Русия национализира земите на чужденци в Крим

Потърпевши са както украинци, така и германци и израелци
20 мар 2021 18:00, Нели Христова
203
Русия национализира земите на чужденци в Крим
Снимка: БГНЕС

Русия експроприира парцелите земя в анексирания Крим, притежавани от чужденци, съобщи днес РИА "Новости", цитирана от ДПА и БТА.

С указ на президента Владимир Путин се забранява на чуждестранни граждани да притежават земя в повечето части на Кримския полуостров, окупиран и анексиран от Русия през 2014 г. Национализираните парцели са главно в райони по крайбрежието като Ялта Керч и Судак.

Според властите засегнати са собственици главно от Украйна, но и от Германия, Австралия и Израел.

Новият указ на Путин бе предшестван от друг указ, влязъл в сила преди година. Тогава на собствениците на около 11 500 имота бе даден срок до една година или да ги продадат на руски граждани или компании, или да възложат на руската държава да извърши продажбата. Във втория случай се обещаваше парите да бъдат прехвърлени на старите собственици.

Собствениците се оплакваха, че заради ограниченията за пътуване в пандемията са затруднени да изпълнят условията на миналогодишния декрет. Правителството на Украйна заяви, че ще предприеме правни действия в международни съдилища. Русия оправдава мярката със съображения за сигурност.

В малка част от територията на Крим се запазва правото на чужденци да притежават земя и апартаменти.

Международната общност продължава да смята Кримския полуостров за неделима част от Украйна. ЕС, САЩ и други страни са наложили санкции на физически и юридически лица от Русия заради анексирането, припомни ДПА.

  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Коя е тая "международна общност", която смятала Крим за територия на Украйна? Да нямате предвид онея 63 от 159 държави, които гласуваха през декември резолюцията в ООН? Аз не знам как ги правите сметките, но като извадих калкулатора той ми каза: "Спри се, бе! Колкото и да смяташ, 63 е малцинство. Стига си ме щракал, не мога да го докарам до мнозинство, колкото и да смяташ!"Иначе, браво на Русия, така се защитават национални интереси. Ние пък си продаваме земята на чужденци, най-вече на турци.
78
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крим е исконно хазарска земя. Да живее Велик Израел от Йерусаалем до Симферопол! Ротенберг наш! Мост наш! Ура!
77
9
 
6
 
! Отговори
Капитанът преди 3 години
Колкото повече външни проблеми ядат Русия, толкова повече вътрешни ще си създава самата държава. Семката им е така посята, че винаги да търсят вътрешен враг, в борбата с външните фактори. Капсулован хабитат, който се държи само с авторитаризъм, страх и вътрешни предателства ( последните с опити за овалдяване чрез новичок и прочие)...
76
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски фашисти.
75
3
 
10
 
! Отговори
До 95) преди 3 години
Хахахахаха, а срещу Наполеон някой помагаше ли на Русия? Без финансовата помощ от Запада, Руската зима отново щеше да спре Райха - необятна държава, няма превземане. Партизанската война щеше да изгони германците отново....
74
7
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗПЕРКУЛЯСАЛИЯ ДЯДКА ОТ ФАЩ Е НА ЕДНА КРАЧКА ДА ПРЕВЪРТИ НАПЪЛНО И ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО ЗА КОМУНДЕЛИТЕ!НАКРАЯ ВЪЛКА ИЗЯЖДА ХИТРОТО ОВЧАРЧЕ КОЕТО ПОЧВА С КРИМ И СИ МИСЛИ, ЧЕ И АЛЯСКА ЩЕ МУ МИНЕ НОМЕРА!
73
1
 
8
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
за 88. От три години Русия е най-големият износител на пшеница, миналата година изнесе 32,5 млн. тона, САЩ 27 млн. тона, Канада 21,5 млн. тона , делът на трите страни е 47,65% от световния експорт на пшеница! Справка: Google
72
1
 
3
 
! Отговори
Кралицата Елизабет 2 преди 3 години
До 93)местя
71
17
 
6
 
! Отговори
до 92 преди 3 години
То така си мислеше и Хитлер, че никой не може да го спре. И не го спря Червент армия със стоте си танка и 5 самолета.Спря го Запада, като инжектира 180милиарда долара материална помощ.Без тази помощ и втория фронт сега Русия нямаше да я има.От двете зла Запада избра да помогне на СССР и сбърка.И сега бере плодовете на недалновидността си.Защото немците са поне цивилизовани.Но дай боже и със новия Хитлер ще се оправи.
70
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Международната общност продължава да смята Кримския полуостров за неделима част от Украйна."Мисля, че този кораб отдавна отплава.
69
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯ ЧОВЕК НА СВЕТА БАБА МЕРКЕЛ МОЖЕ ДА ИЗДАДЕ МЕЖДУНАРОДНА ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА АБСОЛЮТНО ВСЕКИ НА ПЛАНЕТАТА И ИЗМЪКВАНЕ НЯМА! СЛЕДВА СЪД В ХАГА И БЕСИЛО! СЪДА В ХАГА КАКТО Е СПРЯН ТАКА И ЩЕ ПОДНОВИ РАБОТА!НЯМА БАЙДЪН, НЯМА ПУТИН, НЯМА АСАД !!!!ОСНОВНАТА ВЛАСТ НА ЗЕМЯТА Е В БАБИЧКАТА КОЯТО РЪКОВОДИ ЕДНОЛИЧНО ЕС И САМО ДА ПОИСКА УПРАВЛЯВА И НАТО И ООН!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БАБЕНЦЕТО ОСВЕН ДА СЕ ПРЕГРЪЩАТ С ФАЛШИВИЯ ПУТИН И ДА ПЪЛНИ ЕС С АРАБИ ДРУГО СЪЩЕСТВЕНО НЕ ПРАВИ!
68
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Крим, утре Аляска и те така.... продължаваме напред :))) Кой ша ни спре? Оня наакания дядо в белия дом ли, смех :))))))
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GanjoОтиваш там и, какъвто си Умен, те правят Цар! Пробвай бе - нема лошо :)))))
66
15
 
7
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Не виждате ли ,че Русия е една голяма къща без прозорци. Липсват и стратегически пристанища и излаз на море и затова е тази анексия на Крим. Имперското мислене на Путин,не е по различно от всички други преди него управлявали Русия.Велик народ,но живее все още в ерата на комунизма.
65
3
 
5
 
! Отговори
до 78 преди 3 години
Това го знам , но от колко известно време от миналата година , а износа не им е голям, нали точно това казвам зарязаха земеделието от много години.Русия е най голямата по площ държава , и не е пущинак а е земя плодородна и пълна с природни богатства.Сащ където е голям пущинак имат по голям износ с пъти от тях и те са голяма държава, защото е тъпо да сравнявам Русия с България макар че ние далече от пущинак за разлика от САЩ но сме малка послушна дъжава.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Земята е всичко за една нация.
63
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми русофоби,Като македонски българин, чиито деди са избягали от сърбоманските *** правили поредния "възродителен" процес в тези български земи след турците, ви напомням, че вие сега щяхте да подрипвате с фесчета и потурки, влачейки ибриците, ако не беше Русия.Знам, че гАзолизството ви е отличителна черта и много ви липсва "служенето" на "велик господар", но... моите съболезнования за провалените ви мечти.
62
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, свиквайте. Докато Путин е на власт, Русия ще е силна. Утре може да дойде Навални и да я разпарчетоса, но засега няма как да стане.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук с най-сигурната инвестиция - земята.Това сме го гледали и ние (по-скоро нашите баби и дядовци)
60
15
 
11
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Крадци и бандити руски!