Джо Байдън нарече Путин убиец, а руският лидер му пожела "много здраве"

Посланикът на Москва в САЩ бе "поканен" обратно у дома
Обновена: 18 мар 2021 15:59 | 18 мар 2021 15:58, Нели Христова
615
Джо Байдън нарече Путин убиец, а руският лидер му пожела "много здраве"
Снимка: БГНЕС

"Смятате ли, че Путин е убиец", попита журналистът Джордж Стефанопулос от ABC президента на Америка Джо Байдън. Отговорът бе категоричен: "Ммм. Да."

Още по темата

Разбира се, Кремъл реагира остро на коментара на Байдън относно руския лидер, определяйки го като безпрецедентен и определяйки отношенията между двете страни като "много лоши".

Вчера стана ясно, че Русия се е намесила в изборите за президент в САЩ през 2020 г., разпространявайки фалшиви новини за Байдън. Пред ABC президентът заяви, че Путин  "ще плати цена" за тези действия.

В отговор на коментарите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери в четвъртък, че "в историята не е имало подобно нещо". Според него е ясно, че Байдън "категорично не иска да подобрява отношенията" с Русия и че отношенията между двете страни са "много лоши". На въпрос как това може да повлияе на връзката между двете държави, Песков отговори, че "е абсолютно ясно как", но отказа да уточни подробности.

"Това са много лоши изявления от президента на Съединените щати. Той определено не иска да подобрява отношенията с нас и ние ще продължим да изхождаме от това", каза Песков.

Руският президент Владимир Путин също коментира думите на своя колега.  "Бих му казал: "Бъдете здрав! "Пожелавам му много здраве. Казвам това без ирония и шеги", заяви руският лидер в интервю с представители на кримската общественост по случай годишнината от анексирането (присъединяването в оригиналния материал-бел.ред.) на Кримския полуостров към Русия.

Според Путин, когато оценяваме други хора или дори други държави и народи, ние сякаш винаги се гледаме в огледалото, виждаме се там. "Защото ние винаги прехвърляме към друг човек това, което самите ние мислим, това, което сме по същество", обясни той.

След това държавният глава си припомни как в детството си по време на спорове са казвали: „Който както нарича другите, така нарича и себе си“. "И това не е случайно, това не е просто детска поговорка и шега. Смисълът е много дълбок, - каза Владимир Путин. - Винаги виждаме собствените си качества в друг човек и смятаме, че той е същият като нас и на тази основа оценяваме действията му и даваме оценка като цяло", заяви Путин.

В отговор на коментарите Русия изтегли американския си посланик в сряда. Песков настоя, че посланикът Анатолий Антонов е "поканен" обратно в Москва, за да обсъди отношенията между Русия и САЩ.

Песков заяви, че в момента няма планове Путин да се срещне с Антонов, но ако е необходимо, президентът на Русия ще проведе дискусия с него.

В интервюто Байдън също твърди, че е казал на Путин през 2011 г., че не смята, че лидерът на Русия има душа. Отговорът на Путин, припомня си Байдън, е бил: "Разбираме се".

"Вижте, най-важното нещо, свързано с чуждестранни лидери, и аз съм се справял с много от тях през кариерата си, е просто да познавам другия човек", каза Байдън пред ABC

Американската разузнавателна общност заяви в доклада си от вторник, че руското правителство се е намесило в изборите през 2020 г. с фалшиви, "очернящи" президента Джо Байдън и "подкрепящи" бившия президент Доналд Тръмп, като подробно описва масивна дезинформационна кампания, която е успешно насочена и е открито приета от съюзниците на Тръмп.

Докладът е най-изчерпателната оценка на чуждестранните заплахи за изборите през 2020 г., като подробно се описват мащабни операции за влияние на американски противници, които се стремят да подкопаят доверието в демократичния процес, в допълнение към конкретни кандидати за президент.

Джо Байдън заяви, че не би предоставил повече подробности на ABC за това каква "цена" ще плати Путин, но се очаква администрацията на Байдън да обяви санкции, свързани с намеса в изборите, още следващата седмица, по думите на трима служители на Държавния департамент на САЩ пред CNN.

Длъжностните лица не разкриват никакви подробности, свързани с очакваните санкции, но заявиха, че ще се насочат към множество държави, включително Русия, Китай и Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
2
 
0
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Дреме му на Путяи през това време,американците ходят на хавайте и където си искат на почивка,пият уйски,хранят се пълноценно,имат най-реномираните в света университети,избират и карат скъпи коли,децата им работят за просперитета на САЩ..в русия няма нищо подобно...русия си остава царството на шепа алчни и не родолюбиви човечета,сплотяващи ви с някакви външни "врагове"...възкръсналият гьобелс
480
2
 
1
 
! Отговори
Китаеца преди 3 години
И двамата ще пият по една студена вода.
479
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдан:УбиецПутин:Много ти здраве,важно е ,че станах най-богатият човек на планетата Земя,цяла Расия е моя!
478
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм с Бай Дън, Путин е убиец, защо уби мечтата на САЩ за хегемония,
477
6
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
САЩ все са имали икукуригали президенти, но Байдън надминава всички поне с три обиколки! САЩ ги чакат неприятни времена, а покрай тях и всички техни партньори и васали!
476
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак ми се иска Путин да му прати много здраве с няколко ядрени ракетки. Путин-новия президент на Сащ
475
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да видим кой ще натисне първи бутона, пък тогава ще видим кой е по-по-най...
474
4
 
0
 
! Отговори
Бг преди 3 години
Путин предава на Байгън папардака черния знак - "черная метка" - намира се в ръката на Путин с която се здрависва. Това е същото и при пиратите означава същото като в мафията да изпратиш на някого пратка с умряла риба.
473
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом го е казал, значи има информация, че е такъв.
472
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
демонократите са тотални бул шит говорители, преди време Хилари беше казала че по време на визитата си в Босна имало направо престрелки и бомбардировки, бяха намерили видеото на посещението и и направиха подигравателен монтаж където осмиваха простотиите които говори...време е за колажи
471
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислеха си, че ще им се размине да се месят в САЩ.Купоните за хляб ги чакат.**************************************************Купоните в САЩ са отдавна на почит... Имат и за хляб и за картофи... Абе с две думи какво душа ти сака... 50 милиона са на купони
470
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
На снимката не се вижда, но Путин се е пресегнал с лявата ръка да хване нож, който не се вижда на снимката, но само Сикрът Сървис е успяла да спре Путин навреме. Трансгендър бодигардката на дядо Байгън успява да застане навреме и Путин намушква изкуствената и гърда от силикон, която изтича. Дълго време тя се лекува в клиника на брега на Мъртво море близо до останките на град Содом от психологическата травма. Инцидента е потулен за хатъра на политиката.
469
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди американци и граждани на ЕС емигрират в Русия за по-добър и щастлив живот !Това се крие ,също както се крие,че най-богатите хора в света се ваксинираха със Спутник !!Русия е мечтата на всеки един човек ,но да се докопат до този рай успяват малцина !
468
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияГледай още няколко интервюта. Квиченето от Блатото ще расте.Мислеха си, че ще им се размине да се месят в САЩ.Купоните за хляб ги чакат.
467
6
 
17
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Гледах интервюто на Путин, в което той коментира това, което е казал Байдън. Отговорът на Путин (макар и в завоалирана форма) беше: "Вие самите сте убийци" и им припомни геноцида над местното индианско население, атомните бомбардировки над Япония и движението на афроамериканците "И нашият живот има значение".А в библията е казано: "Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око." Матей 7:5
466
3
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
...Да китайците само това мечтаят как да издържат САЩ и Европа...... Има причина, заради която Китай не е световен хегемон на мястото на САЩ; че хартията, барута и пр. открития са тръгнали оттам, но са използвани по-добре от други нации. А Китай израстна в последните години именно с американски и европейски инвестиции и, внимание, кражби на технологии. Да, свръхсила, но още далече от САЩ и Европа. Освен това тепърва там ще има сътресения, след като се разпадне тоталитарния строй.
465
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСИЯ Е ДЪРЖАВА В КОЯТО ХОРАТА ИМАТ ОГРОМНИ И НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАЗВИТИЕ И ЗАБОГАТЯВАНЕ- САМО ТАКА МОЖЕМ ДА СИ ОБЯСНИМ КАК ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ХОРА ОТ СЕЛИЩНИ ОБРАЗУВАНИЯ ХУТОР СА ВЕЧЕ МИЛИАРДЕРИ В ДОЛАРИ- НАД 200/СПРАВКА ФОРБС/ С РОДИТЕЛИ ДЪРВОДЕЛЦИ И ЧИСТАЧКИ В МЕСТНОТО УЧИЛИЩЕ, ПОЯВЯВАТ СЕ ЕДРИ ДОМОВЛАДЕТЕЛКИ, КОИТО СЕ ДЪРЖАТ С ДОМРАБОТНИЧКИТЕ СИ КАТО С РОБИНИ, А ДАМИ С ВИЗИЯ НА ЛЕКИ ЖЕНИ СЕ НАЗОВАВАТ СВЕТСКИ ЛЪВИЦИ- АБЕ КОЙ ЩЕ ГИ СТИГНЕ ТЯХ.
464
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зле си с превода!пътник на руски е пассажир.
463
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и тези, които ненавиждат Тръмп знаят, че това беше най-добрият президент на САЩ.
462
2
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Добре де ...убиец но на какво......на кокошка, мечка, на човек, на изборите...на какво , то всеки от нас е убиец на планетата ни, това означава ли че трябва да ни сочат с пръст, но тоз който сочи пък също е убиец...една закуска да си купиш тя за да дойде до теп е преминала през трактор, сейтба, торене, комбайна, мелница, пекарна МПС магазин, а да видим колко нафта е ползвана, а ...и къде отива тя в атмосверата, от там затопляне и ставаш убиец на флора и фауна, е кой съм аз или ти !?