От “Спутник V” искат извинение от европейска агенция

Шеф на агенцията сравни ваксината с руска рулетка
9 мар 2021 10:30, Елка Василева
147
От “Спутник V” искат извинение от европейска агенция
Снимка: архив, БГНЕС

От “Спутник V” поискаха извинение от Eвропейската агенция по лекарствата. Причината е, че председателят на борда на директорите на агенцията Криста Виртумер-Хохе сравни в телевизионно интервю възможността за спешно одобрение на “Спутник V” с "руска рулетка", приканвайки страните от ЕС да изчакат одобрението от европейския регулатор, съобщи ТАСС.

Още по темата
"Нейните коментари повдигат сериозни въпроси относно възможна политическа намеса в процеса на изследване. Подобни изказвания са неподходящи и подкопават доверието в агенцията и самия процес на проверка“, написаха създателите на ваксината в Twitter профила на “Спутник V”.

На 4 март Eвропейската агенция по лекарствата обяви началото на процедурата за одобрението на “Спутник V”.

Унгария и Словакия вече одобриха използването на “Спутник V” самостоятелно, без да чакат общоевропейската регистрация на ваксината, припомня ТАСС, цитирана от БНР.

В момента “Спутник V” е регистрирана в 46 страни по целия свят, отбелязват създателите на ваксината в Тwitter.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53"Точно затова и домати вече нямаме."Руски глупости за наивници. Домати имаме, технологията на производство се е променила, защото ядете повече от когато и да било в историята. Кога си виждал ти домати през зимата през социализма, а?
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикЗначи имаш пълното доверие на Запада. Всичко, което ти доставят, е проверено и тествано за твоето благо. Точно затова и домати вече нямаме. И земята и водата ще ни вземат, защото ще сме длъжни за доставените "блага".
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина се произвежда основно в чужбина Ю Корея най вече Одобрението в Европа се иска от Германска фирма която ще започне да го произвежда Швейцарска започна вече Руснаците нямат възможнаст за голямо производство и затова Сърбия Турция Венецуела Бразилия започват да ги произвеждат това е което зная аз
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48"Работиш по 4 руски проекта, но аз съм учил там 6 години и моето доверие към тези хора не идва от нищото."Я кажи, ти какво руско имаш у вас?
42
6
 
8
 
! Отговори
nilesev преди 3 години
Факти!!! Погледайте руските телевизии.62% от руснаците категорични, че не вярват на руската ваксина и за нищо на света няма да се ваксинират с нея.
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Агенцията казва, че страните претупват процеса на одобрение, за да получат по-бързо ваксини, и това е вярно.Друг е въпроса, че ще получат някакво читаво количество от руската ваксина когато име е необходимо .... ама друг път. Червените номера ги знаем всички.
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 36Радвам се, че не пишеш наизуст.Но всеки си има мнение и не мисля, че колкото е по-богат човек, толкова мнението му е по-правилно. Работиш по 4 руски проекта, но аз съм учил там 6 години и моето доверие към тези хора не идва от нищото.Аз предпочитам руска ваксина. Казвам руска, защото имат вече три.
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станалото е огромен скандал, агенцията би трябвало да е безпристрастна. И чак след като приключи про,шцесурата, да прави изказвания. Такова поведение е недопустимо и ако беше насочено срещу кой да е освен Русия, щеше да бъде санкционирано с уволнение. Не знам какво става с ЕС, все повече заприличва на махленска кръчма...
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41"За какво е нашата българска агенция по лекарствата щом не може самостоятелно да разглежда и одобрява нови продукти?"Довчера ревахте, че българските институции са неефективни, щото искате да докарате червените БСПари на власт, днес ревете, че трява да се даде на същите тия неефективни български институции, за да докарате червената ваксина.С други думи: единственото принципно е, че работите за червените и въобще не ви интересува нито качество, нито институции.
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38"Ами да изчакаме още малко докато се одобри европейски... Да видим каква друга песен ще запее този разбирач на ваксини"Изказването намеква, че се одобрението се прави без реално да се разглеждат като хората документите, защото страните "отчаяно" се нуждаят от ваксини.Това е така, а да не говорим, че руснаците ще прекараят тия страни ЯКО, като им доставят сериозни количества, когато останалите страни отдавна ще са се васкинирали масово.Неслучайно руснаците крият доставките.
36
4
 
4
 
! Отговори
НЕ Е ТАКА преди 3 години
Агенцията по лекарствата е НУЖНА да дава разрешения за внос и да насочва 30% откат към ЧЕКМЕДЖЕТАТА на ТИКВАТА. Какво ще стане, ако тая работа се остави на ЕВРОПАТА. За НАШИО ГЕРОЙ нищо няма да има, всичко ще краднат в БРЮКСЕЛ
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в САЩ още бият нeгpите, а индиaнцитe ги държат в резервати.
34
6
 
13
 
! Отговори
боби преди 3 години
Какво може да очакваш от една *** Брюкселска зелка- простотии и пропагандни клишета!!
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво е нашата българска агенция по лекарствата щом не може самостоятелно да разглежда и одобрява нови продукти??? За какво ни е такава институция чакаща решения на европейско ниво? Да я закрият, явно няма смисъл от съществуването и!
32
5
 
16
 
! Отговори
СПУТНИКА и АСТРАТА преди 3 години
са от една порода ваксини. Но СПУТНИКА е с 2 класи по-добра. На другата само фасона и рекламата на ОКСФОРД са по-добри. Иначе руската си е наистина добра. Доказано. За новите щамове не се знае какъв дявол ще изкочи от там. Това наистина говори, че си е БИООРЪЖИЕ. Може би не случайно руснаците произвеждат тяхната ваксина в бивш военен завод за биологично оръжие
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пияница МистикОмразата и злобата съкращават живота. Каква ти е ползата от западните блага, като няма да можеш да им се радваш дълго?
30
1
 
3
 
! Отговори
Ако баба ти... преди 3 години
До Пиянимца мистик!Или се ваксай веднага , ако не си !Или ,ако си се ваксай още три пъти. Белким се пооправиш ти.
29
5
 
9
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
Да, имам. По една или друга случайност работя по 3 руски проекта и до преди пандемията в Русия прекарвах по 4 месеца годишно. Комуникирам само със заможни хора. До един с връзки в Израел се ваксинираха с Пфайзер.
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра Зенека е най лошата ваксина но се ползва ударно Всичко е политика и пари С времето резултатите ще покажат ,че може би Спутник ще е най добрата ваксина от тези в момента но Индия е готова с ваксина Китай нови 2 пуска
27
2
 
4
 
! Отговори
ПИЯНИЦО преди 3 години
спри домашняка. Не си ти когато си трезвен