Джо Байдън нарече Путин убиец, а руският лидер му пожела "много здраве"

Посланикът на Москва в САЩ бе "поканен" обратно у дома
Обновена: 18 мар 2021 15:59 | 18 мар 2021 15:58, Нели Христова
615
Джо Байдън нарече Путин убиец, а руският лидер му пожела "много здраве"
Снимка: БГНЕС

"Смятате ли, че Путин е убиец", попита журналистът Джордж Стефанопулос от ABC президента на Америка Джо Байдън. Отговорът бе категоричен: "Ммм. Да."

Още по темата

Разбира се, Кремъл реагира остро на коментара на Байдън относно руския лидер, определяйки го като безпрецедентен и определяйки отношенията между двете страни като "много лоши".

Вчера стана ясно, че Русия се е намесила в изборите за президент в САЩ през 2020 г., разпространявайки фалшиви новини за Байдън. Пред ABC президентът заяви, че Путин  "ще плати цена" за тези действия.

В отговор на коментарите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери в четвъртък, че "в историята не е имало подобно нещо". Според него е ясно, че Байдън "категорично не иска да подобрява отношенията" с Русия и че отношенията между двете страни са "много лоши". На въпрос как това може да повлияе на връзката между двете държави, Песков отговори, че "е абсолютно ясно как", но отказа да уточни подробности.

"Това са много лоши изявления от президента на Съединените щати. Той определено не иска да подобрява отношенията с нас и ние ще продължим да изхождаме от това", каза Песков.

Руският президент Владимир Путин също коментира думите на своя колега.  "Бих му казал: "Бъдете здрав! "Пожелавам му много здраве. Казвам това без ирония и шеги", заяви руският лидер в интервю с представители на кримската общественост по случай годишнината от анексирането (присъединяването в оригиналния материал-бел.ред.) на Кримския полуостров към Русия.

Според Путин, когато оценяваме други хора или дори други държави и народи, ние сякаш винаги се гледаме в огледалото, виждаме се там. "Защото ние винаги прехвърляме към друг човек това, което самите ние мислим, това, което сме по същество", обясни той.

След това държавният глава си припомни как в детството си по време на спорове са казвали: „Който както нарича другите, така нарича и себе си“. "И това не е случайно, това не е просто детска поговорка и шега. Смисълът е много дълбок, - каза Владимир Путин. - Винаги виждаме собствените си качества в друг човек и смятаме, че той е същият като нас и на тази основа оценяваме действията му и даваме оценка като цяло", заяви Путин.

В отговор на коментарите Русия изтегли американския си посланик в сряда. Песков настоя, че посланикът Анатолий Антонов е "поканен" обратно в Москва, за да обсъди отношенията между Русия и САЩ.

Песков заяви, че в момента няма планове Путин да се срещне с Антонов, но ако е необходимо, президентът на Русия ще проведе дискусия с него.

В интервюто Байдън също твърди, че е казал на Путин през 2011 г., че не смята, че лидерът на Русия има душа. Отговорът на Путин, припомня си Байдън, е бил: "Разбираме се".

"Вижте, най-важното нещо, свързано с чуждестранни лидери, и аз съм се справял с много от тях през кариерата си, е просто да познавам другия човек", каза Байдън пред ABC

Американската разузнавателна общност заяви в доклада си от вторник, че руското правителство се е намесило в изборите през 2020 г. с фалшиви, "очернящи" президента Джо Байдън и "подкрепящи" бившия президент Доналд Тръмп, като подробно описва масивна дезинформационна кампания, която е успешно насочена и е открито приета от съюзниците на Тръмп.

Докладът е най-изчерпателната оценка на чуждестранните заплахи за изборите през 2020 г., като подробно се описват мащабни операции за влияние на американски противници, които се стремят да подкопаят доверието в демократичния процес, в допълнение към конкретни кандидати за президент.

Джо Байдън заяви, че не би предоставил повече подробности на ABC за това каква "цена" ще плати Путин, но се очаква администрацията на Байдън да обяви санкции, свързани с намеса в изборите, още следващата седмица, по думите на трима служители на Държавния департамент на САЩ пред CNN.

Длъжностните лица не разкриват никакви подробности, свързани с очакваните санкции, но заявиха, че ще се насочат към множество държави, включително Русия, Китай и Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
4
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
..Какви западни ценоости - гейщина, джендъризъм, извращения..... Ами, уважаеми, що пък не, точно това имам предвид. Аз съм средностатистически, семеен, с деца, православен, консервативно ориентиран човек, но нямам нищо против ***, гееве и прочее; всеки има право да е такъв, какъвто си иска, стига да не пречи на другите. За мое доволство, за щастие и на преобладаващите човеци, съществуват и банки, капитализъм, демокрация и пр. А и такива като вас, за има кой да ни вдига самочувствието.
440
14
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Америка, при всичките си недостатъци и несъвършенства, е държавата, която от около век гарантира сигурността и добруването на планетата. И на мен ми харесва повече европейският държавен модел, по - социален е, но това е положението засега. Асолютна справедливост, добро, зло в чист вид просто не съществуват. Демокрацията ми харесва, за щастие и на повечето от съзнателните индивиди, които се справят и живеят добре в пазарни условия. Това, разбира се, не се харесва на пролетарстващите индивиди.
439
2
 
11
 
! Отговори
до Див петел преди 3 години
От доста години не Русия, а Китай е големият икономически и военен опонент на САЩ. ЗАмисълът на президентите на Северна Америка да победят поотделно двете държави няма как да се осъществи, защото Китай иска (и ще постигне) първото място по икономика. САЩ тръгне ли на война с една от двете държави (предпочитат Русия) ще получи в отговор комбиниран удар от Русия и China.Това е ясно като 2+2=4. Ако тръгнат да изтощават икономически Русия, Китай ще стори същото спрямо САЩ, което и сега прави.
438
4
 
6
 
! Отговори
ДО 498 преди 3 години
Какви западни ценоости - гейщина, джендъризъм, извращения, конфискуване на деца, тотален контрол, заробване от банките, маски на устата да не приказвате, ваксинки с чипчета и наноботи, 5 G облъчвания, пръскане с от самолети сотрови, зобене с ГМО и хиляди химикали - това ли са ви ценностите!
437
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМЕРИКАНСКИЯ ФАШИЗЪМ ЗАВЛАДАЯВА СВЕТА!ДА СПРЕМ АМЕРИКАНСКИЯ АГРЕСОР ВСИЧКИ ЗАЕДНО!
436
9
 
8
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Интересно е, защитаващите сегашната политиката на Русия индивиди, каква ценностна система имат. Там капитализъм и демокрация в класически вид няма, болшевизмът се трансформира в някаква изродена форма на олигархия с мутренско-милиционерски модел на съществуване. Западният модел на цивилизация по принцип допада на способни хора, които знаят, могат и успяват. Очевидно е, че за да ти харесва руският модел трябва да си ппрост, гладен, неудовлетворен от живота, вселената и всичко останало.
435
4
 
11
 
! Отговори
към Stoedin преди 3 години
Отговорът на Вл.Путин към президент Biden би могло да се процедира като "Г-н Байдън, вие сте човек на преклонна възраст, така ча би било по-добре да си гледате здравето, а не да давате класификации на вашите колеги. Всего хорошего!"
434
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И КАТО РЕЗУЛТАТ ОТ ТОВА ПУТИН СЪБРА РУСНАЦИТЕ НА СТАДИОН ЛУЖНИКИ ЗА ДА ПРАЗНУВАТ 7 ГОДИНИ ОТ ЗАВРЪЩАНЕТО НА КРИМ В ТЯХНАТА ЕСТЕСТВЕНА РОДИНА- РУСИЯ. КАК ОБЯСНИ ТОВА ЕСТЕСТВЕНО МЯСТО- НАШИТЕ ДЕДИ СА УСВОИЛИ ТЕЗИ ЗЕМИ И НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ТЯХ.
433
2
 
4
 
! Отговори
stoedin преди 3 години
Чак пък да го е нарекъл? Съгласил се е че Путин е, което може да се окаже и вярно... Малко пресилвате нещата в медиите...
432
4
 
15
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Това че чисто технически Путин като кадър на КГБ е убиец всички го знаят или се досещат, но това че държавен глава на друга държава, в интервю за пресата нарича друг държавен глава "убиец", това вече е чутовен дипломатически скандал и показва само едно - САЩ взима курс на открито противопоставяне с Русия, което не е добре за света. Не може да става дума за случаен гаф. Това е открита враждебна провокация целяща да изостри още повече лошата международна атмосфера. Байдън няма кво да губи.
431
3
 
8
 
! Отговори
сега преди 3 години
ако се разбере, че президента на Занзибария е умишлено убит от краварите гледайте ко става с негретата в кравария.
430
4
 
13
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Българин до 482 Абе щом защитаваш един кукунделник който е президент на злото наречено САЩ ти си умствено дефектният .Нормален човек никога няма да е на страната на държава убиваща други народи . Като във Либия 100000 души а във Ирак 600000 невинни хора и държава която на всеки 12 минути хвърля бомби по сета .Така че ти не си във ред и със умствена деменция.
429
3
 
13
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Провали им се "Новия ред" и затова ги избива на истерия....
428
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крачещият некролог Байдън се държи като макак с граната в ръката
427
2
 
1
 
! Отговори
Българин до 482 преди 3 години
ля ля, научи малко граматика, неграмотен си! Мисленето ти е също дефектно.
426
4
 
12
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Да, щом начело на ФАЩ е луд с деменция, да почнем да учим китайски, приятелски съвет.
425
5
 
22
 
! Отговори
Дреме му на Путя преди 3 години
По времето на царуването на Путин (от 2000 насам) в Щатите са се сменили 5 (пет) президента - Бил Клинтън, Дж.Буш младши, Барак Обама, Д.Тръмп, Джо Байдън. За Путин Джо Байдън е поредният клоун с когото ще се здрависва на световните срещи на Г6 и Г20
424
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕпаСамо в Чечня са 250 хиляди.
423
12
 
5
 
! Отговори
Епа преди 3 години
технически Путин си е убиец, като бивш шеф на КГБ със сигурност е пратил повече от един човек на оня свят.
422
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отечествен Фронт"Срам и позор за народа на САЩ да си изберат такава откачалка като кукуто Байдън"Дип харен президент си избра американския народ, ами теб не те бива теб.