От “Спутник V” искат извинение от европейска агенция

Шеф на агенцията сравни ваксината с руска рулетка
9 мар 2021 10:30, Елка Василева
147
От “Спутник V” искат извинение от европейска агенция
Снимка: архив, БГНЕС

От “Спутник V” поискаха извинение от Eвропейската агенция по лекарствата. Причината е, че председателят на борда на директорите на агенцията Криста Виртумер-Хохе сравни в телевизионно интервю възможността за спешно одобрение на “Спутник V” с "руска рулетка", приканвайки страните от ЕС да изчакат одобрението от европейския регулатор, съобщи ТАСС.

Още по темата
"Нейните коментари повдигат сериозни въпроси относно възможна политическа намеса в процеса на изследване. Подобни изказвания са неподходящи и подкопават доверието в агенцията и самия процес на проверка“, написаха създателите на ваксината в Twitter профила на “Спутник V”.

На 4 март Eвропейската агенция по лекарствата обяви началото на процедурата за одобрението на “Спутник V”.

Унгария и Словакия вече одобриха използването на “Спутник V” самостоятелно, без да чакат общоевропейската регистрация на ваксината, припомня ТАСС, цитирана от БНР.

В момента “Спутник V” е регистрирана в 46 страни по целия свят, отбелязват създателите на ваксината в Тwitter.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовСамо дето тоя дето ти го пише това е прекарал 25 години от живота си в "КомунизЪма", тъй че не си тоя, който да "обяснява" каквото и да било и ОПРЕДЕЛЕНО не показва нищо за това какво имаше през зимата.Ако "не си ял", то е защото някъде има други, тъй че си противоречите с приятелчето ти тук, че в България "няма".
105
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиХахахахахаххаа. Мишкооооооо. Нищо де, очаквано от червен каскет като теб. Не забравяй да продължиш да плюеш по нещата, които ти осигуряват добрия живот, дали ще е демокрацията, западните ваксини, или нещо друго. .. важното е да се поддържа раздвоението на личността.
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиДай си служебния номер, ще видим дали не може.
103
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиНикой не дразниш. Предизвикваш съжаление. Дай си служебния номер и ще ти пратя една проверчица от какъв хардуер имате нужда, за да не висите по форумите докато сте на работа.
102
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им бият по един шут на Европата дето е толкоз солидарна
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Избираш по-малкото зло !"ЛЪЖА!Това, че предпочиташ едното пред другото, не те задължава да плюеш!
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западна Европа даде субсидии на западните фармации, налага санкции на Китай и Русия.Пазарната икономика е за Африка, Индия, Латинска Америка.В Западна Еропа и САЩ има субсидийно-санкционна икономика. Дават се субсидии за храна на работническата класа на САЩ и Западна Европа. Налагат се санкции на конкурентните фирми от останалата част на света.Западна Европа знае, че пазарната икономика носи глад, болести и бедност.
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Ех умнико, Ако ни уволнят твоите родители няма да получат мизерните си пенсии и лично ти ще скачаш и ще се биеш по площадите за да падне правителството което и да е допуснало това."Пенсиите на родителите ми не са мизерни и, слава богу, не зависят от такъв като теб, а по метежите сте вие червените. Явно продължавате да сте прекалено много, защото отново си тук в работно време.
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиКакво научихме от русофила Боби днес: ..че руснаците нямат ресурса да подготвят един комплект документи половин година.Мдааааааа.Също така научихме от същия този човек, че с месеци плю по западните ваксини и тези на Астра Зенека в частност, но се ваксинира с Астра Зенека.Изводи?
97
2
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До БобиПонеже тролиш избирателно ти повтарям коментара си.:Бубенце, винаги така постъпваш моето момче! Като те хванат в лъжа, прехвърляш на някакакъв технически проблем или технически характеристики, които нищо общо нямат с това, за което те питат. бъди здрав и продължавай да си тролиш!
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"и ние изпълнителите нищичко не можем да направим..."Можете, но така ви изнася, иначе трябва да ви уволнят повечето. То, това ще стане де. Не си толкова възрастен да устискаш преди всичко да мине в дигитален формат.
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиБоби, какво ме интересуват твоите Бобини вълнения? Те нямат НИКАКВО отношение към коментираното. Или руснаците са най-неграмотната нация в света и не могат да подготвят един комплект документи, нещо което милиони офиси по света правят всеки ден, или ти си мислиш, че тук четат хора с грамотността на бабите ти и можеш да прикаваш всякакви глупости и някой да ти се връзва.Важното е, че жалкото ти русофилстване не ти попречи да изпревариш някой за западна ваксина.
94
3
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
От лятото насам Русия води мащабна дезинформационна кампания, която има две основни цели. От една страна Москва се опитва да омаловажи постиженията на западните фармацевтични гиганти, а от друга - да промотира собствената си ваксина, особено в страни от развиващия се свят. Сега основната задача е ваксините на Европа и САЩ да бъдат представени като ненужни и неефективни и да подчертае страничните ефекти от тях. Отделно от това се плаща и на антиваксърските движения.
93
1
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Боби...... . Да колкото и парадоксално да звучи. ФАКТ. Как смяташ ако Гамалей работят примерно на Аксесс95 на запад ще...... Бубенце, една неграмотна аудитория ще приеме инсинуациите ти за истина. Но с нея ти изкарваш руснаците като неандерталци а западните институции като бюро жалби приемащо всякакви формати! Знам, че много ти се иска да оневиниш руснаците но си сбъркал начина. И забравяш, че при подобна сертификация се изисква и книжен носител. Така, че забрави за формата!
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиСИГУРЕН съм, че ако руснаците бяха измислили ваксина от ново поколение щеше да си счупиш клавиатурата от писане за това каква велика наука имат и щеше да си биеш 10 такива мРНК ваксини.Също така съм сигурен, че като трябва да се реваксинираш, пак щото "няма как" няма да се боднеш със Спутника. То е нормално и руснаците не искат, но те поне си го казват, за разлика от нашите лъжливи червени каскети.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиТи НОРМАЛЕН ли си? Това ли е трудността, да преобразуваш един документален формат в друг? Ти не беше ли някакъв компютърен специалист? Говориш така както Радев говори за Пауър Пойнт. Срам и мизерия, но то вие червените друго и не можете.
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиБоби, аз съм РАБОТИЛ в преводаческа агенция и ЗНАМ колко ЛЕСНО е да се преведат няколко хиляди страници документация, да не говорим, ако зад това стои интереса на държавата. Говориш неща от които не разбираш (както обикновено). Руснаците имаха ПРЕДОСТАТЪЧНО време да го направят това още до началото на зимата.Истината е, че не го напраиха, за да могат да реват колко са онеправдани за ПР и защото ИЗЛЪГАХА кога е била готова (изпитана) ваксината им.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 105Каква документация, като те бяха още във фаза 3... дори нямаха офицялни резултати, само лабораторни.
88
1
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... ъпаците от ЕМА, може да се събират извънредно да одобряват неизпитани ваксини (Пфейзер, Модерна, сега и Джонсън), но с руската било рулетка, п...... Ти кое не можеш да разбереш? Руснаците и досега не са представили кодументи за сертифициране!
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103Западните ваксини са изпитани и документацията на базата на която са одобрени е тази от изпитанията. ЕМА не знае колко е изпитана руската, и очаква тя да мине по каналния ред както всички останали, но руснаците са загрижени да си правят политически ПР, а не да продават ваксината. Сега нито едното, нито другото. А руснаците не вярват на Спутник, тъй че ще видим там как ще се развият нещата. Няма да се учудя, ако Путин започне да рекламира Спутник, като произведен на запад.