Путин обеща - утре се ваксинира срещу COVID-19

Той разкритикува ЕК за отношението към руската ваксина
22 мар 2021 17:15, Нели Христова
97
Путин обеща - утре се ваксинира срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че възнамерява утре да се ваксинира срещу COVID-19, съобщиха световните агенции. Путин добави обаче, че всеки руснак има право сам да реши дали да се ваксинира.

Руският лидер не уточни с коя от трите ваксини руско производство ще се имунизира.

Говорейки на предавано по телевизията съвещание, посветено на руските ваксини срещу ковид, той заяви също, че Русия е подписала международни договори за доставка на ваксината "Спутник V" за 700 милиона души. Путин добави, че е от жизненоважно значение да се ускори производството на ваксини за вътрешно ползване, където досега 4,3 милиона души са получили и двете дози от ваксината срещу ковид.

"Буди учудване, че непосредствено преди нашата среща, както ми докладваха, буквално преди малко, един от отговорните служители на Европейската комисия е заявил: "Не ни трябва "Спутник V". Странно изявление, ние не натрапваме нищо на никого", каза президентът пред участниците в съвещанието.

По думите му, когато подобни изявления се правят от официални лица, "възниква въпросът чии интереси защитават и представляват тези хора: интересите на някакви фармацевтични компании или интересите на европейските граждани".

Миналата седмица говорител на ЕК заяви, засега не се водят разговори между ЕС и производителя на руската ваксина Спутник V срещу коронавируса. Той обаче уточни, че ЕК и държавите от ЕС по всяко време могат да решат да разширят списъка с ваксините, включени в европейската имунизационна стратегия. Той внесе внесе тези уточнения по повод изявления на Руския фонд за преки инвестиции и списъка с ваксините, които ЕК договаря и предплаща с бюджетни средства.

Очакванията към производителите на одобрените в ЕС препарати (сред които не попада руската ваксина - бел. кор.) се оказаха твърде оптимистични, признаваме го и взимаме съответните мерки, заяви говорителят по повод недостига на ваксини. Той добави, че комисията е останала изненадана от невъзможността на производителите да организират работата си така, че да изпълнят сключените договори.

Междувременно Русия изостава в иминузациите, изпитва огромни затруднения да снабди всички свои региони с ваксина, а същото време ударно изнася "Спутник V" за чужбина. Скептицизмът сред населението е голям: едва 30 процента от руснаците са склонни да се ваксинират, сочат последните допитвания по темата. Освен това Русия има сериозни проблеми да снабди всички свои региони с ваксини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Фродо преди 3 години
Голум не трябваше ли да се ваксинира още като бързаха да се похвалят на света, че са първите, а не сега когато я изпробваха върху няколко милиона руснаци и сърби?
82
1
 
1
 
! Отговори
4epa преди 3 години
KОМУНИСТА КГБ- МИЛИАРДЕР !!!!!!!!!!!!! КЪДЕ ОТИДЕ МАРКС КЪДЕ ЕНГЕЛС !!!!!!!!!!
81
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
един от отговорните служители на Европейската комисия е заявил: "Не ни трябва "Спутник V". Странно изявление, ние не натрапваме нищо на никого", каза президентътами погрижил се е да остане ваксина и за теб бе малкия!
80
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин обеща да ваксинира един от двойниците си с водка. Все пак двойниците са му скъпи.....
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо си мислите че Пфайзер е по добра от Астра просто не изнесоха информация колко са починали след приложението на Пфайзер потърсете в нета
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убиеца обеща да се ваксинира срещу Ковид-19. Защо точно сега Путин се реши на такава крачка? По наблюдателните забелязаха че Путин навръх пролетното равноденствие заедо с еленовъда и наследсвен шаман Шойгу извършиха таен шамански ритуал който да даде свръхестествени сили на немощния Путин чийто късмет от 9.8.2020 го напусна и от тогава го преследват само неудачи. Путин е принесъл в жертва черно пале точно на 6месеца и е изпил кръвта от сърцето му с това той се надява късметът му да се върне.
77
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Путин гледа европейски сеир,и се усмихва иронично.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Модерна или с Пфайзер!!!
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Него Ерди си го... "ваксинира" с кожената спринцовка....
74
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е, че Русия постоянно я убиват, девети, десети 15ти пакет санкции и какво ли не, но руснаците са прости и не могат да разберат, че са убити и не сменат политиката си, и продължават да създават проблем на САЩ, и САЩ просто не рабират какво да правят с Русия и затова само да подкскачат от злоба и принуждават жалките си васали като България да лаят срещу Русия.
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Това от руското пАсолство ли ти го снесоха.Гнида русофилска!Марш в Мацква!
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия може да се ваксинираш насвсякъде с само с паспорт, дори в мола, и при това са ваксинирани само 2% от населението - всеки се ваксинира по желание, няма натиск и ковид сертификати, всичко е отворено и работи, няма локдаун, икономиката работи.Докато в Англия са ваксинирани над 50% от населението, и мерките стават все по жестоки, дори вчера полицията биеше с палки несъгласните с меркити и локдауна, но нашите медии нищо не съобщавата. За какво се ваксинирата тогава - да ги бие полицията!
71
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кампанията за демонизиране на Русия никога не спира. Преди им пречеше социализмът и Съветският съюз.Сега няма социализъм, нито Съветски съюз, но на американците все нещо им пречи и все в Русия.Това е мpъcнaтa игра на американците, която те продължават вече повече от 70 години, На тях не им пречи обществения строй, а самата Русия, докато за пред света играят театър за демокрация. американците са лъжци, лицемери и измамници, а не борци за демокрация.
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А и като прави така на кило ракия даси носи последствията не сме длъжни да търпим пияници значи тиси виновен за това за което не знаеш пълен ъпсурд затова народа бяга по чужбина заради тем подобни назначаващи на работа е за тях сме никои
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До абоната е на ~~~~~~~"Путин смени старата с млада жена ."Шойгу е млад?
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин даси научи руснаците на морал.Не сме слуги на никои дошли са като работят и трябва да се държат като нас.Не сме длъжни да търпим натяквания кои кога нее в кев и какво правил.За негово сведение сбъркал е адреса
67
4
 
2
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Путин смени старата с млада жена,*** ще каже:И аз мога така !Панелни мишоци и къщни мухи,експерти по всичко и Путин дори,на Вова злато и всички пари,да преброихте не бихте могли.
66
4
 
9
 
! Отговори
стар пожарникар преди 3 години
Най-после му осигуриха Файзер ваксина
65
0
 
6
 
! Отговори
Емо преди 3 години
РУСНАЦИТЕ СА УБЕДЕНИ,ЧЕ С ВОДКА,РУСКА БАНЯ И СЕКС ЩЕ ИЗЛЪЖАТ КОРОНАТА...
64
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко е че руснаците си имат ваксини бензоколонката се справя добре нищо че са много изостанали и са страна от третия свят но веднага идва въпроса щом една бензоколонка се справя така то ние и другите подобни на нас какво сме жалко че не сме бензоколонка