Русия национализира земите на чужденци в Крим

Потърпевши са както украинци, така и германци и израелци
20 мар 2021 18:00, Нели Христова
203
Русия национализира земите на чужденци в Крим
Снимка: БГНЕС

Русия експроприира парцелите земя в анексирания Крим, притежавани от чужденци, съобщи днес РИА "Новости", цитирана от ДПА и БТА.

С указ на президента Владимир Путин се забранява на чуждестранни граждани да притежават земя в повечето части на Кримския полуостров, окупиран и анексиран от Русия през 2014 г. Национализираните парцели са главно в райони по крайбрежието като Ялта Керч и Судак.

Според властите засегнати са собственици главно от Украйна, но и от Германия, Австралия и Израел.

Новият указ на Путин бе предшестван от друг указ, влязъл в сила преди година. Тогава на собствениците на около 11 500 имота бе даден срок до една година или да ги продадат на руски граждани или компании, или да възложат на руската държава да извърши продажбата. Във втория случай се обещаваше парите да бъдат прехвърлени на старите собственици.

Собствениците се оплакваха, че заради ограниченията за пътуване в пандемията са затруднени да изпълнят условията на миналогодишния декрет. Правителството на Украйна заяви, че ще предприеме правни действия в международни съдилища. Русия оправдава мярката със съображения за сигурност.

В малка част от територията на Крим се запазва правото на чужденци да притежават земя и апартаменти.

Международната общност продължава да смята Кримския полуостров за неделима част от Украйна. ЕС, САЩ и други страни са наложили санкции на физически и юридически лица от Русия заради анексирането, припомни ДПА.

  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
9
 
11
 
! Отговори
Зиг Пyтлep! преди 3 години
Нищо ново под слънцето. И Хитлер правеше същото няма разлика.
98
5
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Всъщност става въпрос за приграничните области. Против тактики прилагани от Израел на Западният бряг със военизираните селища.
97
9
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Комунизъм, Сър!Така откраднаха земята и на прадядо ми навремето...
96
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната опашата лъжа на Христова. На чужденците се забранява да притежават земя и те могат да я продадат а не се национализира. Разликата е огромна Тази жена във всеки свой материал ни манипулира не казвайки истината.
95
25
 
24
 
! Отговори
Вярно е. преди 3 години
Путин е крадец и убиец!
94
16
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Евреите искаха Крим за държава на Израел 2 - това е истината. На полуострова има древни все още действащи пирамиди, в/у които евреите тайно искаха да сложат ръка...
93
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бравоИ с любов към родината.
92
7
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Като признаят Крим ще им ги върнат.
91
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПродай си земята ***!
90
16
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Спирането на вода по Северно кримският воден канал не е ли геноцид от страна на Украйна? Винаги когато чуя нещо за Украйна и ми става драго, че нашите управляващи и Ди о Ти не са най-големите и Ди о Ти на света.
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНЗащо крещиш господине?Явно така мислиш,че ще наложиш мнението си?Е,лъжеш се!
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
115.За да рисувам една действителност, скартини,обхващащи население,климат,транспорт,човешки отношения,би трябвало да бъдат проверени фактите ислед това питан .Така влизам в *** обяснение.Явно Кримне е за всеки.
87
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е велик.
86
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не си ходил до Крим,недей да коментираш.*** да живееш там и никойняма да те пита кой си къв си.Ще се радват,че си преоткрил тази субтропи-ческа действителност и споделяш с тях.От татара ще си купиш агънце,тютюнче.Един път в годината ще ходиш до Одеса,да видиш свят и пак нагоре ,в огнениярай.Към Бахчисарай нататък,само поновините са разбрали за промяната,която всъщност нищо непроменя.Ако не знаете из планинатаснове тролейбус.Хватить.
85
9
 
19
 
! Отговори
nikonik преди 3 години
Хммм.... На някой да му прави впечатление, че на стадиона, където говори Путин има 80 000 души (вижте го в Ютюб) ПО ВРЕМЕ НА СТРАШНАТА ПАНДЕМИЯ, от която ви плашат нонстоп по телевизията...
84
12
 
5
 
! Отговори
До 109 преди 3 години
България държава без селско стопанство? В случай, че не знаете, България произвежда 85% от световното розово масло. Дори Китай не могат да ни докоснат там, а тва масълце се използва за всичко от парфюми до кремове и всякаква козметика. Къде са парите от този безценнен отрасъл обаче е дгур въпрос.... Само с печалбите от него, България би трябвало да е Швейцарията на Балканите хехе
83
1
 
2
 
! Отговори
До ПИЖО преди 3 години
Знаеш ли защо и от кога Украйна е самостоятелна държава във ООН ?
82
2
 
2
 
! Отговори
до 98 Бедняк преди 3 години
Ок, между другото и на елда е най големия износител, но това разбиване на суровини е малко игра на сметки, достоверни сметки но не дава реална картина за общото състояние.Както българския обичания лаф нямало е банани, но от това не следва, че България е държава без селско стопанство,
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТукНо затова си ТИ!Друга работа нямаш, освен да пишеш дивотийки, съответстваши на IQ-то ти.Постарай се да не пишеш с правописни грешки поне.Разбираме всички, че дипломата ти за средно е между "е" и "пи", ама това не те оправдава.
80
8
 
6
 
! Отговори
ДО 75 преди 3 години
Млади мушмороко,точно за пътища и магистрали ама съвсем не си прав и явно още не се бръснеш.Във всичко друго може да обвиниш Баце ,ама ако знаеше че тези които ти плащат за 50 години построиха 60 км. магистрала ,две дупки за метро /запечатани/ и панелки за два милиона души ,които скоро ще почнат да се разпадат ръждясалите им връзки. И пак ще е виновен някой друг Баце ! Както стана с нескопосано направения при соца тунел на Витиня и пак Баце сигурно беше виновен! Или за бабуните Чирпан-Ст Загора