Кремъл: Със САЩ се надяваме на по-добро, а се готвим за по-лошо

Не можем да не вземем предвид думите на г-н Байдън, каза Песков
19 мар 2021 20:30, Елка Василева
212
Кремъл: Със САЩ се надяваме на по-добро, а се готвим за по-лошо
Снимка: архив, БГНЕС

В отношенията си с Вашингтон Москва винаги се надява на по-добро, но се готви за по-лошо. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

"Естествено винаги се надяваме на по-добро, същевременно винаги сме готови за по-лошо" развитие, каза Песков.

Още по темата

Той коментира мнения на наблюдатели, очакващи нова студена война след изявленията на президента на САЩ Джо Байдън по адрес на руския лидер Владимир Путин и неясната реакция на САЩ, щом президентът на Русия предложи пряка дискусия.

По думите на говорителя "тъкмо с такива прогнози си изкарват хляба наблюдателите и специалистите".

"Колкото до Руската федерация, президентът (Путин) ясно заяви, че въпреки всичко желае да продължат отношенията между двете страни, защото това е в интерес не само на нашите две страни, но в интерес на целия свят", подчерта Песков. "Естествено обаче не можем да не вземем предвид думите на г-н Байдън", уточни той.

Запитан как ще погледне Кремъл на евентуален отказ на САЩ да се проведе открит диалог между Путин и Байдън, Песков напомни, че инициативата за такъв разговор бе на Путин. "И то (. . .) в отговор на много лошото изказване на президента Байдън. Мога да окачествя това само с думата "лошо", заяви говорителят.

Руският лидер "каза, че въпреки всичко сигурно няма смисъл от игри на мегафонна дипломация, размяна на язвителни думи, но има смисъл просто да си поговорят, има смисъл да продължат отношенията между Русия и САЩ", посочи Песков.

"Това е светогледът и подходът на президента на Руската федерация Путин, но, разбира се, не мога нищо да кажа за потенциалния подход на президента Байдън", добави говорителят на Кремъл.

В интервю за телевизия Ей Би Си в сряда Байдън заяви, че руските власти ще трябва "да си платят" за опитите, които според Запада Русия прави за намеса в американските избори, а също отговори с "Да" на въпрос дали смята Путин за "убиец".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
До Русия е изостанала Е па ний сме много по-напред ............ в изоставането като гледам най-ниски заплати пенсии образование свобода на словото и др. . А напред сме май по корупция смъртност прогресивно намаляване на населе нието и др. гадни работи .
158
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оди си почивай със северните мечки!
157
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гответе се не за по-лошо а за най лошото. То идва отвътре страната ти, от тайгата дори, където ще ходиш да почиваш. Почини си! Завинаги!
156
15
 
6
 
! Отговори
ТАКА Е! преди 3 години
По-добро отношение от страна на Запада и Света към Русия ще има, но това ще стане, когато в Нова демократична Русия президентът ще се казва Алексей Навални и времето ще покаже това. Иначе , кремълските тирани не бих коментирал.
155
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя се прави на ощипана мома, а кога нарежда на агентите на вътрешното разузнаване кого да елиминират си мисли, че света никога няма да разбере кой е издал нареждането и кой стои зад такива задачи. Вова, за какво да ти се извинява който и да било?!?
154
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 175"Освен, че умствено си на ниво ***, не ти е ясно 30г. след или в демокрацията, че в Русия се строят и други коли като мерцедес, форд, и още една палитра от японски марк"Строят се, защото са колония, която има евтини ресурси. Ние нито сме колония нито ресурси имаме, нито работната ни ръка струва жълти стинки като в Русия.
153
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До счетоводител"Затова и не искат в България, защото българина не ц епи басма, имаме много Динковци, поне засега. Но като останете само ***, и на вашият гръб ще се качат, но вие това искате, някой да ви ц епи!"Не искат в България, щото има по-хубаво, а на русофилите само *** са ви в главата и цепене. Така става, като по цяла вечер само тънките канали гледате.
152
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До счетоводител". Представяш ли си, някой *** нгал да изнасили рускиня посред бял ден, както това правят см радливите мигранти в Германия..."Мдааааа, руските *** много обичате да разпространявате откровени лъжи .....
151
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Одъртее ли човекТо и Путин вече ипе-рква.да не би да е млад и той.Вече започва да прилча на Брежнев където си забравя името.
150
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кремъл да не си навира носа в чужди работи включително и България.
149
4
 
9
 
! Отговори
Счетоводител преди 3 години
Абе не знам кой крив кой прав но показателно е че мигрантите от цял свят бягат на Запад а не на Изток...
148
10
 
15
 
! Отговори
Одъртее ли човек преди 3 години
обезумява, в главата му има боза, но не и мозък. Такъв е Байдън, дъ ртак с куха глава. И Хитлер беше такъв и знаем какво могат такива индивиди. Ваенните на САЩ ще използват този с деменцията и ще си разиграят картите, сега им е момента, като нищо могат за запалят фитила на нова война, така се започва всяка.
147
9
 
9
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Доживяхме руската сатрапия да изглежда по-стабилна, убедителна и дипломатична от администацията на САЩ. До там водят фалшивите избори в САЩ.Другия як шамар САЩ получи от Китай, благодарение на Демократите които тръбяха заради политически девиденти, че в САЩ имало системен расизъм и Китай им го нашока когато САЩ реши да критикува Китай за човешките права. А и за свободта на словото пак ще им го нашокат и Китай и Русия. В гадни времена живем....пак.
146
15
 
12
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 3 години
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
145
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 169/171Турция е в икономически колапс, а Русия не може да пързаля Турция, като им продава бракувани стоки срещу рани, както го правеше със страните сателити като България. Русия трябва да плаща, ако иска стоки от Турция, а Русия няма пари. Китай разбира се може да помогне на Русия или Турция, но това няма да е безплатно, тъй че Русия трябва да прецени дали иска да се раздели де факто с територии и ключова инфраструктура срещу такава помощ. Европа беше добър вариант за Русия. БЕШЕ.:)
144
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 165/168"Аз лично я карам с Мерцедес МЛ 260 коня дизел? Ти как я караш? С Москвич или Лада подкрепяш руското производство?"По правило българските русофили го "карат" само на фантазии, дали за "превъзходни" руски автомобили, "невероятни" потребителски стоки (на нивото на стандартните за соца бракувани стоки, традиционно намирани по базарите за соц антики до Александър Невски), или "благоденстваща" Русия.В най-добрия случай карат Лада наследена от бащите им или някой роднина.
143
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не може да се самозадоволява с основни хранителни продукти, ако се стигне до нови санкции от Западните държави. Това ще я постави във силна геостратегическа зависимост от Китай, който вече така или иначе проявява сериозни апетити към ключови сектори и инфраструктура. Така например на Кримския полуостров китайски фирми са активни за утвърждаването на присъствието на Китайски капитал, който измества фокуса на руското влияние в региона.
142
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проектът Северен Поток, с който Русия се надяваше да заобиколи Украйна е поставен под сериозен натиск и се очаква да бъде фактически анулиран, въпреки че предстои доизграждането му. Това ще постави Русия пред необходимост да преговаря с Украйна за нови договори за доставки през нейна територия и въпросителни относно "потопените" десетки милиарди, които бяха инвестирани в проекта.
141
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то нали няма да купуваме газ и нефт от Русия и Русия ще фалира. Нали?
140
7
 
8
 
! Отговори
Приятелчета преди 3 години
Западът се срива, западмата икомомика е фалирала, а цената на петрола мина 60 долара. Нали нещо закони за търсене и предлагане такова, а? Зимата вече мина, а цената на петрола расте. И прогнаозите са, че цената на петрола ще стигне 100 долара за барел. Как ще я карате приятелчета, как ще я карате?