Джо Байдън нарече Путин убиец, а руският лидер му пожела "много здраве"

Посланикът на Москва в САЩ бе "поканен" обратно у дома
Обновена: 18 мар 2021 15:59 | 18 мар 2021 15:58, Нели Христова
615
Джо Байдън нарече Путин убиец, а руският лидер му пожела "много здраве"
Снимка: БГНЕС

"Смятате ли, че Путин е убиец", попита журналистът Джордж Стефанопулос от ABC президента на Америка Джо Байдън. Отговорът бе категоричен: "Ммм. Да."

Още по темата

Разбира се, Кремъл реагира остро на коментара на Байдън относно руския лидер, определяйки го като безпрецедентен и определяйки отношенията между двете страни като "много лоши".

Вчера стана ясно, че Русия се е намесила в изборите за президент в САЩ през 2020 г., разпространявайки фалшиви новини за Байдън. Пред ABC президентът заяви, че Путин  "ще плати цена" за тези действия.

В отговор на коментарите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери в четвъртък, че "в историята не е имало подобно нещо". Според него е ясно, че Байдън "категорично не иска да подобрява отношенията" с Русия и че отношенията между двете страни са "много лоши". На въпрос как това може да повлияе на връзката между двете държави, Песков отговори, че "е абсолютно ясно как", но отказа да уточни подробности.

"Това са много лоши изявления от президента на Съединените щати. Той определено не иска да подобрява отношенията с нас и ние ще продължим да изхождаме от това", каза Песков.

Руският президент Владимир Путин също коментира думите на своя колега.  "Бих му казал: "Бъдете здрав! "Пожелавам му много здраве. Казвам това без ирония и шеги", заяви руският лидер в интервю с представители на кримската общественост по случай годишнината от анексирането (присъединяването в оригиналния материал-бел.ред.) на Кримския полуостров към Русия.

Според Путин, когато оценяваме други хора или дори други държави и народи, ние сякаш винаги се гледаме в огледалото, виждаме се там. "Защото ние винаги прехвърляме към друг човек това, което самите ние мислим, това, което сме по същество", обясни той.

След това държавният глава си припомни как в детството си по време на спорове са казвали: „Който както нарича другите, така нарича и себе си“. "И това не е случайно, това не е просто детска поговорка и шега. Смисълът е много дълбок, - каза Владимир Путин. - Винаги виждаме собствените си качества в друг човек и смятаме, че той е същият като нас и на тази основа оценяваме действията му и даваме оценка като цяло", заяви Путин.

В отговор на коментарите Русия изтегли американския си посланик в сряда. Песков настоя, че посланикът Анатолий Антонов е "поканен" обратно в Москва, за да обсъди отношенията между Русия и САЩ.

Песков заяви, че в момента няма планове Путин да се срещне с Антонов, но ако е необходимо, президентът на Русия ще проведе дискусия с него.

В интервюто Байдън също твърди, че е казал на Путин през 2011 г., че не смята, че лидерът на Русия има душа. Отговорът на Путин, припомня си Байдън, е бил: "Разбираме се".

"Вижте, най-важното нещо, свързано с чуждестранни лидери, и аз съм се справял с много от тях през кариерата си, е просто да познавам другия човек", каза Байдън пред ABC

Американската разузнавателна общност заяви в доклада си от вторник, че руското правителство се е намесило в изборите през 2020 г. с фалшиви, "очернящи" президента Джо Байдън и "подкрепящи" бившия президент Доналд Тръмп, като подробно описва масивна дезинформационна кампания, която е успешно насочена и е открито приета от съюзниците на Тръмп.

Докладът е най-изчерпателната оценка на чуждестранните заплахи за изборите през 2020 г., като подробно се описват мащабни операции за влияние на американски противници, които се стремят да подкопаят доверието в демократичния процес, в допълнение към конкретни кандидати за президент.

Джо Байдън заяви, че не би предоставил повече подробности на ABC за това каква "цена" ще плати Путин, но се очаква администрацията на Байдън да обяви санкции, свързани с намеса в изборите, още следващата седмица, по думите на трима служители на Държавния департамент на САЩ пред CNN.

Длъжностните лица не разкриват никакви подробности, свързани с очакваните санкции, но заявиха, че ще се насочат към множество държави, включително Русия, Китай и Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
1
 
3
 
! Отговори
американеца преди 3 години
би трябвало да му пожелае да си оправи здравето
400
3
 
18
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До Анонимен473Какво 'браво', какво 'мачкай'? Гнома размаза Байдън с предложение да си поговорят на живо по въпроса по видео връзка. А Байдън подви страхливо опашка. Такава излагация от президент сащ не е имало.
399
21
 
2
 
! Отговори
Чети, ако можеш! преди 3 години
Нищо лошо няма да се случи на Убиеца до края на тази година, защото той има задачата да запали Последната ядрена война, за да изчезне примитивна Русия от картата на света, а ако има късмет, може после и да си отпочине в килията на Милошевич в Хага, което е малко вероятно, защото разпрашаващите ракети на Америка превръщат всичко в прах.
398
3
 
15
 
! Отговори
БРЕХ преди 3 години
Тез съвсем изостанали, на миналите им избори Русия, на тези пак Русия им се намесила. Да затварят като са толкова зле и всеки може винаги да им се намеси.
397
4
 
21
 
! Отговори
любознателен преди 3 години
Защо не писахте, че Путин е поканил Байдън да се изяснят в разговор на живо по телевръзка, която да се предава директно по ефир. Но смелия Байдън е отказал или Камала му е забранила. Впрочем и вчера пак, Байдън я обяви за Президент на САЩ.
396
3
 
22
 
! Отговори
Срам преди 3 години
След като Путин предложи на Байдън дебат на живо пред целия свят,Джо се скри в мазето,завода през глава и изпрати прессекретарката си да хленчи и да се извинява!
395
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера стана ясно, че Русия се е намесила в изборите за президент в САЩ през 2020 г., разпространявайки фалшиви новини за Байдън.Едва вчера е станало ясно! Тези са много зле!
394
4
 
21
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Обама и Байдън направиха 6 войни за 8 години!Колко ли хора загинаха?
393
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Присъдата на убиеца е издадена и нищо не може да спаси Путин от нейното изпълнение. Ако досега се намираха европейски купени корумпета които да разговарят с убиеца като равни с равни, повече това няма да бъде възможно.
392
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските бай *** от ГРУ вече стягат дисагите с мускалите пълни с Новичок като отговор за разсекретяването на Путин като световен убиец. Така убиеца Путин разбира несиметричния отговор. Убиеца в Кремъл ясно съзнава, че или трябва незабавно да се оттегли от поста си и да се укрие от руския народ в някой затвор или трябва да даде путински отговор, защото иначе му се срива авторитета на престъпник който не може да бъде наказан и след месец всички европейски лидери ще обидят Путин на убиец.
391
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Белия дом научаваме, че товарищ убиец Путин е имал наглоста да иска телефонен разговор на 19 или 22 март с господин президента на САЩ Джо Байдън. Госпожа Псаки е уведомила бандата в Кремъл да не безпокоят в близките месеци господин президента Байдън защото е претрупан с важна работа и няма време за празни приказки.На вниманието на г-жа Меркел и г-н Макрон, ето това е начина за разговаряне с убийците в Кремъл.
390
1
 
14
 
! Отговори
А преди 3 години
Комрад Байдън е умен и обаятелен.За това се е оградил с телени мрежи и го варди 30 хилядна армия от любовта на народа.Мда.
389
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нещо им припари в Рашата...
388
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 456Ха-ха-хя, още един отчаян от живота тръмпаджия. Жалко че има толкова заблудени индивиди по света да чакат свобода и просперитет от най-корумпирания и глупав човек пребивавал в Белия дом в историята на САЩ.
387
14
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
САЩ и съюзници като Великобритания,Австралия,ЕС задължително трябва да отнемат имущество и средства в полза на държавите си на руски олигарси с банкови,с кървавите си пари поддържат убийци и престъпници,финансиращи медий и организации промиващи мозъците на невинни...отнемане на имоти и банкови ...да се върнат в русия агентите и олигарсите...останалото е лицемерие...на война като на война!!!Въпрос на оцеляване е!!!на ценности е!!!...или...да се свършва щом искате!Справедлив Свят...
386
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 449Другаре, трябва по активно!А тия самолети дето са на хратия дали ще ги получим? Мисля че ще са само на хартия, другаре! Много хубави 50 годишни самолети си купихме и даже ги предплатихме!А за летища дадохме ли 300 милиона? Дадохме ли? Купихме ли си страхотни радари или само си купихме договори за радари на хратия другари? А преди спомняте ли си каква велика авиация имахме? Преди имахме 300 самальота и си хвъркахме с тях навсякъде! Джендърите много ги беше страх от нас!
385
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 448 "Тия 50 годишни самолети дали ще могат да излетят, мисля че не"------ще видим какво ще бъде . Досега няма произвеждан подобен самолет , няма как да знаем Ако не бъркам , Бахрейн и Словакия трябва да си получат своите преди нас Ще ни пратят някой друг клип може би , ще гледаме
384
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 439 по договор до 2024 трябва да кацнат самолетчетатаДо януари 2027 ще има осигурена поддръжка . След това ще се оправяме сами , или за някой друг милиард може да ни "помогнат" производителите Ама видяхме какво стана с Турция и техните Фки. Кой знае , ако съгрешим нещо пред господаря , може и да не видим самолети
383
0
 
11
 
! Отговори
Ли Пън преди 3 години
Изобщо на този дядка да не му минават през акъла такива глупости
382
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отвори Очи от САЩМисля, че прекалено малко се стараете, другарЕ! При такива новини за нашия Вожд трабва по-активно. САЩ са пред фалит, другаре, пропаднали са, хората чакат храна с купони, армията им е само то жендари, навсякъде ЛГБТ и латиноси, а непобедимите *** ракети всеки момент ще ги пометат.Венсеремос!