Джо Байдън нарече Путин убиец, а руският лидер му пожела "много здраве"

Посланикът на Москва в САЩ бе "поканен" обратно у дома
Обновена: 18 мар 2021 15:59 | 18 мар 2021 15:58, Нели Христова
615
Джо Байдън нарече Путин убиец, а руският лидер му пожела "много здраве"
Снимка: БГНЕС

"Смятате ли, че Путин е убиец", попита журналистът Джордж Стефанопулос от ABC президента на Америка Джо Байдън. Отговорът бе категоричен: "Ммм. Да."

Още по темата

Разбира се, Кремъл реагира остро на коментара на Байдън относно руския лидер, определяйки го като безпрецедентен и определяйки отношенията между двете страни като "много лоши".

Вчера стана ясно, че Русия се е намесила в изборите за президент в САЩ през 2020 г., разпространявайки фалшиви новини за Байдън. Пред ABC президентът заяви, че Путин  "ще плати цена" за тези действия.

В отговор на коментарите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери в четвъртък, че "в историята не е имало подобно нещо". Според него е ясно, че Байдън "категорично не иска да подобрява отношенията" с Русия и че отношенията между двете страни са "много лоши". На въпрос как това може да повлияе на връзката между двете държави, Песков отговори, че "е абсолютно ясно как", но отказа да уточни подробности.

"Това са много лоши изявления от президента на Съединените щати. Той определено не иска да подобрява отношенията с нас и ние ще продължим да изхождаме от това", каза Песков.

Руският президент Владимир Путин също коментира думите на своя колега.  "Бих му казал: "Бъдете здрав! "Пожелавам му много здраве. Казвам това без ирония и шеги", заяви руският лидер в интервю с представители на кримската общественост по случай годишнината от анексирането (присъединяването в оригиналния материал-бел.ред.) на Кримския полуостров към Русия.

Според Путин, когато оценяваме други хора или дори други държави и народи, ние сякаш винаги се гледаме в огледалото, виждаме се там. "Защото ние винаги прехвърляме към друг човек това, което самите ние мислим, това, което сме по същество", обясни той.

След това държавният глава си припомни как в детството си по време на спорове са казвали: „Който както нарича другите, така нарича и себе си“. "И това не е случайно, това не е просто детска поговорка и шега. Смисълът е много дълбок, - каза Владимир Путин. - Винаги виждаме собствените си качества в друг човек и смятаме, че той е същият като нас и на тази основа оценяваме действията му и даваме оценка като цяло", заяви Путин.

В отговор на коментарите Русия изтегли американския си посланик в сряда. Песков настоя, че посланикът Анатолий Антонов е "поканен" обратно в Москва, за да обсъди отношенията между Русия и САЩ.

Песков заяви, че в момента няма планове Путин да се срещне с Антонов, но ако е необходимо, президентът на Русия ще проведе дискусия с него.

В интервюто Байдън също твърди, че е казал на Путин през 2011 г., че не смята, че лидерът на Русия има душа. Отговорът на Путин, припомня си Байдън, е бил: "Разбираме се".

"Вижте, най-важното нещо, свързано с чуждестранни лидери, и аз съм се справял с много от тях през кариерата си, е просто да познавам другия човек", каза Байдън пред ABC

Американската разузнавателна общност заяви в доклада си от вторник, че руското правителство се е намесило в изборите през 2020 г. с фалшиви, "очернящи" президента Джо Байдън и "подкрепящи" бившия президент Доналд Тръмп, като подробно описва масивна дезинформационна кампания, която е успешно насочена и е открито приета от съюзниците на Тръмп.

Докладът е най-изчерпателната оценка на чуждестранните заплахи за изборите през 2020 г., като подробно се описват мащабни операции за влияние на американски противници, които се стремят да подкопаят доверието в демократичния процес, в допълнение към конкретни кандидати за президент.

Джо Байдън заяви, че не би предоставил повече подробности на ABC за това каква "цена" ще плати Путин, но се очаква администрацията на Байдън да обяви санкции, свързани с намеса в изборите, още следващата седмица, по думите на трима служители на Държавния департамент на САЩ пред CNN.

Длъжностните лица не разкриват никакви подробности, свързани с очакваните санкции, но заявиха, че ще се насочат към множество държави, включително Русия, Китай и Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата да се извини пред българския народ за ПОДАРЕНИТЕ 4 МИЛИАРДА НА УБИЕЦА БЕЗ ДУША-ЛИЛИПУТИН, БЕ...И да поема към бай Ставри Страстния...
420
4
 
17
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Срам и позор за народа на САЩ да си изберат такава откачалка като кукуто Байдън ,това говори че империята на мракобесието е на път да изчезне от картата на света .Ама и то Госпд е казал когато искам да унищожа някой първо му вземам акъла и тогава се разправям със него. Та това е голямо унижение на Амержите да си изберат човек за президент със явни психически отклонения си е жив трагедия .
419
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В скоро време Кървавият Пигмей ще може да се придвижва СВОБОДНО само в чертите на бункера си. Разбира се с памперси...
418
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не се пише за арестуваните БЪЛГАРСКИ граждани,ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ предавали държавни тайни на пРосия.ИМЕНАТАААА И БОЙ-да кажат кои са руснаците,дето са ги ръководели..Май ще се разтурва руското пасольство-свърталище на шпиони и УБИЙЦИ.
417
4
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Абе анонимният и ти си изперкал като като Джо кукуто ,щом го защитаваш със такъв пламък и жар .Я бързо към четвърти километър или към друга психиатрия .там ти е мястото за пребиваване .А може да припкаш и към САЩ и да се цункате и прегръщате със памперса Байдън ще сте си лика прилика двамцата .
416
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън даде много лош пример на колаборационистите от ЕС. Вече и те няма да цепят басма на Путин и когато той поиска да разговаря с тях ще получи среден пръст като отговор.
415
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха! Путин няма душа. Путин е убиец. Яко му го отпра бай Дън на Хипофизното джудже. Вожда и Учителя е разконспириран...
414
3
 
19
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Тоя Бай...дън не беше ли уличен от президент Тръмп като дребен крадлю и криминален престъпник,заедно със синчето му?
413
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отечествен Фронт 490Ха-ха-ха, болката май се засилва. Вземи нещо обезболяващо и силна доза успокоително.
412
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин вместо да се обяснява на четири очи да каже каквото има да казва в собствена защита открито както го направи Байдън. Путин пак иска скрито покрито по чекистки да се измъкне от ситуацията в която сам се насади. Но това е характерно за всички престъпници, когато изядат публично боя после тайно искат да се договорят с бияча си при какви условия може да остане в играта за в бъдеще. Явно е готов на всякакви условия само да остане все още президент на РФ.
411
2
 
9
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Джо Памперса се опитва да се дърви...Я Путин си върни Аляска - много е лесно даже.А японците да си върнат Хаваите и Памперса ще се оцапа съвсем...
410
2
 
11
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Кукуто Байдън си навлече гнева на три държави Китай СК и Русия и трите имат ядрено оръжие което може да унищожи империята на злото и мракобесието само за няколко минути .Това са сериозни врагове на дъртият пен***дел изкукуригалият Байдън ,този убиец ще си плати сериозна цена за всички злини който САЩ направи на други народи по света .
409
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отечествен ФронтХа-ха-ха, боли ли, боли ли наакано русофилче?
408
3
 
10
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Дъртият кукунделник със памперса се оказа жив страхливец и се покри във дън земи телилейски ,та се наложи Псаки курабийката да се изказва заради него дъртият пен***дел .Ама то какво да искаш от дъртака сма***хнат които със висока скорост се е отправил към отвъдното .
407
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАха, не си бил подвил опашката Байдън, а просто не можел да разговаря с престъпници! Ха!!???А да се пращат самолети фрашкани с милиарди кеш на аятоласите от Иран- може!Да звъни Байдън по телефона на Ким а той да го отреже.- можеИ да се прибира 10% от китайските милиарди от ККП за синчето му- също може.И милионите от жената на кмета на Москва- също може.Байдън просто се уплаши от разговор с Путин по въпроса. Или му за
406
16
 
5
 
! Отговори
Байдън уволни Путин преди 3 години
Путин назначи Тръмп, а Байдън уволни Путин.Достатъчно се дискутира по въпроса за вината на убиеца Путин. Време е да се обощи и направят съответните заключения. Ясно е че тази криза може да бъде преодоляна само с отстраняването на Путин. Всичко останало е банклут на Русия и мъчителен разпад както през 1917 и 1991 години. Русофилите могат да си изберат единия или другия сценарий.
405
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилчетата от 2 дена пикаят газ, но това е положението, на Путин му е даден старт към затвора. И няма какво Байдън да се изяснява и обяснява по видеовръзка на един доказан престъпник и убиец като Путин. Кой се обяснява с престъпници и убийци? Само съкилийниците му.
404
4
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
според мен са малко хората които могат да разберат че Володя е надградил себе си преди много години и може да сложи всикчо в малкия си заден джоб но човекът както е надградил така и помъдрял до такава степен че другите само завист и злоба бликат от където може! всеки сам избира дали да обича или да мрази! всеки сам избира дали да каже благодаря или не може да го каже! бай руснак е страдал та страдал за да може да стигне до там! някой от вас страдал ли е ? а колко ?
403
1
 
18
 
! Отговори
Ах преди 3 години
Знае ли Джо какво означава поздрава на Влади ,,много здраве".....
402
2
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До 472А да се пращат самолети фрашкани с милиарди кеш на аятоласите от Иран- може!И да се прибира 10% от китайските милиарди от ККП за синчето му- също може.И милиомите от жената на кмета на Москва- също може.Да звъни Байдън по телефона на Ким а той да го отреже.- също можеБайдън просто се уплаши от разговор с Путин по въпроса. Или му забраниха за да не стане за смях.