвтоВАЗ стартира продажбата на новите версии на моделите Lada Xray Cross и Lada 4х4. "Други нови предложения са ГАЗ-330230, ГАЗЕЛЬ-БИЗНЕС-ФЕРМЕР, ГАЗ-22177 СОБОЛЬ 4Х4 и ГАЗ-А65R32 НЕКСТ. Не са забравили и най-младите и креативни почитатели и им предлагат ГАЗ-21 "Волга" - детска електрическа версия за 2 млн рубли. В най-близко бъдеще ще представят електроциклета "Аурус".
131
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега пак кажете че руснаците една кола не могат да направят, а ние да ви напомним как строят космически кораби и как ги стои Иланчо! Чакам
130
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Руснаците могат да се имунизират безплатно с една от две регистрирани в Русия ваксини - Спутник V и Епиваккорона".........................................Всички знаем, че "Sputniк V" е първата в света ваксина за борба с пандемията, а руската ваксина "ЕпиВакКорона", създадена от института "Вектор", е регистрирана на 14.10.2020 г.. Преди месец Русия регистрира създадената от института "Чумаков" ваксина срещу COVID-19
129
4
 
9
 
! Отговори
Руската ваксина най- преди 3 години
Всеки хвали своето, но най-точната оценка ще чуем от Европейската комисия и тогава ще направим нашия избор... бг
128
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че Путин е най-големия лъжец на света е сигурно. Но защо като са толкова добри руските ваксини, и на Путин не му боцнат една? Така както западните лидери си боцнаха от техните.
127
3
 
5
 
! Отговори
Унгария получи 20 преди 3 години
броя др0гаре.......вансеремУс!!!
126
2
 
3
 
! Отговори
Marcvs Avrelivs преди 3 години
Мосвич е най-добрият автомобил в света...... :)
125
1
 
5
 
! Отговори
Афганистан е преди 3 години
Където е бил руснак сред арабите - на всякъде университети за жени!.........твоят примерИдиот.
124
0
 
6
 
! Отговори
През уя ми е преди 3 години
Може би най-важно за потребителите е, че ваксината "Sputniк V" има лиофилизиранаформа, която се съхранява в хладилник при температура от 2 до 8 градуса Целзий.........твоят запорожец каскет смачкан.
123
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Асад ли ти създаде ислямистите? Асад, който позволи жените да са като европейски - без фереджета, с къси поли и пълни университети със смесено мъже и жени! Най ми беше забавно, като американците обясняваха как щяли да спасят правата на хората там. Е спасяват ги, където мине американец - след него веднага се слага фередже! Където е бил руснак сред арабите - на всякъде университети за жени!
122
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русские часы самые быстрые в мире
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В третия свят хванаха около 85 инвалиди и ги ваксинираха съсПутника........много успешно върви масовото ваксиниране.
120
3
 
4
 
! Отговори
Путин Отровителя преди 3 години
До 145Познавам много по умни и способни хора от мен и въобще не ги мразя. Ти явно си комплексар като мен
119
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички мразели Русия!Ти да познаваш човек, който да харесва някой, който е по-силен и по-способен от него! Хората мразят ония, които са по-силни и способни от тях! Стара човешка психология!
118
2
 
6
 
! Отговори
Путин Отровителя преди 3 години
До 142Те бягат от Сирия заради режима на Асад, подкрепен от мен
117
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би най-важно за потребителите е, че ваксината "Sputniк V" има лиофилизирана форма, която се съхранява в хладилник при температура от 2 до 8 градуса Целзий. Това преимущество, както и цената от $12 за 2 дози, прави ваксината "Sputniк V" убийствено конкурентноспособна.
116
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле колко политика...Ще дадете живота си само да си харесате на няколко хамбургери, на които не им пука за вас! Ако им пукаше нямаше да мяткатбомби по Сирия знаейки, че това означава бежанска вълна през Балканите. Да не мислите че арабите дето са хукнали насам са здрави и всичките са с по 3 виши образования?Руснаците може да са всякакви, но никога не сте плащали по хилядарка на бежанец заради тях, нали?
115
0
 
2
 
! Отговори
Митев преди 3 години
До наблюдаващотдалечБили са "една държава" колкото ние с Турция преди 1878 г.